ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:336/409)

Prosty , torcik śmietankowo kakaowy 184

warto Składniki : biszkopt czekoladowy – tortownica 22 cm: 5 jajek (najlepiej białka i żółtka oddzielnie) 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 1/4 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia bita śmietana : 1 l słodkiej śmietany kremówki 30 % 2,5 łyżki żelatyny 4 łyżki cukru pudru Mąkę przesiewamy przez sitko ,żeby była pulchna .Następnie wybijamy do miski jajka , oddzielając żółtka(...)niczego .Przekładamy ciasto do formy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego wcześniej do 180 C bez termoobiegu . Pieczemy przez około 40 minut – najlepiej sprawdzić patyczkiem, czy biszkopt jest gotowy. Upieczony biszkopt odstawiamy do wystygnięcia nie wyjmując go z tortownicy . Z formy wyciągamy dopiero kiedy jest całkowicie zimny , wtedy ładnie odchodzi od brzegów . Teraz robimy bitą śmietanę . W 3 łyżkach gorącej wody

Ogrodnik w podróży
Truskawkowy szał. 42298

Kolejne ciasto jakie wymyśliłam.  Miałam wielką ochotę na truskawki, jabłka.  Nie do końca wiedziałam, czy te 2 smaki udałoby mi się połączyć w jeden

Malinowe Pocałunki
Karmelowiec ze słonecznikiem 303

To ciasto stało się ostatnio dość popularne . Na internecie pojawia się co najmniej  kilkanaście różnych przepisów na ten deser. U mnie dziś moja wersja 

Malinowa Kawiarenka
Czekoladowe placuszki z truskawkami 221

Weekendowe śniadanie lub podwieczorek w czerwcu bez truskawek to dla mnie weekend stracony! Czekoladowe placuszki z truskawkami zachwycą każdego łasucha – są przepyszne – owoce nadają

Poezja smaku
Gofry zamiast grilla! ;-) / na oleju rzepakowym 148

mleka 3,2% - 750g mąki - 100ml oleju rzepakowego - 6 czubatych łyżek cukru - 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia - 2 jajka - 2 żółtka Wszystkie składniki za pomocą miksera łączymy, masa powinna być dość rzadka, aby łatwo się nam ją rozprowadzało na gofrownicy. Gofrownicę należy mocno nagrzać. Za pomocą pędzelka rozprowadź niewielką ilość oleju na płycie gofronicy, łyżką wazową rozprowadzaj ciasto(...)gofry. Pieczemy na złoty kolor.  Z czym podać gofry? - świeże owoce np. truskawki, banany, maliny etc. - cukier puder - bita śmietana - karmel, tofii  - Nutella - na co tylko macie ochotę ;-) Dzieci to uwielbiają!!! ;-))) SMACZNEGO

SMYKWKUCHNI
Babka budyniowa(szybka) 124

Babka budyniowa to jedno z tych ciast do, których przymierzałam się zrobić tylko nigdy nie było czasu. Jednak ostatnio postanowiłam zrobić krok na przód i w

Ciasta z tradycjami
CIASTO JAGÓDKA 152

Wraz z kończącym się sezonem na różnego typy przetwory przyszedł czas na dżem jagodowy. W spiżarni z słodkich przetworów uchował się już tylko on, nie mogłam

RAROSSA
Pyszna pianka orzechowe latte macchiato. 721

Czy istnieje możliwość podania kawy w innej, bardziej zaskakującej formie?  Dla mnie odpowiedź na to pytanie nie sprawiła większego problemu. Przy odrobinie pomysłowości poradziłam sobie

Malinowe Pocałunki
Pianka truskawkowo-bananowa 655

Pianka truskawkowo-bananowa to deser idealny na upalne dni, które ostatnio nas nawiedziły. Składa się on z lekkiej pianki na bazie bitej śmietany i owoców, biszkoptów

Smakołyki Bereniki
Ciasto czekoladowe tortowe z wiśniami 148

Jeżeli nie przepadacie za przygotowywaniem tortów, to polecam to ciasto. Nie tylko świetnie się prezentuje, ale również smakuje jak wyborny tort. Poza tym wbrew pozorom jest

Passions hobbies life
Domowy Kopiec kreta 206

A może warto zamiast kupować pudełka wypełnione mąką, cukrem i kakao warto po prostu kupić mąkę, cukier, proszek do pieczenia i kakao by zrobić domową wersję

U Fiolki
Biszkopt z borówkami i galaretką 158

Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej Krem: 200 g śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 1 czubata

Qchnia po prostu
Ciasto Basia. 3221

siostry :) Delikatny biszkopt kakaowy, przełożony bita śmietaną. Bardzo lubię, a już dawno nie robiłam. Teraz ciężko znaleźć dobrą Basię w cukierni. Dlatego najlepiej zrobić samemu. Tym bardziej, że to nic trudnego. Moja Basia jest bardzo delikatna, bo nie dodaję do śmietany żelatyny, ani innych zagęstników, ale taką właśnie lubię :) Dodałam tylko łyżkę cukru waniliowego. Ciasto kilka godzin musi postać(...)lodówce, żeby masa śmietanowa była zwarta. Najlepiej jak zostawimy ciasto w lodówce na całą noc. Następnym razem zrobię z dodatkiem żelatyny i wrzucę przepis, żebyście mogli porównać która wersja bardziej Wam pasuje :) Piekłam w blaszce 32 cm. na 23 cm. Składniki: Biszkopt: 6 jajek szczypta soli 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 2 łyżki maki ziemniaczanej 2 łyżki kakao

Agusiowe smakołyki
Makowiec śnieżny – kuchnia podkarpacka 215

Składa się on z 4 warstw i polewy z wiórkami kokosowymi. Spód ciasta stanowi biszkopt, na który wykłada się usmażony mak z bakaliami. Kolejną warstwę stanowi bita śmietana, a ostatnią maślana masa orzechowa. Ciasto podawane w temperaturze pokojowej jest delikatne, słodkie i kremowe. Przepis pochodzi od Koła Gospodyń Wiejskich Ujazd i został opublikowany przez LGD Liwosz. W oryginalnym przepisie(...)blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (sam spód) i pieczemy około 12 minut w 180 stopniach C (grzałka góra-dół). Po wystygnięciu ciasto obracamy i ściągamy papier. Składniki – masa makowa: 250 g maku mielonego (suchego) 100 g cukru kryształu 3 białka 2 łyżki miodu 1/2 szklanki słodkiego mleka olejek migdałowy (kilka kropli) 200 g bakalii Wykonanie: Wszystkie składniki dobrze mieszamy

Trzeci talerz

Proponowane wyszukiwania