ciastka - 17601 przepisów (strona:277/1174)

Sernik straciatella z wiśniami 102

piękny kolor. Czerwony to kolor świąteczny, więc czerwona posypka jak najbardziej pasuje na ten sernik. Sernik straciatella z wiśniami forma prostokątna 30 cm x 45 cm Składniki: 200 g ciastek digestive 60 g stopionego masła 1 kg twarogu z wiaderka 250 ml śmietanki 4 jajka 2 łyżki mąki kukurydzianej 250 g cukru 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu 250 g mrożonych(...)czekolady, 60% kakao Ganache 100 g gorzkiej czekolady, 70% kakao 1 łyżka golden syropu 4 łyżki masła 1 łyżka śmietanki kremówki 2 łyżki liofilizowanej posypki owocowej, u mnie malina Ciastka zmiksuj na proszek i wymieszaj z rozpuszczonym masłem. Dno formy wyłóż papierem do pieczenia. Rozprowadź równomiernie kruszonkę i wstaw blaszkę do lodówki na czas przygotowania masy serowej. Piekarnik nastaw

codojedzenia
Pierniczki bezglutenowe 62

się na pierniczkach, których część wyląduje na choince, a część wylądowała już u mnie w brzuchu. No i część obowiązkowo pojedzie do moich ekipowych dzieci (głównie z powodu kształtu ciastek). A jeżeli chodzi o sam przepis, jest z bloga domowe-wypieki, z moimi niewielkimi zmianami.  Składniki: 500 g mąki gryczanej 150 g masła 125 g cukru(...)godziny do lodówki. Ciasto rozwałkowujemy na grubość około 5 mm, (jeżeli bardzo klei się do blatu, można podsypać je niewielką ilością mąki gryczanej) i wycinamy z niego ciastka o dowolnych kształtach. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 10 minut w 180 stopniach. Studzimy na kratce. Artykuł Pierniczki bezglutenowe pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Kokosanki 77

koniec ubijania dodajemy stopniowo resztę cukru. Do ubitej piany dodajemy, znowu stopniowo, wiórki kokosowe, roztopione masło, dokładnie mieszamy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta formujemy niewielkiej wielkości ciastka (ja formowałam je w placach, a później na blasze lekko je spłaszczałam) i wykładamy je na blachę. Właściwie jeżeli chodzi o kształt, to róbcie sobie jak chcecie. Ja na początku(...)miałam ochotę na kulki, ale ostatecznie zrobiłam z nich wyższe ciastka. Pamiętajcie, że kokosanki jeszcze nieco zwiększą swoją objętość. Pieczemy je około 15 minut, do momentu aż zrobią się rumiane, wykładamy je na kratkę do wystudzenia. Artykuł Kokosanki pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Ciasto śnieżno czekoladowe bez pieczenia 110

łyżki ) 1 granat lub czerwona porzeczka      Tortownica 20 cm. Herbatniki dokładnie kruszymy w malakserze na piasek. Mnie popsuł się malakser i miałam grubsze kawałki ciastka które słabo się łączyły. W rondelku rozpuszczamy masło z mlekiem i czekoladą. Płynne składniki dodajemy do ciastek. Całość wyrabiamy. Gotową masą wykładamy spód i boki tortownicy. Tortownicę wkładamy do lodówki

Smaczne moje
TORCIK KORMOS - grecki blok czekoladowy 90

gorzka czekolada (200 g) śmietanka kremówka 36% (150 ml) masło o temperaturze pokojowej (250 g) cukier puder (100 g) likier śmietankowy typu baileys  (5 łyżek) kakao (50 g) ciastka kruche (270 g) Polewa: czekolada mleczna (200 g) śmietanka kremówka (150 ml) Dodatkowo: orzechy włoskie (opcjonalnie do dekoracji) Potrzebne gadżety: tortownica 26 cm. mikser  szpatułka papier do pieczenia(...)delikatnie za pomocą noża oddzielamy ciasto od brzegów foremki i ostrożnie ściągamy opaskę tortownicy.  Dekorujemy orzechami włoskimi.  Uwagi: - zamiast likieru śmietankowego można użyć koniak, rum, lub wódkę. - ciastka dowolne (grunt by były kruche). - przechowujemy w lodówce. - pół  godziny  przed podaniem wyjąć z lodówki, wtedy będzie bardziej miękkie. | TUTAJ   znajdziesz inne moje przepisy   Bożo

