ciastka - 17101 przepisów (strona:566/1141)

SERNIK STRACIATELLA BEZ PIECZENIA 680

całość wlewamy do masy – wszystko razem dokładnie miksujemy. Wrzucamy posiekaną na kawałki ( mają być większe ) czekoladę i jeszcze raz dokładnie mieszamy. Całość wylewamy na biszkopty, wyrównujemy, przykrywamy resztą ciastek i obficie posypujemy kakao. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Zajadamy! Smacznego

Ostra na Słodko
Korzenno czekoladowe kuleczki z karmelowymi orzeszkami 164

Plenus NATURA Propozycja podania: idealnie smakują w towarzystwie Herbaty Czarnej z Mango od Galerii Herbat Przygotowanie: Do misy blendera z nożami przekładamy nasze herbatniki korzenne z polewą kakaową. Rozdrabniamy ciastka. Do małego garnka z grubszym dnem przekładamy masło i masę krówkową o smaku czekoladowym. Podgrzewamy na mniejszym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż do połączenia składników. Zdejmujemy z ognia

Słodkie okruszki
Tartaletki z jabłkami 136

cukier, wrzucić orzechy. Chwilę smażyć mieszając, aby rozpuszczony cukier oblepił orzechy. Całość przełożyć na blat wyłożony papierem do pieczenia. Odstawić do ostudzenia, a następnie zmiksować. Na talerzu ułożyć upieczone ciastko, na nim ułożyć trochę jabłek, posypać karmelizowanymi orzechami. Tartaletki z jabłkami  można zjeść w restauracji Jung&Lecker na Krakowskim Przedmieściu 45, gdzie sama je przygotowuję. Zapraszam. zastawa

królestwo garów
3 bit luksusowy 456

Następnie ucieramy miękką margarynę lub masło. Stopniowo dodajemy zimy budyń. 3. Krem wykładamy na biszkopt. Na nim układamy warstwę herbatników. Puszkę z kajmakiem podgrzewamy. Kiedy będzie płynny smarujemy nim ciastka. Nakładamy drugą warstwę herbatników. 4. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i śmietanexem. Smarujemy wierzch ciasta i posypujemy startą czekoladą. Wstawiamy do lodówki. Smacznego życzy Kategoria: Ciasta , Przepisy Tagged: biszkopt

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Tarta z mascarpone na spodzie z paluszków 129

herbatników 70 g brązowego cukru 150 g masła Paluszki i herbatniki umieszczamy w malakserze, rozdrabniamy na pył. W rondlu rozpuszczamy masło z cukrem. Dodajemy do rozdrobnionych paluszków z ciastkami i dobrze mieszamy. Formę dotarty smarujemy masłem i obsypujemy mąką. Wykładamy spód i boki tartownicy ciastem. Dobrze uklepujemy i wstawiamy do lodówki.   Krem: 250g serka mascarpone 250ml śmietanki

Rusty Fork
Ziemniaczki 189

Ziemniaczki zwane też bajaderki to najprostsze ciastka z resztek ciast. Jakoś nigdy za nimi nie przepadałam, dopóki nie zrobiłam ich sama z domowego ciasta. Smakuje rewelacyjnie! Najlepsze w nich jest to, że nic się nie marnuje! Zamiast wyrzucać suche końcówki ciast lepiej poświęcić 15 minut i wyczarować coś pysznego! W mojej

KuchniaWeDwoje.pl
Bajaderki 148

wyrósł jak należy (testuję nowy piekarnik i słabo mi to wychodzi) jednak do bajaderki nadawał się idealnie, a już z dodatkiem koniaku - pycha! Składniki: ok.800-1000g dowolnego ciasta, ciastek, pokruszonych herbatników (ważne żeby ciasto nie miało kremu lub owoców) dowolne bakalie (ja dałam dwie garście rodzynek, których nie moczyłam) dwie łyżki dowolnej marmolady 250 g serka mascarpone dodałam całą

Pysznie & Pięknie
Mazurek pomarańczowy z mascarpone 217

odlałam część soku w trakcie duszenia. – Na koniec dodać dżem pomarańczowy. Wystudzić masę i wyłożyć zimną na masę serową. – Wierzch udekorować ciastkami, pokruszonymi pistacjami i migdałami

To co kocham
Kruche ciasteczka imbirowe 144

Wielkanoc ciast. Zaczęłam od upieczenia ciasteczek imbirowych w kształcie królików i kwiatków. Ciasteczka mam zamiar podjadać w trakcie moich dzisiejszych prac Mam nadzieję, iż do niedzieli chociaż kilka sztuk ciastek zostanie Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Składniki Wykonanie Wskazówki Składniki: 25 dkg mąki 2 jajka

mecooks
Tradycyjna Wuzetka 305

Wuzetka - jedno z bardziej popularnych i lubianych przez nas ciastek. Przepyszne, wilgotne, mocno czekoladowe ciasto z delikatnym kremem z ubitej śmietany, dodat kiem konfitury wiśniowej, a wszystko polane aromatyczną czekoladą - jedno z pyszniejszych połączeń smakowych wartych przygotowania w naszych domach . Tradycyjna Wuzetka - Składniki: Ciasto: 4 jajka 200 g cukru 150 g mąki pszennej 50 g kakao (ok. 3 łyżki

Słodka Strona
Migdałowo-pomarańczowe ciasteczka do herbatki 144

formować kulki i rozpłaszczać dłonią. Zrobiłam je w dwóch kształtach, tj. okrągłym, które nie dotrwały nawet do zdjęć bo Miśki je zjadły i w formie torebek do herbaty. Uformowane ciastka piecz na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez 15 minut w temp. 180C. Smacznego!           Artykuł Migdałowo-pomarańczowe ciasteczka do herbatki pochodzi z serwisu

greenscarf
Babeczki cytrynowo-majonezowe do koszyczka wielkanocnego 108

minut (do tzw. "suchego patyczka") w 180 stopniach. Gotowe lekko ostudzić i wyjąć z metalowych blaszek. Przygotować lukier. Cukier puder rozmieszać z gorącym mlekiem/wodą i rozsmarować na ciastkach. Babeczki udekorować według uznania - póki lukier nie zastygnie, aby ozdoby lepiej się trzymały. (*) Użyłam aromatu cytrynowego w proszku . Jest to produkt profesjonalny o intensywnym smaku i zapachu. Idealny do kremów

Di gotuje
Kokosanki - pycha 155

soli cukier wanilinowy 100 g gorzkiej czekolady Sposób przygotowania : Jaja zmiksować z cukrem, cukrem wanilinowym i solą na krem. Wsypać wiórki kokosowe i wymieszać. Za pomocą dwóch łyżek formować ciastka. Piec w temp. 170 C na zloty kolor. Polać rozpuszczoną czekoladą w kąpieli wodnej . Smacznego

Różne smaki w kuchni
Bardzo kruche ciasteczka 150

całe ciasteczka, a osobno te z otworkami, ponieważ pieką się one szybciej. Ciasteczka są gotowe po 10 min w piekarniku na środkowej półce. Mają się jedynie delikatnie zarumienić. Gotowe ciastka odkładamy do wystudzenia. Całe ciasteczka smarujemy dżemem, przykrywamy tymi z wyciętymi okienkami. Możemy również posypać cukrem pudrem. Smacznego

Kuchnia od dwojga
Słodka dekoratornia - Bociany 134

Dawno nic nowego nie pojawiło się w Naszej dekoratorni, więc chcemy to nadrobić zapraszając dziś do galerii z bocianami . Takie ciastka świetnie sprawdzają się jako akcent wiosenny ale również Wielkanocny

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki

Proponowane wyszukiwania