CHIA, OTRĘBAMI I ŻURAWINĄ Zachciało mi się niedawno, czegoś słodkiego, ale w zdrowszej wersji, niestety moja linia wręcz blaga o pomoc i dietę, dlatego w grę wchodziły tylko fit ciastka. Zazwyczaj fit ciasteczka w smaku jednak nie powalają na kolana, postanowiłam przygotować coś pysznego, zdrowego i fit. Po prostu chciałam zjeść coś pysznego i udało się! Ten przepis musicie
SMYKWKUCHNICiasteczka to idealny pomysł na przekąskę pomiędzy posiłkami, podwieczorek czy do przysłowiowej kawy z przyjaciółką. Żurawina stosowana jest w zapobieganiu przeziębienia oraz wspomaga układ moczowy. Zakwasza
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!przekąski to ten przepis jest idealny dla Was 🙂 Pyszne i proste ciasteczka owsiane to pomysł na zdrową przekąskę, którą możemy przygotować sami w domu. Polecamy jako alternatywa dla kupnych ciastek, które mają dużo cukru. Składniki: – 2 szklanki płatków owsianych – półtorej szklanki mąki – 2 jajka – 2 łyżki miodu Czytaj więcej → Artykuł CIASTECZKA OWSIANE pochodzi z serwisu
greengoodieslubi? Pieczone na wielkie okazje, święta, ale i wtedy gdy trzeba podać coś słodkiego. Teraz proponuję bardzo smaczny sernik. Po prostu Hit! Nazwałam go tak, bo do upieczenia wykorzystałam ciastka Hit. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznierękawa cukierniczego z ozdobną końcówką i dekorujemy donuty, dekorujemy również cukrową posypką. 6. Tak przygotowane donuty są gotowe do podania. 7. Smacznego. Rady: Z przepisu wyszło mi 4 blaszki ciastek. Szklanka do odmierzania składników o pojemności
Izabelawkuchniminut do zrumieniania. 3. Upieczone ciasteczka studzimy, nakładamy porcje dżemu i podajemy. 4. Smacznego. Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wyszło mi około 25 ciastek
Izabelawkuchnipolewa zastygła. 6. Po tym czasie ciasteczka są gotowe do podania. 7. Smacznego. Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wyszło mi tak około 30 ciastek
Izabelawkuchniwyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 170 stopni. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone. Upieczone studzimy i kroimy w kwadraty takiej wielkości jakiej chcemy mieć ciastka. 2. Polewa: Cukier i kakao przekładamy do garnka, dodajemy odrobinę gorącej wody i mieszamy, tak żeby powstała gęsta papka. Dodajemy masło lub margarynę, gotujemy chwilkę na małym ogniu
IzabelawkuchniOstatnio miałam przyjemność spróbować pysznej przekąski od Raw And Happy - gryczanki, w trzech odsłonach smakowych: czekoladowe, owocowe oraz miodowe. Wszystkie bez cukru, bez glutenu, bez laktozy. Świetna przekąska - zamiast ciastek, cukierków, czy słodkich płatków do mleka. Do pracy zawsze muszę mieć coś słodkiego - jakiegoś batonika, czy drożdżówkę, a gryczanki świetnie to zastępują i w dodatku mają przyjemny skład
TrufelkowoLubicie ciastka WZ ? Ja bardzo! Dziś mam dla Was przepis inspirowany własnie tymi słodkimi wypiekami! Delikatne, czekoladowe ciasto pokryte lekkim jak chmurka i puszystym kremem mascarpone i galaretką tworzy fantastyczną, słodką całość, której żaden łasuch się nie oprze! Ciacho idealne do kawki, na rodzinne przyjęcia i imprezy. Zróbcie, a nie pożałujecie! Daję słowo! SKŁADNIKI: CZEKOLADOWY BISZKOPT: * jajka
Ostra na Słodkomieszam. Stopniowo dodaję mąkę, cały czas mieszając ciasto. Na koniec wrzucam owoce, dokładnie mieszam. Formuję kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczam i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka piekę około 12 minut w 180 stopniach
JejKuchniaWitajcie, pomysł na te wafelki chodził za mną od dłuższego czasu. Jednak trudno było znaleźć dobry przepis na kruche ciastka, które nadawałyby się do tego. Po wielu próbach powstała jednak receptura idealna. Kruche wafelki z nadzieniem kakaowym to świetna przekąska. Zdrowe i bez białego cukru oraz białej mąki. Z podanej porcji wyszło mi 6 wafelków. Jeden wafelek
Health-Fit-Lifedodajemy zimne masło i siekamy nożem. Dodajemy żółtko, cynamon, puree z dyni i szybko zagniatamy. Gotowe ciasto wkładamy na godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto wałkujemy, wycinamy dowolne kształty foremką. Ciastka układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 oC przez około 11-13 minut (aż będą rumiane). Studzimy na kratce. Gotowe ciasteczka przekładamy marmoladą. Źródło: blog
Słodkości na talerzuśmietankowego śro dka) 100g maslany herbatników 150g roztopionego masła Lukier: szklanka cukru pu dru sok z 1 limonki Przygotowanie: Masło roztapiamy w ron delku i stu dzimy. Ciastka kruszymy drobno i łączymy z masłem. Okrągłą tortownicę o śre dnicy 26cm wykła damy papierem do pieczenia, na który wysypuje my i uklepujemy spó d. Ser, mleko
ChilliJemyjogurtem, awokado i grzanką na śniadanie. Pasuje do hummusu i do ziemniaków – zarówno do zwykłych, jak i do słodkich batatów. Można nią posypać przed pieczeniem wierzch chleba, bułek, kruchych ciastek albo krakersów. Pasuje do pieczonych warzyw – marchewek, kalafiora, bakłażana, cukinii, ziemniaków, batatów i do shakshuk i i innych warzywnych gulaszy. Można w niej otoczyć kulki jogurtowego sera labneh
Karo in the Kitchen