minut w zamrażarce) Schłodzony tort wyjmijcie delikatnie z tortownicy. Wyrównajcie boki i oblejcie czekoladową polewą. Ozdóbcie według uznania. Użyłam owoców sezonowych, ale równie dobrze możecie użyć czekoladowych batoników, czy ciastek. Powodzenia
Piekarz-Kucharz-Garkotłuktortownicy jagody ,wiśnie brzoskwinie... Wykonanie Galaretki jagodowe rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody(smak galaretki taki jak owoce). Trzecia galaretkę rozpuścić w 1 ¼ gorącej wody. Dno tortownicy wyłożyć ciastkami -u mnie pokruszone herbatniki. Posypać dno herbatnikowe ,owocami-jagodami . Ubić śmietankę i gdy już jest sztywna ,dodać tężejącą galaretkę jagodową.(dokładnie połączyć mikserem). Gotową masę śmietanowo - galaretkową wylać
w mojej kuchnizabrać ze sobą wszędzie swoje ulubione ciasto? Jest na to sposób... brownie w postaci ciasteczek! Pyszne, słodkie, mocno czekoladowe... Składniki na 15 ciastek: 150g gorzkiej czekolady 60g oleju kokosowego 60g migdałów 50g mąki (np. z amarantusa) 1 łyżka kakao 2 jajka 100g ksylitolu Przygotowanie: Olej kokosowy rozpuszczamy z gorzką czekoladą. Studzimy. Jajka ubijamy z ksylitolem. Dodajemy czekoladę
Czarnawisienkapodważając szpatułką, zdejmujemy ciasteczka z blachy. Układamy je na płaskiej powierzchni wierzchnią stroną do dołu i od razu składamy na pół (to ważne by zrobić to od razu, póki ciastka są gorące, wówczas nie pękną nam przy składaniu). Gdy wszystkie ciasteczka nieco nam już przestygną rozpoczynamy przygotowanie kremu. Ubijamy w tym celu kremówkę wraz z cukrem pudrem oraz serkiem
Smaki Na TalerzuWykonanie sernika na prawdziwym, domowym biszkopcie jest dużo bardziej czaso- i pracochłonne niż na spodzie z biszkopcików czy kruchych ciastek. Ale uzyskany smak jest wspaniałą nagrodą za trudy. Ciasto w wykonaniu jest proste i nie powinno sprawić trudności nawet największym laikom kuchennym. W przedstawionym przepisie zrobiłam biszkopt bezglutenowy. Z owoców wykorzystałam truskawki i mrożone maliny
Ze smakiem bez glutenuMamy piąteczek to oczywiście wspólne wypiekanie i gotowanie u Małgosi.Dzisiaj zapraszam na przepyszne ciasteczka z czekoladą i kawą, obtaczane w cukrze pudrze i pieczone. Dzięki temu na ciastkach tworzy się ażurek. Przepis dodaję do akcji Błyskawiczny Piątek. Zapraszam do wypróbowania :) 200 g czekolady Milka 4 łyżki masła 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy
Sama słodycz i szczypta chiliosobnym naczyniu mieszamy mąkę, płatki, proszek do pieczenia, wymieszane suche składniki wsypujemy do upartego masła. Ręką wyrabiamy ciasto, formujemy ciasteczka i wykladamy na blaszkę z papierem do pieczenia. Ciastka wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 C z termoobiegiem, pieczemy ok. 14min (tyle to trwa u mnie, wszystko zależy od piekarnika. Muszą się zarumienić
Mamuśka wraca do formykształcie kwiatków (zdjęcie poniżej) Drugie miejsce: Zestaw trzech foremek do lodowych kanapek (zdjęcie poniżej) Trzecie miejsce: Zestaw plastikowych tylek rosyjskich do dekoracji + foremka do ciastek (zdjęcie poniżej) 8 . Zastrzegam sobie, jako organizator konkursu, prawo do zmiany Regulaminu, pod warunkiem, że nie naruszy to już nabytych praw uczestników Konkursu. 9 .Konkurs
Słodki PomysłMiękkie ciasteczka z marchewką to idealna propozycja dla najmłodszych :). Jeśli szukasz ciastek, które bez obaw możesz podać małemu dziecku, to ten przepis jest dla Ciebie 🙂 Uprzedzam, że po ciasteczkach zostają okruchy, dlatego lepiej mieć w zanadrzu zmiotkę z szufelką ;). Za pierwszym razem nie zdążyłam odłożyć ani jednego ciasteczka, aby zrobić
Słodki Pomysłpopołudniowej kawki. Taki właściwie bardziej chlebek niż ciasto, ze wzgl. na niezbyt słodki smak i pieczenie w niewielkiej, typowo chlebowej keksówce . Wpadł mi w ręce intrygujący przepis z bloga Ciastka - domowe słodkości z dodatkiem sezonowych truskawek, który zmodyfikowałam pod potrzeby mniejszej blaszki i własne dodatki aromatycznych przypraw. Dobry to był wybór, bo ciasto wyszło mięciutkie, wilgotne, pachnące cynamonem
Grunt to przepis!odżywcze naszej mieszanki, wagę oraz cenę! Genialne rozwiązanie! My zamówiłyśmy własną tubę z musli ale możecie też komponować swoją mieszankę kasz, owoców czy orzechów a także wybierać batoniki i ciastka ;) Zdecydowanie warto tam zajrzeć. Nazwa: Musli Firma: Mixit Skład: słońce w każdym z nas [płatki kukurydziane (kukurydza, mąka, sól), płatki kokosowe BIO, ziarna słonecznika, mąka ryżowa], pistacje, orzechy makadamia
Candy Pandascytrusów w słodyczach ale głównie chodzi nam a dodawane sztuczne i chemiczne aromaty pozostawiające nieprzyjemny gorzki posmak. Tutaj nic takiego nie ma miejsca, wręcz dzięki olejkowi trufle przypominają nam ciastka Delicje z pomarańczową galaretką :) Jest jeden minus, ponieważ jak się człowiek uprze to nawet znajdzie tutaj nuty moreli czy migdałów jednak są one skutecznie maskowane przez zbyt intensywny olejek
Candy PandasCzekają na nas: pasta z orzechów laskowych solo i z kakao oraz pasta z migdałów. Wszystkie kremy są gładkie i idealnie nadają się do rozsmarowania na kanapce, waflu czy ciastku. Smak: Pasta z orzechów laskowych: Zaskoczenie, bo pasta nie pachnie typowo laskowo tylko trąci jakby miodem :P Konsystencja bardziej zwarta od wersji z orzechów włoskich. Fajnie jakby pojawiły się
Candy Pandasprzekonane do tego specyficznego smaku też nie muszą przed nimi uciekać. Kolejne wafle amarantusowe ciekawiły nas równie mocno. Amarantu bardzo lubimy (my i nasza rodzina) a szczególnie nasze ciastka na tej mące. Nic dziwnego, że ta właśnie wersja wafli zdobyła uznanie w domowym rankingu. To „Złoto Inków” również posiada charakterystyczny smak (dla innych orzechowy a dla nas buraczany), którego
Candy Pandas