ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:313/409)

TORT STRACCIATELLA 159

łyżki mąki ziemniaczanej Masa stracciatella : 500ml śmietanki kremówki 36% 250g mascarpone 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 2 łyżki soku z cytryny 70g startej lub pokrojonej w kostkę gorzkiej czekolady Do nasączenia blatów: s zklanka mocnej kawą z łyżką cukru Dodatkowo: bita śmietana do wykończenia wierzchu i boków wiórki czekolady do dekoracji  SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Biszkopt : Żółtka oddzielić(...)Piec w temperaturze 160-170 C  około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Bezpośrednio po upieczeniu ciasto w formie spuścić z wysokości około 50 cm na podłogę, pozostawić do wystudzenia, i dopiero wówczas można przekroić. Biszkopt kroimy na 3 blaty. Masa straciatella: Żelatynę zalewamy 1/4 szklanki zimnej wody, odstawiamy do napęcznienia. Kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy

RAROSSA
SMACZNE CIASTO CAPPUCCINO + FILMIK 268

Cappuccino to czekoladowy biszkopt przełożony masą cappuccino i bitą śmietaną. Ciasto jest bardzo smaczne i delikatne.  SKŁADNIKI :  6 jaj 1/2 szklanka cukru 6 łyżek maki pszennej, tortowej 2 łyżki ciemnego kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)szklanka cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej  6 łyżek cappuccino czekoladowego 200 g masła                                                                BITA ŚMIETANA :  500 ml śmietany 30 %  2 cukry

Kulinarne Fantazje Marioli
Kostka Cappuccino. 555

więcej nic dodawać, to ciasto jest po prostu przepyszne! Bardzo gorąco polecam i zapraszam do wypróbowania! Składniki: Biszkopt czekoladowy: 5 jaj 130 g czekolady 75 g masła 200 ml mleka 220 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem Cappuccino: 400 ml śmietanki kremówki 36% 3 łyżki cukru 4 łyżki kawy cappuccino 2 łyżeczki żelatyny Bita śmietana: 100 ml śmietany(...)pierwszą część ciasta wykładamy krem Cappuccino i przykrywamy drugą połową biszkoptu (ciasto powinno być w dopasowanej do wymiarów płatu biszkoptu i wyłożonej papierem do pieczenia formie). Odstawiamy do lodówki na 5-10 min.  W między czasie pozostałą kremówkę ubijamy z cukrem i po pierwszych rysach ubijaka dodajemy rozpuszczoną we wrzątku, ostudzoną żelatynę. Powstałym kremem przykrywamy wierzch ciasta i odstawiamy

Kuchnia Łukasza
TORCIKI BOUNTY – wegańskie i bezglutenowe ciasto Bounty 261

łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego 3 łyżki kakao 3 łyżki siemienia lnianego + 6 łyżek wody Krem: 400 ml mleczka kokosowego 80% 200 g wiórek kokosowych 5 łyżek cukru 2 łyżki budyniu bezglutenowego aromat śmietankowy Dodatkowo: gorzka czekolada lub polewa wegańska i bezglutenowa bita śmietana Sposób przygotowania: Na początku przygotuj ciasto. Do miski daj mieszankę mąk, cukier, proszek do pieczenia oraz

Via Gusto
Błyskawiczna kostka herbatnikowa. 683

Zapraszam dzisiaj na błyskawiczne ciasto bez pieczenia. Herbatniki, masa krówkowa, masa budyniowa i bita śmietana, myy pyszności :) Dla zapracowanych taka propozycja jest w sam raz :) Składniki : 2 duże paczki herbatników kakaowych 1 puszka masy krówkowej orzechowej 3 budynie śmietankowe Winiary 1 l mleka 1 cukier waniliowy 2 łyżki cukru 100 g masła 2 kopiaste łyżki mąki(...)gotujemy tak długo aż budyń zgęstnieje. Następnie odstawiamy do lekkiego przestygnięcia.  Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem, cukrem waniliowym i śmietaną fix. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Warstwy ciasta: 1 herbatniki 2.cienka warstwa jeszcze ciepłego budyniu 3.warstwa herbatników 4.masa krówkowa 5.warstwa herbatników 6.masa budyniowa 7.warstwa herbatników 8.masa budyniowa 9.warstwa herbatników 10. połowa ubitej śmietany 11. śmietanę oprószamy kakao

