ciastka - 17601 przepisów (strona:559/1174)

Prosty sernik z wiaderka z brzoskwiniami 258

kruszonych herbatników z dodatkiem masła. Składniki: 1 kg sera z wiaderka 4 jajka 200 gram masła ¾ szklanki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej ½ flakonika olejku waniliowego spód: 200 gram ciastek maślanych od Cukry Nyskie Petit Beurre 100 gram masła dodatkowo: puszka brzoskwiń Przygotowanie: W misce mieszamy ser z wiaderka, jajka, roztopione i wystudzone masło, cukier, mąkę ziemniaczaną i olejek. Całość

Życie zaczyna się w kuchni
Serniczek z oreo i jagodami 435

Składniki: 2 opakowania ciastek oreo 400 g serka homogenizowanego naturalnego lub twarogu sernikowego 1 mały jogurt naturalny 400 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 4 łyżki żelatyny 1 słoiczek … Czytaj dalej Serniczek z oreo i jagodami

czarrna od kuchni
Ciasto Princessa zebra -bez pieczenia 207

wyłożyć papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Na dnie ułożyć ściśle warstwę herbatników. Na herbatniki wyłożyć 1/3 część kremu i równo rozsmarować. Na masie ułożyć kolejną warstwę herbatników. Ciastka posmarować dżemem, a następnie drugą częścią kremu. Na kremie ułożyć ostatnią warstwę herbatników i posmarować je ostatnią częścią kremu. Wierzch ciasta posypać wiórkami kokosowymi. Ciasto wstawić na kilka godzin

Swojskie jedzonko
jabłecznik z amaretti 122

Ugotować na pozostałym mleku i wystudzić. Miękkie masło utrzeć z zimnym budyniem. Ciasteczka pokruszyć i połowę wmieszać do masy. Masę rozsmarować na cieście. Wierzch popisać polewą i posypać pokruszonymi ciastkami.  Przechowywać w lodówce

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pieczony sernik tiramisu (składniki na dużą blaszkę). 977

miksera wkręcamy go do masy.  Biszkopty nasączamy w kawie.  3/4 masy serowej wylewamy na upieczony wcześniej spód. Wykładamy wierzch nasączonymi kawą biszkoptami i łyżką wykładamy  na ciastka resztę masy serowej.  Sernik tiramisu wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika ( + termoobieg) i pieczemy go przez 15 minut, po czym zmniejszamy temperaturę do 130 stopni i pieczemy

Poezja Smaków - blog kulinarny
Makaroniki 205

Antonina, co akurat nie dziwi, gdyż była ona fanką wszystkiego co słodkie i luksusowe i to właśnie z jej ust pada słynne  "Lud nie ma chleba? Nich jedzą ciastka!"  Makaroniki można przygotować w dwojaki sposób - metodą włoską lub francuską. Ja wybrałam włoską, która z pozoru wydaje się trudniejsza, ale za to bardziej trwała. W przeciwieństwie do metody

Słodki Kompromis
Sernik z musem malinowym 516

Aksamitny sernik z dodatkiem mascarpone. Na wierzchu orzeźwiający mus malinowy. Ciastka dokładnie pokruszyć w malakserze. Masło rozpuścić i wymieszać z pokruszonymi ciasteczkami. Dno i boki tortownicy o średnicy około

Bullio
Muffinki kukurydziano-sojowe z lukrem cytrynowym (bez glutenu) 125

muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem (do 3/4 wysokości papilotek) .   Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 20-23 minuty (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. Ciastka wyjąć z blachy i ostudzić na kratce.  Przygotować lukier. Cukier puder energicznie utrzeć z sokiem z cytryny i ozdobić nim muffinki. Mąka sojowa oraz ksylitol pochodzą ze sklepu Radix

Di gotuje
Bezglutenowa cytrynowa babka piaskowa z kurkumą – przepis krok po kroku 160

polukrować lub posypać cukrem pudrem i przyozdobić, aby pięknie prezentowała się na świątecznym stole.   Wesołych Świąt i smacznego Kochani!     A jeśli szukacie inspiracji na świąteczne ciastka bezglutenowe, polecam smalcówki: Smalcówki bezglutenowe w dwóch odsłonach – przepis krok po kroku Artykuł Bezglutenowa cytrynowa babka piaskowa z kurkumą – przepis krok po kroku pochodzi z serwisu Okiem Blondynki by McBlondi

Okiem Blondynki by McBlondi
Mini serniczki z solonym karmelem 178

kremówki 30% 25 g masła ½ łyżeczki soli gruboziarnistej SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Spody do babeczek: 1. W misie blendera umieszczamy pokruszone herbatniki. Dodajemy rozpuszczone masło, miksujemy do powstania masy z ciastek o konsystencji mokrego piasku. 2. Foremkę do pieczenia muffinek wykładamy papilotkami. Na dno papilotek wysypujemy masę ciasteczkową, delikatnie uklepujemy. Masa serowa: 1. Do miski wkładamy zmielony ser, jajka, cukier

W kuchni Katie
Bezy wielkanocne 188

cukrowej skorupce oraz zielonego barwnika wyglądają wyjątkowo wiosennie. A do tego są niezwykle piękne i pyszne! Domowe bezy robi się naprawdę bardzo prosto. To też najtańsze do robienia ciastka. Jeśli planujesz zrobić tort bezowy, to polecam Ci mój przepis na blaty bezowe . Wyobraź sobie jak na szczycie tortu układasz dodatkowo bezy wielkanocne

AniaGotuje.pl
Kruche ciasteczka Wielkanocne 173

ciasta zmieszałam i powstała mozaika kolorów. Ciasteczka są bez sody i proszku do pieczenia przez co równomiernie rosną, bez wybrzuszeń. Takie płaskie ciasteczka łatwo jest dekorować. Ciastka są bardzo kruche, trzeba uważać przy zdejmowaniu z blaszki, aby się nie rozpadły. Po wystygnięciu robią się troszkę twardsze. Dekoracje to specjalność mojej córki Moniki

To co kocham
Lody czekoladowe na ciepło 123

Przysmak dla dzieci ale nie tylko. Dla dorosłych opcja z dodatkiem rumu. Zamiast ciastka do kawy 🙂 Składniki 5-6 sztuk słodkich cukrowych rożków do lodów 2 opakowania pierników czekoladowych z nadzieniem po 200g 4 łyżeczki nutelli ( można zastąpić dżemem np malinowym,będzie mniej słodkie) kieliszek rumu, opcja dla dorosłych czekolada mleczna kolorowa posypka Czekoladę … Czytaj dalej Lody czekoladowe

gotuj ze mną
Sernik na orzechowym spodzie 140

się mogło stać, że do dzisiaj nie pojawił sie na blogu. To sernik z lekkim orzechowym twistem. Bardzo polecam, zawsze szybko znika ze stołu. spód : 200 g ciastek typu digestive 60 g masła warstwa orzechowa : 150 ml syropu klonowego

Polska Zupa
SERNIK AMARETTO Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I INKĄ – BEZ PIECZENIA! 137

Amaretki” ( polecam upiec samemu! ) – 200 g * cukier puder – ok. 180-200 g * biszkopty okrągłe – ok. 15 szt * żelatyna – 2,5 łyżki + kawa INKA klasyczna do nasączenia ciastek – 1 czubata łyżka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Kawę Inka zalewamy wrzątkiem, moczymy biszkopty, wykładamy dno tortownicy. Żelatynę rozpuszczamy w 4 łyżkach zimnej wody, mieszamy, podgrzewamy, ale nie gotujemy. Śmietanę kremówkę ubijamy

Ostra na Słodko