ciastka - 17601 przepisów (strona:562/1174)

Zakochana Panna Cotta z białą czekoladą i malinami. 103

minut. Namoczoną żelatynę wlewamy do garnka z resztą składników i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do ostygnięcia. Galaretkę odklejamy delikatnie z talerza i wykrawamy z niej serduszka (używam foremek do ciastek). Jedną stronę powstałych serduszek DOKŁADNIE pokrywamy klejem spożywczym i przyklejamy do ścianek pucharków, w których będziemy podawać deser. Dociskamy, pozbywając się pęcherzyków powietrza i wlewamy ostudzoną, lecz wciąż płynną Panna

DominikaDolci
Ciasto "Chocolate Chip Cookie" z bogatym wnętrzem. 126

dokładnie mieszamy, by całość się połączyła. * Czekoladę najlepiej drobno pokroić/ zmielić, aby dobrze się nam rozpuściła. Masę wkładamy do lodówki, aby stężała. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i kroimy. Ogromne ciastka wyjmujemy z form (cienkim i ostrym nożem przejeżdżamy bo bokach, by się odkleiły). Na jednym rozsmarowujemy mus czekoladowy, układamy czekoladki Kinder i truskawki. Przykrywamy drugim. Odstawiamy

DominikaDolci
Świąteczny talerz niejadka 102

nieco pomóc. Święta zbliżają się dużymi krokami, możemy z naszymi niejadkami „malować obrazy na talerzach” chlebem, jajkami , pomidorem itp Składniki na talerz ze zdjęcia foremka do ciastek zajączek plasterek serka żółtego plasterek szynki słomki z surowej marchewki 2 kulki mini sera mozarella 2 pomidorki … Czytaj dalej Świąteczny talerz niejadka

gotuj ze mną
Brownie przepis dziecinnie prosty (bez cukru) 178

Mimo tego, że praktycznie nie mamy dostępu do własnej kuchni udało nam się przygotować ostatnio kilka przepisów i nawet jeden film!! Jak nie widzieliście wersji na

PaleoLife
Wuzetka 159

wyborem: wuzetka, często pojawiająca się pod inicjałami W-Z, czy sernik agarowy (o właśnie! ten serniczek też trzeba będzie upiec). Postanowiłem przypomnieć sobie (no i Wam oczywiście) smak słynnego ciastka. Wuzetka z tego przepisu wychodzi o niebo lepsza niż ta z cukierni! Domowa, prawdziwa i przede wszystkim pełna wysokiej jakości składników. Delikatny kakaowy biszkopt z dodatkiem masła i nasączony

Food Square
Pie z kurczaka 208

czyli pierzynką. Dziś przygotowałam pie z kurczaka , czyli po polsku potrawkę z kurczaka pod pierzynką . Mylące bywa także to, że pie można spotkać pod różnymi postaciami - forma sakiewki, okrągłego ciastka wypełnionego farszem i przykrytego warstwą ciasta, lub farsz zapiekany w naczyniu i jedynie przykryty ciastem - takiego właśnie pie, czy po prostu zapiekankę pod ciastem francuskim przygotowałam dziś. W zależności

Codzienne Gotowanie
Sernik z jabłkami i rabarbarową galaretką 152

jabłkowy Hortex,cukier i mąkę przekładamy do misy i miksujemy chwilę do połączenia składników. Do masy serowej dodajemy przestudzone duszone jabłka (patrz niżej), mieszamy. Masę przelewamy na spód z ciastek. Pieczemy w 180 stopniach w kąpieli wodnej przez 60 minut. Studzimy. jabłka duszone:  Jabłka kroimy w małą kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny przekładamy do garnka i dodajemy cukier

Bon appetit mon amie
DROŻDŻÓWKI Z MARMOLADĄ 170

Drożdżówki ułożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Drewnianą łyżką nacisnąć wzdłuż środka. Drożdżówki przykryć ścierką i odstawić na 10 minut, aby podrosły.  Piekarnik nagrzać do 170'C. Ciastka piec około 20 minut. Gdy wystygną można je polać lukrem zrobionym z cukru pudru i wody

Zrób to smacznie
Babeczki galaretkowe 144

świeżych truskawek (3-4 szt) bita śmietana kolorowa posypka Przygotowanie: Herbatniki rozdrabniamy wałkiem albo w blenderze bardzo drobno. Masło rozpuszczamy w mikrofalówce (ok. 30 sekund) i dodajemy do rozkruszonych ciastek, mieszamy. Na dno silikonowych foremek do babeczek wkładamy po 1 łyżeczce masy i lekko ją ugniatamy. Wstawiamy do lodówki. Galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szkl gorącej wody. Truskawki myjemy, odcinamy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Ciasto Kinder Country 141

Przygotować masę ciemną. Czekoladę mleczną również roztopić w kąpieli wodnej, ostudzić. Kremówkę ubić na sztywno i wymieszać z rozpuszczoną czekoladę. Formę wysłać papierem do pieczenia i wyłożyć herbatnikami. Na ciastkach kolejno ułożyć masę jasną, ponownie warstwę herbatników oraz masę z czekoladą mleczną. Wierzch ciasta równomiernie posypać pszenicą. Ciasto schłodzić w lodówce - najlepiej przez całą

Di gotuje
Błyskawiczny sernik na zimno z markizami i spodem z herbatników fit&free 161

rozpuści. Do misy miksera przekładamy serki i jogurt i mieszamy, następnie przekładamy kilka łyżek serka do jogurtu i go hartujemy, mieszankę wlewamy do sera i kilka minut mieszamy. Na ciastka wykładamy ser i ładnie wyrównujemy, na wierzchu układamy połówki markizów. Odstawiamy do stężenia. W przegotowanej wodzie rozpuszczamy galaretki, mieszamy i odstawiamy do przestygnięcia, następnie wylewamy na sernik i odstawiam

Sama słodycz i szczypta chili
Różowy sernik gotowany 153

mieszamy. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy do ostygnięcia. Blaszkę wykładamy folią spożywczą i układamy na dnie warstwę herbatników. Na herbatniki wykładamy ciepłą masę sernikową, wyrównujemy i układamy drugą warstwę ciastek. Odstawiamy do ostygnięcia. Rozpuszczamy galaretki: jedną w 500 ml wody a drugą w 100 ml wody i odstawiamy do ostygnięcia. Gdy galaretka rozpuszczona w 100 ml wody ostygnie, przelewamy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
CIASTECZKA MARCHEWKOWE Z SYROPEM KLONOWYM 119

drugiej misce mieszam składniki mokre: syrop klonowy, olej i jajko. Przelewam do pozostałych składników, dodaję marchewkę, dokładnie łączę. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wykładam łyżką masę formując owalne ciastka. Piekę w 170 stopniach (grzałka góra-dół) przez 12 minut

JejKuchnia
Ciasto "Kubuś" 154

budynie śmietankowe (każdy na 1/2 litra mleka) 2 łyżki cukru  1/2 litra śmietanki 30%  1 galaretka (na 1/2 litra wody) 2 łyżki cukru pudru 2 duże opakowania ciastek typu PetitBourre 3 łyżki śmietany 12% 3 łyżki kakao 3 łyżki cukru Galaretkę zrobić wg przepisu na opakowaniu. Odstawić do wystudzenia, np. do lodówki. Piekarnik rozgrzać

Czerwony Gupik
3 bit z advocatem i wiśniami 205

masło ucieramy stopniowo dodając zimny budyń. 3. W dużej prostokątnej blaszce ( 25×40 ) rozkładamy pierwszą warstwę herbatników. Nakładamy krem i równo go rozsmarowujemy. Dalej układamy drugą warstwę ciastek i krem krówkowy o smaku advocata, podgrzany lekko w kąpieli wodnej i trzecią wartswę herbatników. 4. Na wierzchu wykładamy śmietankę ubitą z cukrem pudrem i serkiem mascarpone. 5. Ciasto dekorujemy

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty