ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:323/409)

JABŁECZNIK NA ZIMNO 193

biszkoptem, jabłka z dodatkiem galaretki cytrynowej, i do tego bita śmietana a całości przyprószona cynamonem. Rewelacyjnie komponuje się tu kwaśna masa jabłkowa z delikatną bitą śmietaną. Robiłam ten jabłecznik po raz pierwszy ale na pewno nie ostatni. Biszkopt z białek: 3 białka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)białek  ubić  sztywną pianę, wszystkie składniki sypkie wymieszać razem i cały czas miksując na . najmniejszych . obrotach . porcjami . dodawać . do . piany. . Gotowe . ciasto . przelać . do . blaszki wyłożonej papierem  do pieczenia, piec około 30 minut nagrzanym piekarniku. Masa Jabłkowa: 2 kg jabłek 4 galaretki cytrynowe 2-3 łyżeczki cynamonu Ponadto

RAROSSA
Ciasto Makowe „Gwiazdka” z Kokosem i Ananasem 696

całość smakuje wyśmienicie. Bardzo polecam… Na końcu postu znajdują się wybrane komentarze, które dostaną zestawy cukierków. Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Makowe „Gwiazdka” z Kokosem i Ananasem Składniki: Biszkopt: 5 dużych jajek – osobno żółtka i białka 160g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 190g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 płaska łyżeczka proszku(...)bita śmietana, marcepan do ozdoby srebrny barwnik spożywczy w proszku Biszkopt: 1. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180oC). 2. Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ucierając mikserem, dodawać stopniowo cukier, cukier wanilinowy i mieszać, aż masa stanie się gęsta i lśniąca. Następnie dodać żółtka i dalej mieszać mikserem na jasną, kremową masę. 3

Mała Cukierenka
torcik piernikowo-pomarańczowy 133

bita śmietana.  Całość lekka, ani trochę nie przesłodzona, po prostu idealna. To nie był zwykły tort:) Polecam na Boże Narodzenie, gwarantuję, że goście poproszą o dokładkę.  *tortownica o średnicy 26 cm Składniki: na ciasto:  400 g mąki 250 g cukru 1 łyżka kakao 1 opakowanie przyprawy korzennej 1 łyżka kawy rozpuszczalnej  1 łyżeczka cynamonu 3 łyżeczki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto cappuccino bez pieczenia 235

bita śmietana, a całość na spodzie z czekoladowych herbatników Idealne ciasto dla miłośników ciast kawowych i czekoladowych Ciasto cappuccino bez pieczenia rewelacyjnie sprawdzi się w upalne dni Zachęcam do przygotowania   Przepis na formę o wymiarach 27*18 cm   SKŁADNIKI: Masa cappuccino: 500 ml śmietanki 30% 2 łyżki żelatyny 1/2 szklanki gorącej wody 100 g cappuccino czekoladowego 3 łyżki

WSZYSTKO SMACZNE
Sernikowy tort z malinami 365

bita śmietana poszatkowane pistacje     Ciasto: 1. Mąkę z kakao przesiać. Dodać migdały, cukier, wymieszać. Schłodzone masło zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, dodać żółtko i szybko zagnieść ciasto. 2. Ciastem wylepić tortownicę o średnicy 23cm wyłożoną papierem do pieczenia. Ponakłuwać widelcem i wstawić do lodówki na około 40 minut lub do zamrażalnika na około 20 minut. 3. Schłodzone

Mała Cukierenka
Truskawkowy tort z migdałami 176

kremówki 30%, 3 łyżki cukru pudru, 2  śmietan fixy, 300 g truskawek, 50 g płatków migdałowych. Przygotowanie:      Biszkopty układamy na dnie tortownicy (o średnicy 25 cm).  Schłodzoną kremówkę ubijamy wraz z cukrem pudrem i śmietan fixem  na sztywną pianę. Przelewamy kremówkę na biszkopty. Na wierzchu układamy połówki truskawek. Ciasto chłodzimy w lodówce około(...)godzin. Bita śmietana musi nam się dobrze schłodzić, by ciasto ładnie się kroiło. Następnie prażymy płatki migdałowe  na suchej patelni. Posypujemy nimi ciasto przed podaniem  do stołu

Aga w kuchni
Torcik bezowy 151

Delikatny jak chmurka, przełożony bitą śmietaną, z pysznymi owocami sezonowymi: torcik bezowy poleca się na podwieczorek :) Ja udekorowałam mój torcik malinami i jagodami. Składniki: 3 duże

Ciastkozercy
TORCIK PIERNIKOWY 117

Pierniki wszędzie pierniki, ciasta z dodatkiem przyprawy korzennej przeżywają teraz swoje dni chwały. Także i mnie opanowała piernikomania, upiekłam torcik piernikowy. A dokładnie biszkopt z przyprawą

