ciastka - 17101 przepisów (strona:556/1141)

Sernik z frużeliną porzeczkową 141

proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki na spód: 180 g ciastek pełnoziarnistych 60 g roztopionego masła Ciasteczka i masło wrzucić do malaksera i zmiksować lub pokruszyć je za pomocą blendera do otrzymania masy o konsystencji mokrego piasku. Dno tortownicy

Domowa cukiernia Ewy
Cytrynowy, ucierany placek z jagodami/borówkami 147

powodu cukrzycy ciążowej muszę zadowolić się niezwykle szczątkowym kawałkiem, czego bardzo żałuję. W zasadzie mimo mojej ciążowej cukrzycy, to ciężko mi jest przeżyć jakiś weekend bez pieczenia ciast lub ciastek. No bo jak to… Co zaserwować mężowi czy gościom w weekend? I dom, bez tego bzyczenia miksera i potem bez aromatu pieczonego ciasta? Skąd będzie wiadomo

Mieszam w Garnku
Szybkie ciasto z orzeszkami 190

Jeśli macie ochotę na coś słodkiego, a nie macie zbyt dużo czasu na przygotowanie ciasta to polecam Wam przepis na szybkie ciasto z orzeszkami. W tym

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Przepis na domowe ciasteczka orzechowe! 125

łyżka mleka - 60 g masła orzechowego Z w/w składników zagniatamy ciasto. Ciasto jest dość lepkie i tłuste. W dłoniach uformuj kulkę i spłaszcz w dłoniach na mały okrąg. Ciastka układamy na blaszce i pieczemy. Temp. 160 stopni C, grzanie: termoobieg. Czas 20- 25 minut. Do zimnego mleka idealne! Smacznego

SMYKWKUCHNI
23. Ekspresowe ciasteczka kawowe 190

masa była zbyt lejąca, należy dodać więcej mąki (ma być jednak bardzo miękka i wilgotna) Ciasteczka mogą rozlać się po blasze, więc najlepiej formować małe kawałki, oddalone od siebie. Ciastka zaraz po wyciągnięciu z piekarnika są bardzo kruche, ale twardnieją wraz ze stygnięciem

Pland based fille
Fit ciasteczka amarantusowe 122

kuchni – są łatwe i szybkie w wykonaniu (mi zajęło to około 35 minut) a ich smak jest o niebo lepszy niż niejednych sklepowych ciastek! Fit ciasteczka amarantusowe (20 sztuk) Składniki 100 g wiórków kokosowych 80 g amarantusa ekspandowanego 2 dojrzałe banany Wykonanie Rozgrzej piekarnik do 180°C. W misce rozgnieć widelcem

Vegan Taste
Jagodowy sernik na zimno 217

jagód galaretka o smaku owoców leśnych 150 ml  gorącej wody Sposób przygotowania: Spód: Ciasteczka rozgnieść na dość małą miazgę. Masło rozpuścić i ostudzić. Wlać masło do zmiażdżonych ciastek i wszystko razem połączyć ze sobą. Tak przygotowaną masę ciasteczkową, rozkładamy w tortownicy o średnicy 23 cm tak aby pokryła cały spód foremki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp

Różne smaki w kuchni
Ciasto straciatella 329

cukru 100 g czekolady gorzkiej 2 łyżki żelatyny 1/4 szkl wody gorącej blaszka 24x24 cm Przygotowanie: Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Herbatniki drobniutko kruszymy, masło roztapiamy na patelni. Łączymy ciastka z masłem i robimy tzw. "mokry piasek".  Wysypujemy na dno blaszki i układamy cienką warstwę lekko dociskając. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do ostygnięcia. Czekoladę drobno

słodkie i nie tylko historie kulinarne
orzeźwiający sernik na zimno 111

wrzątku  Tortownicę wyścielić wysoko papierem do pieczenia. Ciasteczka włożyć do jednorazówki ( a najlepiej dwóch) i rozdrobnić za pomocą wałka. Przesypać do miseczki. Masło rozpuścić i wymieszać z ciastkami. Przełożyć do tortownicy i mocno dociskając oblepić dno i boki foremki. Najlepiej robić to małym wałeczkiem ale można też prostą szklanka bez ucha. Następnie wstawić do lodówki na godzinę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Torcik truskawkowo-serowy na chrupiącym spodzie 130

pudru 500 g mielonego twarogu sok i skórka z z połowy cytryny 4 łyżki żelatyny 400 g śmietany słodkiej 30% 2 op cukru waniliowego 30 g bezów Masło roztopić, ciastka pokruszyć i wymieszać z jeszcze ciepłym masłem. Masę rozłożyć równomiernie na kwadratowej blasze (24×24 cm) wyłożonej pergaminem. Wstawić na około godzinę do lodówki. Truskawki umyć, osączyć

Pieguskowa Kuchnia
Tradycyjne pierniczki 122

To moje pierwsze pierniczki na blogu i już wiem, że nie ostatnie. Zawsze brakowało mi czasu i wydawało mi się, że lukrowanie to robota nie dla

Pieguskowa Kuchnia
WAFLE Z MASĄ KAKAOWĄ 158

Takie wafelki to smak mojego dzieciństwa. W zasadzie to nic się nie zmieniło- nadal jestem ich ogromną fanką. Na dodatek moje dzieci też za nimi przepadają

Pieguskowa Kuchnia
SERNIK STRACIATELLA BEZ PIECZENIA 174

czekoladowych herbatników 150 g masła 3 łyżki nutelli Herbatniki zblendować lub włożyć do woreczka i zmiażdżyć je wałkiem do ciasta. Masło rozpuścić i dodać razem z nutellą do pokruszonych ciastek. Dokładnie wymieszać i przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Ugnieść i wstawić do lodówki żeby stężało. Żelatynę rozpuścić we wrzątku. Czekoladę zetrzeć na tarce o dużych oczkach

Pieguskowa Kuchnia
TRUFLE Z HERBATĄ MATCHA 108

Zielone trufle to prawdziwa gratka dla wielbicieli specyficznej herbaty matcha . Liście tej herbaty są zbierane zawsze w pierwszym zbiorze. Jest bardzo drobno zmielona i ma konsystencję

Pieguskowa Kuchnia
Tartaletki z rabarbarem 178

Kwestia Smaku i postanowiłam według tego pomysłu zrobić tartaletki. Rabarbalove trwa od maja w nieskończoność, przynajmniej u mnie i dlatego rabarbar wykorzystuję dopóki jest. Wyszło mi 5 znakomitych, pysznych ciastek idealnych do kawy czy herbaty. Polecam gorąco do wypróbowania. Tartaletki z rabarbarem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie

Proponowane wyszukiwania