daktylami to chyba najprostszy przepis na zdrowe słodycze, jaki opublikowałem na blogu. Było już wiele zdrowych przepisów: batoniki z amarantusem, nutella z fasoli, ciastka z ciecierzycy, ale ten… Kokosowe kulki mocy biją wszystkie inne przepisy na głowę! Dwa składniki, które idealnie odzwierciedlają moje ulubione smaki: słodkie daktyle
Vegan Tastepięknie komponują się obok serów, wędlin i winogron, suszone morele. Ciasteczka, praliny Polecam ciasteczka kruche, niezbyt słodkie, pierniki, gorzka czekolada połamana, praliny kawowe lub z dodatkiem chałwy, mocno czekoladowe ciastka do pochrupania, wszelakie wariacje z płatków owsianych, u mnie kulki owsiane, ciasteczka owsiane z żurawiną i bananami. Fajny dodatek dla tych, którzy lubią do takiego wieczoru dodatek słodkości
Zasmakuj Kuchnikaloryczne i objawia się to u mnie potrzebą na słodkie rzeczy. Walczę ze sobą i w związku z tym staram się nie jeść rzeczy "ze sklepu" typu batoniki i ciastka, tylko staram się przygotowywać zdrowe wersje deserów. Korzystając z sezonowości i tego, że bardzo lubię rabarbar przestawiam Wam rabarbar pod kruszonką. Składniki na 10 porcji (blaszka 24 cm średnicy
Katarzyna Skórska - dietetyk klinicznyszukacie idealnego orzechowego kremu do tortu to ten przepis jest właśnie dla Was. Krem jest intensywnie orzechowy, puszysty, nie za słodki. Idealny do przełożenia tortu, dekoracji babeczek czy wypełnienia ciastek. Robiłam go już wielokrotnie i za każdym razem wychodzi po prostu doskonały. Składniki: * 400 g zmielonych orzechów włoskich * 400 ml mleka * 400 g masła w temperaturze pokojowej
Zrób to smacznieCzekoladowa tarta wypełniona jest przepysznym, kremowych ganachem, a jej korpus wykonany został z okruszków biszkoptowych - ja używam wysuszonych okrawków ciasta biszkoptowego. Wy takowych okrawków mieć nie musicie, możecie kupić ciastka biszkopty i pokruszyć je. Tartę taką przygotować możecie z dowolnymi owocami na wierzchu. Wkrótce sezon na maliny, jeżyny, borówki. Wybierajcie co lubicie. Możecie też mieszać różne owoce. Na pewno
kolorowotorcikowododajemy amoniak, mieszamy i wlewamy, zarabiamy ciasto. Możemy na godzinkę schować do lodówki, ja od razu wałkowałam. Ciasto dzielimy na pół, cienko wałkujemy, foremką lub szklanką wykrawamy kształty. Każde ciastko zanurzamy w białku, a następnie w cukrze. Pieczemy w 180 st. C ustawienie góra dół ok. 10 minut, aż się ładnie zarumienią. Ja dodatkowo posypałam je cukrem pudrem. Ciasteczka przechowujemy
Pani na deserjajkami. Mokre składniki połączyć z suchymi. Do przygotowania babeczek nie używamy miksera mieszamy np. łyżką, trzepaczką, szpatułką. Formę do muffinek wykładam papilotkami papierowymi. do każdej nakładamy po łyżce ciastka następnie zanurzam po 3-4 kawałki truskawek w każdej muffince i przykrywam pozostałym ciastem. Na wierzch układam połówki truskawek. Wkładam do nagrzanego piekarnika. Piekę 25 minut w temperaturze 180 stopni
Kulinarne przygodysłodką, kakaową masę, pełną płatków owsianych i wiórków kokosowych. Lekko lejącą się, wilgotną, jeszcze ciepłą, którą wyjadacie łyżką z garnka, w którym przed chwilą ją przygotowaliście. I [...] Artykuł KAKAOWE CIASTKA OWSIANE NADZIANE POWIDŁAMI (BEZ PIECZENIA) pochodzi z serwisu sandrafrej.com
SandraFrej.comśrodku markizy orzechowe, a za nimi przy brzegu, resztę herbatników czekoladowych. Wierzch zalać musem truskawkowym, odstawić do całkowitego stężenia. Ciasto jest najlepsze na drugi i trzeci dzień, aż zmiękną ciastka. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook
Kuchnia Danusigalaretki agrestowe 3 szklanki wrzątku 300 g świeżych truskawek Foremkę o średnicy 18 cm wykładamy papierem do pieczenia. Herbatniki mielimy na drobny pył. Łączymy z rozpuszczoną, ciepłą margaryną. Ciastkami wykładamy dno tortownicy. Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku, odstawiamy do wystygnięcia. Serki wiejskie blendujemy na gładki krem z dodatkiem ksylitolu. Wsypujemy nasiona chia i ponownie mieszamy. Na końcu wlewamy ¾ rozpuszczonej
VioletoweKucharzenieciasto dedykowane jest dla tych, którzy lubią kokosanki. Jego spód zrobiony jest z masy, z której zwykle formuję kokosowe ciastka
Przepisy Kulinarneherbatników kakaowych -2 opakowania 200 g miękkiego masła Składniki na kolorową piankę: 1 puszka (530 g) mleka skondensowanego 3 kolorowe galaretki w różnych kolorach 3 szklanki wrzącej wody Przygotowanie: Ciastka mielimy w malakserze a następnie mieszamy razem z stopionym masłem i wykładamy równomiernie dno foremki. Schładzamy przez minimum 60 minut w lodówce. Mleko skondensowane dobrze schładzamy. Rozpuszczamy 3 galaretki
Podróż w kulinariaProponuję dziś klasyczny przepis w zupełnie nowej odsłonie - murzynek , ale inaczej , który w mojej wersji stał się niebanalnym ciastkiem z kremem , z nutką egzotyczną, ponieważ krem jest nieoczywisty, bo kokosowy . Ciasto jest łatwe do wykonania, pyszne do konsumowania i miłe do oglądania. Dodatkowo, jak zwykle, do przepisu dołączam filmik dostępny na końcu posta. Serdecznie zapraszam i ciasto
Kawa z mlekiemgorącej wodzie, wystudzić. Schłodzoną (miętową) śmietanę ubić na sztywno. Nie przerywając ubijania wlać strużką rozpuszczoną i ostudzoną żelatynę. Gotową piankę wylać na herbatniki. Gdy lekko stężeje ułożyć kolejną warstwę ciastek. W podobny sposób przygotować piankę śmietankową. Wylać na herbatniki. Na wierzchu ułożyć truskawki, oblać strużkami Nutelli i obsypać pokruszonymi herbatnikami. Dobrze schłodzić
Praktyczna pljeszcze raz zagnieść.Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C.Z ciasta formować kulki wielkości dużego orzecha włoskiego, układać je na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia. Kulki lekko spłaszczyć dłonią. Ciastka piec około 15-20 minut, aż nabiorą złotawej barwy
Moje domowe kucharzenie