Jeżynowe babeczki z bitą śmietaną

Jeżynowe babeczki z bitą śmietaną

Jeżynowe babeczki z bitą śmietaną

Słodkie, kruche babeczki z orzeźwiającym, lekko kwaskowym musem jeżynowym i puszystą bitą śmietaną to fajny pomysł na szybki deser do kawki. Składniki: Ciasto: 150g masła 1 jajko 280g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 70g cukru pudru Mus jeżynowy: 60ml wody 400g świeżych jeżyn 1 łyżeczka żelatyny 6 łyżek cukru Dodatkowo: bita śmietana świeże jeżyny masło do wysmarowania foremek Wykonanie: 1. Ciasto: Mąkę przesiać do miski, dodać proszek do pieczenia, cukier, masło i wszystko posiekać siekaczką. D... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mus, ciasto, babeczki, desery, deser, szybkie ciasto, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, ciasto 3 bit

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.