RITA food channel
Świąteczne ciasteczka z makiem i kandyzowaną porzeczką 98

układamy je na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia. 3. Ciasteczka pieczemy w temperaturze 180 stopni do ładnego zrumienienia się przez około 20-25 minut. Czas pieczenia zależy od grubości ciastek. 4. Upieczone ciasteczka studzimy i podajemy. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z tego przepisu wychodzi około 2 blaszki ciastek. A tutaj

Izabelawkuchni
Szybkie pierniczki bezglutenowe 114

tutaj: Pierniczki LAST MINUTE!     Składniki: 500g mąki bezglutenowej, polecam Schar Mix C - Mix Pâtisserie 4 łyżki miodu lub inne dowolne słodkości wg uznania (jeśli nie zamierzacie lukrować ciastek - dodajcie więcej słodyczy) 3 duże jaja 1 łyżeczka proszku do pieczenia GF 2 łyżeczki mielonego cynamonu 3 łyżeczki dobrej jakościowo przyprawy korzennej 2 łyżeczki kakao 2-3 łyżki wody(...)wykrawamy pierniczki, najlepiej od razu układając je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 10 minut w 180'C, aż ciasteczka się zarumienią. Proponuję wstawić na próbę kilka ciastek i po upieczeniu sprawdzić czy są satysfakcjonująco słodkie i korzenne, czy może wymagają doprawienia. :)   Ciasteczka idealnie sprawdzą się jako ozdoby choinkowe, wystarczy, że przed pieczeniem zrobicie w nich

Spektrum Smaku
Śmietankowy sernik na ciasteczkowym spodzie z czekoladowym musem 98

odrobina alkoholu wspaniale podkręca jego smak.  Myślę, że będzie prawdziwą słodką ozdobą świątecznego stołu. Bajka!   Składniki na tortownicę o wym 24 cm Ciasteczkowy spód: 25 dag kruchych ciastek użyłam Brześć 70 g roztopionego masła   Masa serowa: ½ kg mielonego twarogu z wiaderka używam Piątnica ½ kg serka mascarpone 5 jajek 1 budyń śmietankowy-40g 30 dag cukru(...)śmietany kremówki 30% 2 łyżki likieru pomarańczowego Cointreau Dodatkowo: Gorzkie kakao do oprószenia czekoladowe ozdoby     Przygotowanie: Nagrzać piekarnik do 180*c na grzaniu góra-dół   Spód: Ciastka zmielić na drobno w malakserze, połączyć z płynnym masłem wyłożyć do   tortownicy wyłożonej pergaminem –samo dno, dobrze ugnieść i wygładzić łyżką. Włożyć do lodówki na czas przygotowania masy

Wanilia i Kardamon
Cytrynowe ciasteczka świąteczne z lukrem 103

blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 10 minut. Ciasteczka powinny się delikatnie zezłocić. Po upieczeniu studzimy je na kratce. Gdy ciastka całkowicie wystygną, szykujemy lukier. W szklance mieszamy cukier puder z sokiem z cytryny. Lukier powinien być gęsty, jeśli będzie za rzadki dodajemy nieco więcej cukru. Gotowym lukrem polewamy ciasteczka

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto Marcepanek 123

Marcepanek to kultowe ciasto mojej mamy, które co roku pojawiało się u nas w domu na święta Bożego Narodzenia. Mimo takiej nazwy, nie ma ono nic

