ciastka - 17101 przepisów (strona:559/1141)

Proteinowe słodycze - Sport Definition 177

przekąsek nam odpowiadają zależności od momentu kiedy chcemy je spożyć. Produkty są leciutkie, przypominające znane „dmuchane” pieczywo. Smak: Proteinowe poduszki: Po otwarciu opakowania unosi się zapach orzechów i kakao. Ciastko na zewnątrz jest nieco wytrawne z wyczuwalnym dodatkiem mąki graham. Przyjemnie chrupie i dość szybko rozpuszcza się w buzi. Nadzienie jest kakaowe i posiada nutę goryczki. Jego konsystencja jest bardzo(...)Słodycz całości jest na dość niskim poziomie. Nam osobiście bardzo to odpowiada ale fani słodkich przekąsek mogą być nieco niezaspokojeni ;) Proteinowy baton: Zapach tofii jest bardzo przyjemny i apetyczny. Ciastko wokół jest takie samo jak w proteinowych poduszkach. Krem przede wszystkim jest mniej zbity, bardziej kremowy, również posiada nutę goryczki, która jednak przyjemnie łączy się ze smakiem toffi i delikatnym

Candy Pandas
Paje pieczarkowe. 139

żywopłotu zaczynającego się za progiem norki. A na końcu takiego żywopłotu (a więc w połowie drogi do domu) dopadał człowieka głód! Ukochane pieczarki zamknięte w poręcznej formie pajów - słonych ciastek z kruchego ciasta - były wtedy jak znalazł! Składniki: Ciasto: 250 g mąki 125 g masła w temperaturze pokojowej 1 łyżka skrobi 2 żółtka duża szczypta soli Nadzienie

zadanie-gotowanie
Pelnoziariste rurki z jaglanym kremem 144

uzyskać kształt prostokąta, dzięki czemu będzie łatwiej wycinać paski. Radełkiem lub nożem tniemy pasy szerokości 2 - 3 cm.  Foremki do rurek smarujemy margaryną lub tłuszczem, aby po upieczeniu ciastka łatwo zeszły. Piekarnik włączamy na 180 stopni, blachę wykładamy papierem do pieczenia. Rurki będą się piekły przez 15 minut na środkowej półce bez termoobiegu. Na foremki do rurek nawijamy

Kuchnia od dwojga
Deser malinowy lodowy. 124

spód układamy 16 herbatników, następnie wykładamy masę lodową i znowu warstwę herbatników.Blaszkę przykrywamy folią i wkładamy do zamrażarki na całą noc. Następnie wyciągamy i kroimy na kwadraty wielkości ciastka. Takie lody można przechowywać pokrojone i zamknięte w pudełku w zamrażarce. Smacznego :) Asia

Sama słodycz i szczypta chili
Sernik kokosowy 180

łyżeczka mleka kokosowego 180g  maślanych herbatników 150g roztopionego masła 3-4  duże łyżki miodu łyżeczka kakao 20g wiórków kokosowych Przygotowanie: Herbatniki umieszczamy w blenderze. Po skruszeniu ciastek dodajemy do nich roztopione masło,miód, kakao oraz wiórki kokosowe. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.   Okrągła formę, wykładamy papierem do pieczenia. Zblendowane ciasteczka wykładamy na jej dno i dokładnie rozprowadzamy

ChilliJemy
Sernik na zimno z owocami 232

deserów - 200g jeżyn - 200g malin - 200g winogron bezpestkowych - galaretka jagodowa i trochę owoców na wierzch Spód - 1 pudełko Oreo z podwójnym nadzieniem - 30g roztopionego masła Sposób wykonania : Ciastka Oreo blendujemy i mieszamy z roztopionym masłem, wykładamy na blaszkę wyłożoną folią aluminiową i ugniatamy równo spód, wstawiamy do lodówki. Żelatynę rozrabiamy wg przepisu na opakowaniu, dodajemy łyżkę, dwie serka