RAROSSA
Muffiny migdałowe z kulą śnieżną 216

składniki. 2. Zmielone siemię lniane rozprowadzamy z 3 łyżkach zimnej wody. Dolewamy mleko ( możemy najpierw dodać 3/4 szklanki a potem ewentualnie resztę) i olej. 3. Mokre składniki łączymy z suchymi i dokładnie mieszamy. 4. Ciasto przekładamy do mniej więcej 15-stu papierowych foremek na muffinki. 5. Pieczemy około 25 minut w 190 stopniach. Studzimy. 6. Śmietankę gotujemy. Wrzucamy białą czekoladę(...)środka palcami. Nożyczkami obcinamy nierówności. 17. Muffinki smarujemy kremem, na środku układamy po jednej wisience. Zakrywamy śnieżną kulą. Smacznego życzy Kategoria: Ciasteczka , Przepisy , Słodkości i desery Tagged: bita śmietana , cukier kokosowy , czekolada , dla dzieci , Gellwe , kinderbal , muffiny , mąka migdałowa , olej rzepakowy , siemię lniane , słodki prezent , Targroch , wiśnie , żelatyna

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Świąteczny torcik makowo - porzeczkowy 135

szklanka mleka 3 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: 500ml śmietany 36% 1 łyżeczka żelatyny 3 łyżki mleka 600g gęstego dżemu porzeczkowego wiórki czekoladowe kolorowe perełki Wykonanie: 1. Biszkopt makowy: Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać cukier i ponownie ubić na sztywno. Dalej ubijając dodać żółtka, mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i mak. Następnie masę podzielić na 3 części. Każdą(...)Masa serowa: Żelatynę zalać 3 łyżkami mleka, pozostawić do napęcznienia, następnie podgrzać resztę mleka, przełożyć żelatynę i całość dokładnie wymieszać, wystudzić.   Masło z cukrem pudrem i wanilinowym utrzeć na puch, dodać partiami serek waniliowy i cały czas miksując wlać rozpuszczoną w mleku żelatynę. Całość dokładnie wymieszać i podzielić na trzy równe części. 3. Bita śmietana: Mikserem ubić śmietanę

Szalona Kuchnia Eweliny
Torcik adwokatowy 105

Dzisiaj na moim stole pojawił się torcik adwokatowy z owocami. Pyszny tort na wyjątkowe okazje.  Jego wyjątkowy smak  to bita śmietana z adwokatem.   Składniki:  Biszkopt kakaowy:  3 jajka pół szklanki cukru  4 łyżki oleju 2/3 szklanki mąki 1,5 łyżki kakao pół łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżki octu Białka ubijamy na sztywno(...)przerywając miksowania stopniowo dodajemy cukier. Następnie dodajemy po jednym żółtku i kolejno:  olej, mąkę, kakao, ocet oraz proszek do pieczenia.  Ciasto przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczony biszkopt studzimy. Wierzch ciasta delikatnie ścieramy na tarce.   Masa adwokatowa: pół litra śmietanki tortowej 36% 1 szklanka "Adwokata

Pyszności Słodkości
Ciasto z brzoskwiniami i bitą śmietaną 1938

brzoskwinie, bita śmietana i wiórki czekoladowe - a jakże efektowny rezultat. Ciasto jest pyszne, lekkie i orzeźwiające. Po prostu palce lizać! Składniki: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1 torebka cukru waniliowego 1 szklanka mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia brzoskwinie w puszce 2 torebki budyniu śmietankowego (każdy na dwie szklanki mleka) 2 szklanki soku pomarańczowego z kartonu 3 szklanki śmietany

Salonik smaków
Chatka z ptasim mleczkiem 167

inaczej chatka Baby Jagi to ciasto z gatunku serników przygotowywanych bez pieczenia, czyli popularnie zwane „ na zimno ”. Mój przepis na trochę inną wersję – Chatka z ptasim mleczkiem. Składniki: - 550g tłustego twarogu (u mnie mazurski) - 250g serka mascarpone - 250g miękkiego masła - 230g cukru pudru - esencja migdałowa (1 łyżeczka) - esencja rumowa (1 łyżeczka) - 1 bita śmietana w proszku - 24 szt. ptasiego(...)herbatników prostokąt – 3 szt. x 8 szt. Na herbatniki wykładamy połowę masy serowej, wyrównujemy powierzchnię i na masę serową ponownie wykładamy taką samą ilość herbatników. Ponownie równamy powierzchnię i na środku układamy ptasie mleczko na całej długości środkowego rzędu po dwie sztuki w odstępie ok. 0,5 cm. Podkładając ręce pod folię podnosimy boki ciasta. Gdy masa serowa przykryje

mojewypiekiinietylko
Sernik latte macchiato 889

serka homogenizowanego 200 ml śmietany słodkiej 30% paczka biszkoptów 2 łyżki żelatyny 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 5 łyżek cukru bita śmietana: 200 ml śmietany słodkiej 30% 3 łyżki cukru pudru sos karmelowy: 3 łyżki cukru 3 łyżki wody 3 łyżki śmietany słodkiej 30% Przygotowanie 1. Żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szklance gorącej wody. Kawę zalewamy dwoma łyżkami wrzątku. W tortownicy układamy(...)tortownicy i wkładamy do lodówki, Drugą miksujemy razem z kawą. 2. Teraz musimy odczekać około 15min jak pierwsza biała warstwa lekko stężeje na biszkoptach. Po tym czasie wyjmujemy ciasto z lodówki i nakładamy warstwę kawową, po czym z powrotem wkładamy sernik do lodówki. 3. Teraz zajmiemy się sosem karmelowym, nie koniecznie trzeba go robić samemu można też zastąpić go jakimś

zjem to blog kulinarny