Sama słodycz i szczypta chili
Banoffee 319

Masło 1/4 kostki; Bita śmietana; Banany (w zależności od wielkości 3-4); Sos toffi; Kilka kropel cytryny. Wykonanie: Ciastka oraz masło wrzucamy do blendera i miksujemy na największych obrotach aż oba składniki się połączą i utworzą jednolitą konsystencję. Jeśli "masa" z ciastek i masła źle się skleja można dodać więcej masła. Dodajemy kilka kropli cytryny (aby ciasto nie było zbyt

Kulinarna rozmowa
Ciasto cytrynowe z makiem 377

się przyda;) Jedna z nich to cytrynowa masa budyniowa – dość kwaśna, orzeźwiająca. Druga masa, to bita śmietana usztywniona cytrynową galaretką. Ciasto w sam raz do kawy/herbaty:) Ciasto: 335 g mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g cukru 4 łyżki maku 3 jajka 3/4 szkl. mleka (temp. pokojowa) 3/4 szkl. oleju sok i skórka otarta

Smaki Na Talerzu
Gofry z bitą śmietaną i malinami 147

proszku do pieczenia szczypta soli 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1/3 szklanki oleju Dodatkowo: bita śmietana dżem malinowy - KLIK 1. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. 2. Pozostałe składniki zmiksować na gładko w osobnym naczyniu. 3. Białka dodać do ciasta, delikatnie, ale dokładnie połączyć. 4. Piec w gofrownicy przez 2-3 minuty w zależności od mocy naszego

Kuchnia domowa Ani
gofry z bitą śmietaną i prażonymi jabłkami 136

mleko, mieszamy. Wlewamy do mąki, dodajemy sól, mieszamy. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy je do ciasta, delikatnie mieszamy. Pieczemy partiami w nagrzanej gofrownicy na złoty kolor. Podajemy zbitą śmietaną oraz prażonymi jabłkami. dodatkowo: 3 jabłka 2 łyżki miodu 2 garście rodzynek bita śmietana wykonanie: Jabłka obieramy, kroimy w kostkę. Prażymy na patelni, dodajemy miód i rodzynki i jeszcze chwilkę

Domowy Smak Jedzenia
PRZEKĄSKI IMPREZOWE – 15 przepisów 142

dresingiem z majonezu i musztardy jerozolimskiej. Sałatka makaronowa w 15 minut – Przepis 9. Zimne ciasto z łososiem Zimne ciasto z łososiem i krojonym chlebem tostowym, to bardzo szybka i łatwa do przygotowania przystawka. To bez wątpienia nietuzinkowa, bardzo ładna przekąska na imprezę! Zimne ciasto z łososiem – Przepis 10. Zapiekanki gyros Pyszny, aromatyczny farsz oraz doskonały sos czosnkowy(...)PRZEKĄSKI IMPREZOWE – 15 PRZEPISÓW Na słodko   11. 3 BIT – 20 minutowe babeczki! Delikatny maślany krem, bita śmietana oraz kajmak, wszystko w kruchej tartaletce, to nasze 3 BIT – 20 minutowe babeczki! Bez wątpienia, to doskonały pomysł na oryginalny deser lub klasyczną, słodką przekąskę z mega pysznym nadzieniem. 3 BIT – 20 minutowe babeczki! – Przepis 12. Drożdżówki cukrowe

Kuchnia Na Wypasie
Ciasto słonecznikowe 674

jest świetnym pomysłem na większość imprez okolicznościowych. Składniki: Składniki na ciasto: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka cukru 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Masa: 1 puszka masy karmelowej/kajmakowej 250 g masła Bita śmietana: 500 ml śmietany kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny Słonecznik: 500 g słonecznika łuskanego 100 g cukru(...)ubitych białek powoli dodajemy żółtka oraz przesianą mąkę. Na końcu dodajemy kakao i wszystko dokładnie mieszamy ze sobą. Blachę wykładamy papierem do pieczenia oraz wylewamy na nią przygotowane ciasto. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 stopni. Biszkopt pieczemy przez ok. 30 minut. Po upieczeniu biszkopt wyciągamy z blachy i zdejmujemy papier. Pozostawiamy do ostudzenia. Przygotowujemy słonecznik. Słonecznik lekko podsmażamy na patelni

Ciastka i ciasta
Biszkopt z bitą śmietaną i masą krówkową 2107

wierzchu masą krówkową. I oprószone orzeszkami ziemnymi. Proste, pyszne i eleganckie ciasto. Zapraszam! Składniki: Biszkopt: 6 jaj; 1 szklanka mąki pszennej; 3/4 szklanki białego cukru; 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Bita śmietana: 600 g śmietanki 30 lub 36 % (tzw. kremówki); 2 łyżki żelatyny; 1/3 szklanki gorącej wody; 3 łyżki białego cukru. Na wierzch: Puszka masy krówkowej (400 g); 75 orzeszków(...)proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać łyżką (ja mieszałam mikserem na najwolniejszych obrotach). Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie wysmarować go olejem. Do tak przygotowanej blachy wylać ciasto. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) przez 25 minut. Wystudzić. Wystuszone przekroić na dwa placki. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody. Dobrze

Gospodyni Miejska
pyszny,aksamitny sernik pieczony czarno-biały na cieście kruchym... 179

Składniki: CIASTO KRUCHE: żółtka 3 sztuki, cukier puder 1/2 szklanki, margaryna 200 gram, mąka tortowa 4 szklanki SERNIK: twaróg chudy ze Strzałkowa 1 kg, jogurt bałkański 340 ml, śmietana 18 proc 200 ml, żółtka 7 sztuk, cukier 1 szklanka, aromat waniliowy 1/2 łyżeczki, bita śmietana w proszku 1 opakowanie, mąka ziemniaczana 2 łyżki, kasza manna 1 łyżka, kakao 2 łyżki(...)składniki do sernika o temperaturze pokojowej = zimną margarynę i pozostałe składniki mikserem wyrobić na ciasto, zawinąć w folię i do lodówki na 1 godzinę, białka zostawić do sernika do ubicia piany twaróg chudy, jogurt, śmietanę pałką blendera zmiksować użyłam 2 formy 29x16 cm i silikonowa 24x13 cm, czerwona jest na poczęstunek w pracy u męża, większą formę wyłożyć papierem

W Mojej Kuchni Lubię
TORT KOMUNIJNY 187

Tort o smaku waniliowym przełamany dżemem malinowym SKŁADNIKI:  (tortownica 22cm) Biszkopt 8 jajek szklanka cukru szklanka mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej Bita śmietana litr śmietany 36% 4 łyżeczki żelatyny Duży cukier waniliowy 2- 3 łyżki cukru pudru Słoiczek dżemu malinowego Krem maślany na bezie szwajcarskiej  6 białek 350 g   cukru 500 g  miękkiego masła(...)łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru i nie smarować żadnym tłuszczem. Piec w temperaturze 160 -170 C  około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Bezpośrednio po upieczeniu ciasto w formie spuścić z wysokości około 50 cm na podłogę, pozostawić do wystudzenia, i dopiero wówczas przekroić na cztery blaty. Bita śmietana: - Żelatynę

RAROSSA
Chrupiące gofry jak z budki 63540

takie, jakie można kupić w budkach z goframi :) Zapraszam do przygotowań! Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 2 szczypty soli 1/2 szklanki cukru 4 jajka, żółtka oddzielone od białek 1 3/4 szklanki wody 1/2 szklanki oleju Dodatki: cukier puder bita śmietana sos toffi i czekoladowy świeże owoce owoce z puszki CZAS PRZYGOTOWANIA(...)cukier z żółtkami, wodą i olejem. Obie masy łączymy i mieszamy ze sobą tak długo, aż znikną wszystkie grudki. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodajemy do ciasta i delikatnie ale dokładnie mieszamy. Odstawiamy na bok, aby ciasto "odpoczęło" i zaczynamy rozgrzewać gofrownicę.  2. Na rozgrzaną płytę gofrownicy przy pomocy chochelki wlewamy porcję ciasta, zamykamy i smażymy

My Culinary Art

Proponowane wyszukiwania