Wypieki Rene
Tarta bounty bez pieczenia 171

Składniki – porcja na formę o średnicy 26 cm: 300 gram kruchych ciastek, 150 gram masła, 400 ml mleka kokosowego, 200 gram białej czekolady, 170 gram wiórków kokosowych +1 łyżka do ozdoby, 100 gram gorzkiej czekolady, 100 gram mlecznej czekolady, 80 ml śmietanki 30%, Krok 1 Roztapiamy masło. Ciasteczka drobno rozkruszamy za pomocą blendera, dodajemy do nich roztopione masło

Coś bym zjadła
Przepis #4 Kruche owsiane ciasteczka 124

szczególnie w weekend. Sobota i niedziela to są dla mnie dni kiedy mogę usiąść  z kubkiem zbożowej kawy i zjeść coś słodkiego. Ostatnio wpadłam na pomysł by upiec ciastka na bazie mąki owsianej. Może nie są mega zdrowe ale pyszne a składniki staram się dobierać jak najmniej przetworzone czy chemiczne. Ciasteczka są bardzo kruche. Można je przełożyć różnymi

Health-Fit-Life
Lekki sernik na zimno 164

układamy herbatniki. Jogurt naturalny mieszamy razem z serkami homogenizowanymi i wlewamy ostudzone galaretki (rozpuszczone w 1 szkl wody), mieszamy żeby składniki się połączyły. Gotową masą jogurtową wylewamy delikatnie na ciastka. Wstawiamy ciasto do lodówki. Gdy ostatnia galaretka zacznie tężeć wylewamy ją na ciasto i ponownie wstawiamy je do lodówki. Po kilku godzinach będzie gotowe

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Egzotyczny serniczek z ricotty 184

Składniki: 500 g serka ricotta 300 ml sosu waniliowego (można zastąpić np. jogurtem) 1 cukier waniliowy 3 płaskie łyżki żelatyny 1/2 szklanki mleka galaretka 1 mango 4 nektarynki ciastka Przygotowanie: … Czytaj dalej Egzotyczny serniczek z ricotty

czarrna od kuchni
Bułeczki cynamonowo-pomarańczowe czyli Słodki Czwartek odc.133 135

zaraz potem wyjmuje składniki i przygotowuje ciasto na bułeczki. Na już na teraz, do herbaty albo z kubkiem kakao. Przepis na te bułeczki znalazłam w cudownej książce "Sirocco". Bułeczki=ciastka przygotowuje się szybciutko i są niebywale smakowite :) Bułeczki cynamonowo-pomarańczowe 250 g maki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g masła 1/4 łyżeczki soli 2 łyżeczki cynamonu

Dzieje kuchennej Wiewióry
Bezglutenowo 136

również bezmleczne oraz bez dodatku miodu czy białego cukru. Powiem szczerze, że to dla mnie prawdziwe wyzwanie. Obiecałam znajomej, że spróbuję i przetestuję kilka przepisów. Bo, to właśnie pieczywo, ciastka czy inne wypieki mają trafić do jej synka aby mogła sama je dla niego przygotować. Jutro postaram się dodać pierwszy przepis na chleb bezglutenowy, bez drożdży, proszku a nawet

W garach u Gosi
Ciasto z cytrynowym kremem i truskawkami 166

będą słodsze. Mimo wszystko byłam zadowolona z ciasta. Cytrynowy krem jest nie tylko mocno cytrynowy ale również słodki. Na spód ciasta można upiec biszkopt lub przyrządzić go z pokruszonych ciastek np. z digestive . Ja upiekłam prosty biszkopt , który podzieliłam na 3 placki. Dwa zamroziłam, a trzeci wykorzystałam do ciasta. Ciasto z cytrynowym kremem Składniki: okrągła foremka o średnicy

codojedzenia
DESERKI, DESERKI…:) 165

DESERÓW WYKORZYSTAŁAM: Owoce :czereśnie,brzoskwinie, galaretkę, rodzynki, słonecznik, serek mascarpone, jogurt naturalny, kruszonka z ciastek podpieczona na maśle

harrisa
Muffiny z brzoskwiniami 120

Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem (do 3/4 wysokości papilotek) . Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 20-25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180-190 stopni. Ciastka wyjąć z blachy i pozostawić do całkowitego ostudzenia. Muffiny opcjonalnie posypać cukrem pudrem lub udekorować według uznania

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania