ciastka - 17101 przepisów (strona:565/1141)

Bananowe ciasto bez pieczenia 112

załapią falę i popłyną ;) Na dno blaszki kładziemy warstwę krakersów, wylewamy tężejącą już masę na wierzch. Wstawiamy do lodówki na 20 min, po czym na wierzchu kładziemy kolejną warstwę ciastek, lekko je wciskając w masę. Wstawiamy do lodówki. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem, na wolnych obrotach miksera mieszamy z rozpuszczoną żelatyną. Wylewamy na warstwę krakersów. Ponownie wstawiamy

R'n'G Kitchen
Owsiane batoniki śniadaniowe z pestkami dyni i kawałkami czekolady 181

mleko. Dodaj płynne składniki do suchych i mieszaj, aż się dokładnie połączą. Przełóż płatki na tackę do pieczenia o wymiarach  20 x 20 cm lub do foremek na ciastka "brownie" (wyłożonej papierem pergaminowym) i ugniataj do dokładnego rozprowadzenia masy. Ostrym nożem wytnij batoniki, zanim włożysz formę do piekarnika. Pomoże to rozdzielić je po upieczeniu. (Ja zazwyczaj wycinam

Menu Zdrowia
PROSTE CIASTO Z RABARBAREM 130

wanilią i cukrem. Wysmaruj formę do pieczenia masłem. Wylep cienko spód i brzegi ciastem. Wyłóż wystudzony rabarbar. Wierzch udekoruj resztą ciasta. Możesz zrobić zwykłą kratkę. Możesz wykrawaczką do ciastek zrobić jakieś wzory. Bądź tak jak, ja pozaplatać warkocze i po wycinać liście. Całość przed włożeniem do pieca posmaruj roztrzepanym jajem. Pieczemy 45 - 55 minut na złoty kolor.  Temperatura

SMYKWKUCHNI
Ciasteczka z czekoladą 145

Hej! Dziś proponuję Wam przepyszne ciasteczka. Zapewne znacie smak Piegusków? No to nasze będą o wiele lepsze, bo domowe. Potrzebujemy: Czytaj więcej »

Tylko pysznie
Sernik na zimno z serków homogenizowanych z mrożonymi truskawkami 203

Dzieciaki go uwielbiają a i dorośli nie pogardzą.  Wykorzystuję do niego truskawki mrożone, które powodują, że masa serniczkowa szybko się ścina.  Spód można zrobić z biszkoptów, z ciastek lub można ułożyć kawałki jakiegoś ciasta.  Ja właśnie wykorzystałam resztki ciasta bezglutenowego, które jakoś nie poszło. Składniki - na średnią tortownicę 4 serki homogenizowane - po 150 g 5 czubatych

Ze smakiem bez glutenu
Ciasto Lion bez pieczenia 173

Szybkie w wykonaniu ciasto bez pieczenia, na czekoladowych herbatnikach, z kajmakiem, masą z batonikami Lion i polewą z mlecznej czekolady. Najlepsze po dniu leżakowania w lodówce, gdy ciastka zmiękną. Polecam! :) Składniki Masa opakowanie budyniu śmietankowego na 750 ml mleka 600 ml mleka 3,2% 200 g miękkiego masła 5 batonów Lion Budyń ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu

Słodkie inspiracje
SERNIK KOKOSOWY Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ BEZ PIECZENIA 206

masy – wszystko razem dokładnie miksujemy. Wrzucamy posiekaną na kawałki ( mają być większe ) czekoladę oraz wiórki kokosowe i jeszcze raz dokładnie mieszamy. Całość wylewamy na biszkopty, wyrównujemy, przykrywamy resztą ciastek i obficie posypujemy cukrem pudrem. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Zajadamy! Smacznego

Ostra na Słodko
Deser z serka wiejskiego z ananasem i nutą kawy 125

śmietanką) wymieszać z miodem. Na dnie szklanki szklanki równomiernie rozsypać 2 pokruszone herbatniki i skropić je 2-3 łyżeczkami kawy. Kolejno ułożyć 1/2 porcji serka, krążek ananasa, pozostałe ciastka skropione zaparzoną kawą, serek i na końcu ponownie plaster ananasa. Deser udekorować wg uznania i podawać bezpośrednio po przygotowaniu lub opcjonalnie dodatkowo schłodzony w lodówce. (*) Użyłam kawy z palarni CoffeeNation

Di gotuje
Pastelowy deser serowy 193

opakowanie galaretki pomarańczowej 1 kg sera sernikowego Przygotowanie: Każdą galaretkę rozpuścić osobno w 1 szklance wrzątku, odstawić by ostygły i zaczęły tężeć. Na dnie tortownicy(średnica 23cm)rozłożyć ciastka. Twaróg sernikowy podzielić na 3 części.Do każdej dodać po 1 tężejącej galaretce i dokładnie wymieszać.Na biszkopty wylać najpierw czerwoną masę twarogową,potem pomarańczową i na koniec zieloną.Ciasto

Swojskie jedzonko
CIASTO SHREK 173

biszkopt, studzimy. Masa różowa: W ¾ szkl. wrzątku rozrabiamy galaretkę, studzimy. Ubijamy śmietankę na sztywno, dodajemy serek, a na końcu tężejącą galaretkę. Wykładamy na zieloną masę, na wierzchu układamy ciastka.  Całość zalewamy tężejącą galaretką rozrobioną w 700 ml wrzątku. Ciasto przechowujemy w lodówce

słodki bratek
Snicers bez pieczenia 167

cukrem * litr mleka * 200g orzechów ziemnych  * pół szklanki cukru trzcinowego  Przygotowanie : Blaszkę wyłożyć czarnymi herbatnikami. Budyń przygotować na litrze mleka, gęsty. Wyłożyć połowę na herbatniki, przykryć kakaowymi ciastkami. Wyłożyć drugą część budyniu i przykryć pozostałymi herbatnikami. Rozsmarować masę krówkową. Rozpuścić cukier na suchej patelni. Dodać orzechy, obtoczyć w karmelu. Wyłożyć na masę krówkową. Odstawić na kilka godzin

Magiczne Życie Marty
Kremowy sernik waniliowy z kokosową pierzynką (pieczony) 134

przy szeroko uchylonych drzwiczkach piecyka. Po ostudzeniu wstawić do lodówki - najlepiej na całą noc. (*) Jeśli wolicie bardziej zwartą masę - dodajcie 2 opakowania budyniu.  W wersji bezglutenowej użyjcie odpowiednich ciastek lub zrezygnujcie ze spodu. Wtedy idealnie nada się budyń bez glutenu , który bez problemu możecie nabyć w sklepie eSłoneczko

Di gotuje
Domowy kisiel z czarnej porzeczki 146

słodkiego, Do sklepu nie chce ci się jechać nie pozostaje więc nic innego jak przeszukać zakamarki kuchennych szafek i lodówki, a nóż-widelec uchowało się w nich coś pysznego ? Ciastek brak, cukierków brak, ale za to z zamrażarki spoglądają na mnie przyjaznym okiem... mrożone czarne kuleczki  😎. Szybka burza mózgów i już jest plan: robimy pyszny gęsty

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto snickers na herbatnikach (bez pieczenia) 191

warstwę masy budyniowej. Na niej układamy warstwę jasnych herbatników. Na nie wykładamy drugą warstwę masy budyniowej i przykrywamy ją warstwą herbatników kakaowych. Ostatnią część masy budyniowej wykładamy na ciemne ciastka i przykrywamy ją jasnymi herbatnikami. Orzeszki prażymy na suchej patelni i siekamy na mniejsze kawałki. Puszkę masy kajmakowej umieszczamy na chwilę w ciepłej wodzie, żeby masę łatwo było rozprowadzić

Zasmakuj Kuchni
Delikatny sernik z budyniem na biszkoptach. 191

blachę wykładamy papierem, na spodzie ciasno układamy okrągłe biszkopty. Masę twarogową przygotowujemy, według wyżej podaneo przepisu. Budyń gotujemy według zaleceń producenta, z tym że na mniejszej ilości mleka. Na ciastka wylewamy gorący budyń, równamy. Następnie dajemy masę twarogową. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika ( 180 stopni) i pieczemy około 70 minut. Masło rozpuszczamy z mlekiem, dodajemy cukier i kakao. Cały czas

Dieta moja pasja

Proponowane wyszukiwania