Kuchnia MagdaLeny
Owocowy Tort z Ciasteczkami Oreo 77

tego typu okazje, ale także jako smaczny deser, podczas wizyty znajomych. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRZEPIS NA OWOCOWY TORT OREO Składniki: *przepis na tortownicę o średnicy 20 cm SPÓD 20 ciastek oreo 50g miękkiego masła MASA SEROWA 450g gotowego sera na sernik (u mnie Président) 500 g mrożonych owoców leśnych 3 łyżki cukru 350g schłodzonej śmietanki kremówki 30% 4 łyżki(...)pudru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 15g żelatyny 160 ml wrzątku 1 galaretka wiśniowa 250 ml wody DODATKOWO kilka śnieżynek z bezy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie SPÓD Ciasteczka zblendować. Do ciastek dodać roztopione masło i dokładanie wymieszać. Masę przełożyć do tortownicy, docisnąć przy pomocy łyżki. MASA SEROWA Mrożone owoce przełożyć do garnka, dodać cukier i gotować do momentu aż rozmarzną

Przepiski.pl
Sernik czekoladowy i galaretka z procentami 80

czekoladowy 1 kg sera w wiaderku 200 ml kwaśnej śmietany 450 g gorzkiej czekolada 3 łyżki kakao 2 łyżki ekstraktu waniliowego 4 łyżki mąki ziemniaczanej 3 jajka 200 g ciastek 30 g miękkie masła 200 g płatków migdałowych Cukier według uznania Galaretka z procentami 5-7 obranych mandarynek 200-250 ml wody Cukier według uznania 12 g żelatyny(...)likieru Triple Sec Jak zrobić sernik czekoladowy Ciastka włóż do robota kuchennego wraz z płatkami migdałowymi i zrób z nich proszek, po prostu je zmiksuj. Dodaj masło, wymieszaj i przełóż do formy z odpinanymi bokami, dobrze ugnieć. Gorzką czekoladę przy pomocy mikrofali lub kąpieli wodnej rozpuść czekoladę. Używając dużej miski, przy pomocy robota wymieszaj ze sobą, ser, śmietanę, jajka

RafalCook
SMACZNY SERNIK WIEDEŃSKI NA CIASTKACH + FILMIK 110

Sernik wiedeński można przygotować na kilka sposobów bez spodu lub z bakaliami czy po prostu bez. Mój jest wyjątowo smaczny, upiekłam go na spodzie z ciastek, z dodatkiem wanilii i bakali. Smaczny, niecodzienny sernik wszystkim bardzo smakował. Polecam przepis.  SKŁADNIKI :   1 kg sera półtłustego lub tłustego w kostce 1 szklanka cukru  2 cukry waniliowe(...)SPÓD CIASTA :   1 opakowanie ciastek owsianych (275 g ) 50 g masła  na polewę 200 g czekolady deserowej + 4 łyżki mleka  orzechy do posypania ciasta  PRZYGOTOWANIE :   Twaróg mielimy w maszynce do mięsa.  Rodzynki moczymy we wrzątku.  Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno.  W misie robota ucieramy cukry z żółtkami. Następnie dodajemy

Kulinarne Fantazje Marioli
Kruche ciasteczka laski Mikołaja 83

wgniatamy barwnik. Używałam barwnika w proszku, który rozpuściłam w kropli zimnej wody. 2. Następnie odrywamy kawałki ciasta, toczymy wałeczki, zaplatamy po dwa, jasny i zielony i formujemy laski. 3. Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 4. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do zrumienienia się tak około 15 minut. 5. Upieczone ciastka studzimy, podajemy i smacznego życzę

Izabelawkuchni
Piernik z jabłkami i orzechami 182

Ekspresowy przepis na świąteczny piernik z dodatkiem tartych jabłek oraz posiekanych orzechów włoskich. Jest pyszny i bardzo prosty w przygotowaniu! Ma wspaniały korzenny smak oraz zapach

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania