ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:318/409)

Chatka z ptasim mleczkiem 186

inaczej chatka Baby Jagi to ciasto z gatunku serników przygotowywanych bez pieczenia, czyli popularnie zwane „ na zimno ”. Mój przepis na trochę inną wersję – Chatka z ptasim mleczkiem. Składniki: - 550g tłustego twarogu (u mnie mazurski) - 250g serka mascarpone - 250g miękkiego masła - 230g cukru pudru - esencja migdałowa (1 łyżeczka) - esencja rumowa (1 łyżeczka) - 1 bita śmietana w proszku - 24 szt. ptasiego(...)herbatników prostokąt – 3 szt. x 8 szt. Na herbatniki wykładamy połowę masy serowej, wyrównujemy powierzchnię i na masę serową ponownie wykładamy taką samą ilość herbatników. Ponownie równamy powierzchnię i na środku układamy ptasie mleczko na całej długości środkowego rzędu po dwie sztuki w odstępie ok. 0,5 cm. Podkładając ręce pod folię podnosimy boki ciasta. Gdy masa serowa przykryje

mojewypiekiinietylko
Sernik latte macchiato 913

serka homogenizowanego 200 ml śmietany słodkiej 30% paczka biszkoptów 2 łyżki żelatyny 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 5 łyżek cukru bita śmietana: 200 ml śmietany słodkiej 30% 3 łyżki cukru pudru sos karmelowy: 3 łyżki cukru 3 łyżki wody 3 łyżki śmietany słodkiej 30% Przygotowanie 1. Żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szklance gorącej wody. Kawę zalewamy dwoma łyżkami wrzątku. W tortownicy układamy(...)tortownicy i wkładamy do lodówki, Drugą miksujemy razem z kawą. 2. Teraz musimy odczekać około 15min jak pierwsza biała warstwa lekko stężeje na biszkoptach. Po tym czasie wyjmujemy ciasto z lodówki i nakładamy warstwę kawową, po czym z powrotem wkładamy sernik do lodówki. 3. Teraz zajmiemy się sosem karmelowym, nie koniecznie trzeba go robić samemu można też zastąpić go jakimś

zjem to blog kulinarny
Ciasto agrestowe 315

cieście. My go bardzo lubimy i dlatego dosyć często go robię. Składniki: Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa agrestowa: 750 ml wody z kompotu agrestowego* 2 budynie waniliowe b/c 1-2 łyżki cukru* owoce z kompotu odsączone Bita śmietana: 500 ml kremówki 30% 1/3 szkl letniej wody 3 łyżeczki żelatyny

Ala piecze i gotuje
Chrupiące gofry na oleju rzepakowym 347

grudek. Ciasto ma gęsta konsystencję ale powinno powoli spływać z łyżki. Rozgrzać gofrownicę i piec gofry. Czasu nie podaję bo to zależy od sprzętu. Gofry wystudzić i zajadać z dowolnymi dodatkami. U mnie znany duet bita śmietana i owoce. Z podanych składników wychodzi mi 12 gofrów. Do goferków użyłam oleju rzepakowego. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3

Monia miesza i gotuje
Sernik na zimno z musem truskawkowym i bitą śmietaną 179

twarogowy z musem truskawkowym i bitą śmietaną to idealne połączenie. Nie tylko smak tego ciasta jest zaskakujący, ale również jego wygląd. Dzięki zastosowaniu trzech różnego koloru mas i kremu ciasto prezentuje się bardzo efektownie. Sernik bez pieczenia jest bardzo szybki do zrobienia, także zabierajmy się za przepis! Mam nadzieję, że i Wam posmakuje. Wszystkim łasuchom życzę smacznego 😗 Składniki: spód: ciasteczka(...)śmietanka 36% 200 ml, cukier puder 5 łyżek, galaretka truskawkowa lub wiśniowa 1 opakowanie, mus truskawkowy: truskawki mrożone lub świeże pół kg, cukier puder 3 łyżki, galaretka truskawkowa lub wiśniowa 2 szt, bita śmietana: śmietanka 36% 250 ml, cukier puder 4 łyżki, dodatkowo: truskawki świeże do dekoracji, Sposób przygotowania ( tortownica o średnicy 24 cm): Masło rozpuszczamy. Ciastka rozdrabniamy w malakserze

kulinarne odsłony pati
Murzynek z bitą śmietaną 158

Witajcie w Wielką Sobotę. Dziś polecam wszystkim przepyszne, lekkie ciasto, które idealnie nadaje się na każdą okazję. Od zwykłej soboty czy niedzieli po święta, nawet Wielkanocne

Gotuję Testuję
Pierogi z wątróbką, grzybami i kaszą gryczaną 150

bicie serca....nie z nadmiaru tłuszczu a dlatego, że pyszne te pierożki! Składniki na farsz: * 40 dkg wątróbki * 10 dkg kaszy gryczanej * 20 g suszonych grzybów * 1 duża cebula * 2-3 ząbki czosnku * sól * 2 łyżki oleju Na ciasto: * 50 dkg mąki * woda * 1 łyżka oleju do ciasta * 1 łyżka oleju do wody * sól Grzyby opłukałam i namoczyłam. Po 3

Pieprzyć z Fantazją
Ciasto borówkowa chmurka 528

kolejne w tym sezonie ciasto z borówkami. To składa się z kilku warstw. Zaczynamy doznania smakowe z góry od delikatnej bezy z migdałami następnie puszysta śmietana z mascarpone, galaretka ze sporą ilością borówek i biszkopt. Mówię wam, kubki smakowe szaleją. Składniki: Biszkopt: 4 duże jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki(...)mąki pszennej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia Galaretka: 2 galaretki niebieskie 700 ml gorącej wody około 600 g borówki amerykańskiej Bita śmietana: 400 ml zimnej kremówki  250 g mascarpone Mlekoma 2 łyżki cukru pudru Beza z migdałami: 3 białka 140 g cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 50 g migdałów w płatkach Przygotowanie: Biszkopt:   Białka ubić na sztywno

Ala piecze i gotuje
Podstawowe ciasto na pierogi / Basic pierogi dough 325

posypanej mąką powierzchni. Powtórz te czynności z resztą ciasta. Gotuj pierogi w osolonej wodzie po klika równocześnie. Będą gotowe gdy wypłyną na powierzchnię (po około 8-10 minutach). Odcedź i podawaj prosto z wody lub podsmażone jeśli lubisz. Smacznego! English version Basic pierogi dough (dough for 20-25 pierogies) Ingredients: 3 cup of all-purpose flour 1 cup boiling water(...)necessary, add more flour or boiling water. Split into 4 equal parts and roll the first part of the dough to 3 mm thickness. Cut out circles with cutter or glass. Stretch each circle a little bit in your fingers. Place some of the favourite filling in the middle of the dough circle, bend in half, seal the edges with

karmelowy
Domowy kopiec kreta z truskawkami 227

Domowy kopiec kreta z truskawkami Znane, lubiane i popularne ciasto w nowej, pysznej odsłonie – z truskawkami. Łatwe, bardzo smaczne i efektowne ciasto. Polecam!    

Blog z Apetytem
Tarta cytrynowa z kremem brzoskwiniowym 127

Tarta cytrynowa, to bardzo orzeźwiające i pyszne ciasto. Pierwsze skrzypce gra tu bez wątpienia cytryna, a krem brzoskwiniowy dodaje ciastu jedynie słodyczy.  SKŁADNIKI Kruche ciasto

Passions hobbies life
GOFRY Z CIECIERZYCY 184

szklanki mąki z ciecierzycy Radix-Bis 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka ksylitolu/erytrytolu 1 łyżka octu jabłkowego 1 szklanka wody gazowanej 3-4 łyżki oleju rzepakowego + do posmarowania gofrownicy szczypta soli Dodatki (u mnie) : bita śmietana 1 op. naturalnie owocowe - truskawki Stovit garść suszonej morwy białej Helio Wykonanie: Do miski wsypujemy mąkę z ciecierzycy, dodajemy proszek do pieczenia(...)sól, ksylitol lub erytrytol i mieszamy składniki suche. Następnie dodajemy ocet jabłkowy, olej i wodę i całość miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Odstawiamy ciasto na około 20 min. Rozgrzewamy gofrownicę i smarujemy olejem. Nalewamy porcję ciasta i pieczemy, aż gofry będą rumiane. Studzimy na kratce. Podajemy z ulubionymi dodatkami. U mnie gofry z bitą śmietaną, truskawkami w żelowej zawiesinie oraz

Kuchnia MagdaLeny
Pyszny sernik z malinową pianką 100

Ten serniczek zachwycił mnie od pierwszego kęsa. Wyszedł przepyszny i śmiem twierdzić, że to jeden z lepszych serników z owocami jakie dane mi było próbować. Zdecydowanie

Smaki Na Talerzu
Słodko-kwaśna pokusa (deser) 127

Słodko-kwaśna pokusa (deser) Czy Was też czasem nachodzi ochota na coś słodkiego? Ja tak mam dość często Gdy nie mam czasu na pieczenie ciasta (lub najzwyczajniej w świecie nie mam na nie akurat ochoty) stawiam na desery w szklance. Proste, szybkie, a jakie smaczne. Jeśli do tego ładnie ułożymy warstwy takie z pozoru zwykły deser może się naprawdę dobrze(...)konfiturą (bez pieczenia)? Jeśli tak, to koniecznie zajrzyjcie tutaj ( klik ) Składniki: 3 łyżki masy krówkowej kajmak Helio 2-3 łyżki śmietanki zimnej 125 g mascarpone 4 ciastka 2-3 łyżeczki syropu limonka z miętą (syrop do herbaty) lub sok z limonki 2 łyżki dżemu z czarnej porzeczki bita śmietana dowolne ozdoby Przygotowanie: Do miski przekładamy serem mascarpone, dodajemy kajmak

Słodkie okruszki
PIZZA Z FIGAMI / PIZZA WITH FIGS 137

time Herbes de Provence) Toppings: 3 figs 3 slices of prosciutto 60 g mozzarella 60 g Camembert 50 g blue cheese handful fresh basil leafes Zaczynamy od ciasta. Od niedawna jestem szczęśliwą posiadaczką robota kuchennego, który ugniata ciasto za mnie, ale do tej pory zagniatałam je sama ręcznie. Zanim zaczniemy zagniatać ciasto należy przygotować drożdże – włożyć je do kubka/miseczki(...)Wszystkie składniki ciasta wsypujemy/wlewamy do miski. I zaczynamy ugniatać, najpierw składniki warto wymieszać łyżką, potem dopiero wszystko wyrabiać rękami. Ciasto powinno być sprężyste. Jeśli ciasto klei nam się do rąk należy dosypywać stopniowo po odrobinie mąki i wyrabiać aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Jeśli ciasto jest za suche – dolewamy po odrobinie wody/mleka i wyrabiamy. Gdy ciasto jest już gotowe

Martyna Cooks

Proponowane wyszukiwania