ciastka - 17601 przepisów (strona:274/1174)

Sernik chałwowy 109

Sernik z chałwową masą serową, na spodzie herbatnikowym oraz kremową polewą chałwową na wierzchu. Posiada zbitą i kremową konsystencję. Jest naprawdę pyszny!  Masa serowa wykonana

Kuchnia MagdaLeny
Ciasteczka czekoladowo-mogdałowe 111

Zagnieść ciasto, zawinąć w filię i schłodzić w lodówce. Potem rozwałkować ciasto pomiędzy folią ( wtedy nie musimy podsypywać mąką ). Wałkować na grubość do 1 cm. Foremką wykroić wzór. Każde ciastko udekorować ołatkami migdałowymi. Ciastka przełożyć na blachę z papierem do pieczenia i piec w 190 C przez ok. 12-15 minut

Smaczne moje
Nutelotti – włoskie ciasteczka z nutellą 94

Nutelotti – włoskie ciasteczka z nutellą to super pyszne miękkie ciastka, które od lat cieszą się popularnością we włoskim internecie. Ja zdecydowałam się spróbować ich dopiero teraz. Nutelotti są bardzo proste w przygotowaniu i wystarczą tylko trzy składniki: mąka, jajko i oczywiście nutella. Jeśli chcesz przygotować te ciasteczka Nutella, potrzebujesz tylko 15 minut i tutaj wliczyłam już czas pieczenia(...)dobrze się połączą. Powinnaś otrzymać zwarte ciasto. Z gotowego ciasta odrywaj niewielkie ilości, formuj z nich kulkę wielkości orzecha włoskiego i układaj na blasze do pieczenia. Potem w każdym ciastku zrób niewielkie wgłębienie na środku. Ciasteczka piecz ok. 12 minut w 200 stopniach. Na koniec, po przestygnięciu opinii udekoruj je nutella Smacznego Zobacz więcej: Domowa nutella Nutella biscuits Artykuł

365 dni dookoła kuchni
Ciasteczka kruche brazylijskie 103

Kruche maślane ciastka z orzechami brazylijskimi. Możecie dodać inne orzechy, migdały. Akurat takie miałam. Ciastka mogą leżeć kilka dni ale najlepsze są świeże wiadomo.     150 g mąki pszennej typ 500 100 g orzechów brazylijskich  180 g masła 50 g cukru pudru szczypta soli aromat waniliowy 2 żółtka  Orzechy rozdrabniam w malakserze, one są tłuste

wesoła kuchnia
Gulasz gyros drobiowy 137

Gulasz gyros przygotowany z filetów z kurczaka, z dodatkiem pieczarek, papryki oraz ogórków konserwowych. Wychodzi naprawdę pyszny i bardzo aromatyczny. Fani gyrosowych smaków z pewnością będą

Kuchnia MagdaLeny
Śliwka w czekoladzie z chrupką (sernik na zimno) 100

Czekoladowy sernik na zimno z musem z suszonych śliwek oraz czekoladową chrupką z płatków kukurydzianych. Pyszne ciasto bez pieczenia, przygotowane na spodzie herbatnikowym, z czekoladową masą

Kuchnia MagdaLeny
Cytrynowe Ciasteczka Według Hildegardy Z Bingen 95

Hildegardy z Bingen. Składniki na 1 blaszkę z moimi drobnymi zmianami: 200 g mąki pszennej orkiszowej 100 g mąki migdałowej 80 g cukru trzcinowego (w oryginale 100 g ale ciastka dla nas były za słodkie) 1 żółtko (w oryginale 1 całe jajko) 100 g masła skórka z 1/2 cytryny ewentualnie esencja cytrynowa ewentualnie 2-3 łyżeczki kwaśnej śmietany(...)wałkujemy na grubość 0,5 cm i wycinamy ciasteczka które układamy na blaszce z papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy w 180 stop przez 15-20 minut. Ps. Uważajmy aby ciastek za mocno nie spiec bo będą twarde

Gotowanie...to proste !
Ciastka z ciasta francuskiego z marmoladą 91

Ciastka z ciasta francuskiego z marmoladą – pyszne, szybkie, idealne słodkości do kawy. Ich wykonanie zajmuje mniej niż 20 minut jeśli użyjecie gotowego ciasta francuskiego. To super smakołyk dla niespodziewanych gości, dlatego warto mieć zawsz The post Ciastka z ciasta francuskiego z marmoladą appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Pierogi z serem i wanilią na Walentynki 69

się prezentują. Troszkę pracy z nimi jest, jak to z pierogami ale efekt wart poświęconego czasu. Ciasto i farsz przygotowujemy klasycznie. Cienko rozwałkowane ciasto wycinamy za pomocą foremki do ciastek o kształcie serca. Na jednym serduszku kładziemy na środku łyżeczkę nadzienia, przykrywamy drugim i zlepiamy brzegi. PRZEPIS PIEROGI Z SEREM NA WALENTYNKI Składniki: ciasto: 2 szkl mąki orkiszowej(...)stopniowo dolewamy bardzo ciepłą wodę i zagniatamy ciasto. Musi wyjść zwarte, elastyczne, gładkie. Potem twaróg rozgniatamy widelcem, mieszamy z cukrem, żółtkiem i wanilią. Następnie ciasto wałkujemy cienko, foremką do ciastek wykrawamy serduszka. Potem na jednym serduszku kładziemy na środku łyżeczkę nadzienia, przykrywamy drugim i zlepiamy brzegi. Następnie gotujemy w osolonym wrzątku ok 3-4 min od wypłynięcia. Finalnie gorące

Dorota Smakuje
Sernik na Walentynki bez pieczenia (tylko 3 składniki!) 84

wody i przelać do prostokątnego, płaskiego naczynia lub pojemnika (*). (Powinna mieć około 1/2 cm wysokości.)   Ostudzoną galaretkę wstawić do lodówki, aby całkowicie zastygła. Następnie za pomocą wykrawacza do ciastek wykrawać z niej serduszka. (Nadmiar galaretki można pokroić w kostkę i wmieszać do masy.) Masa. Jedną galaretkę przezroczystą rozpuścić w 400 ml wody i po ostudzeniu schłodzić w lodówce(...)wypłyną na jej wierzch.) Po tym czasie w większej misce umieścić twaróg i miksując stopniowo wlewać galaretkę. Masę połączyć na jednolitą konsystencję oraz przełożyć do formy uprzednio wyłożonej ciastkami. Całość wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Wierzch. Drugą galaretkę przezroczystą standardowo rozpuścić w 500 ml gorącej wody oraz schłodzić w lodówce. Na wierzchu sernika ułożyć galaretkowe serduszka i wszystko

Di gotuje
Tarta bounty bez pieczenia 68

wiórek kokosowych 200ml kremówki 50g masła 30g cukru Polewa 100g kremówki 20g masła 175g mlecznej czekolady Przygotowanie Ciasteczka zblendować, dolać do nich roztopione masło i czekoladę. Zblendować jeszcze raz, ciastka będą przypominały mokry piasek. Foremkę do tarty wysmarować masłem. Wysypać ciastka i ugnieść, zrobić wyższe boki. Masło, kremówkę, białą czekoladę i cukier wrzucić do rondelka i gotować

Wasze Przepisy
Pączki Sopaipillas – chrupiące, lekkie i pyszne meksykańskie pączki 79

które po usmażeniu są mniej więcej wielkości jabłka. Ciasto możemy podzielić na więcej części, dzięki czemu uzyskamy więcej, mniejszych pączków. Zwykle ciasto na Sopapillas przygotowuje się na wodzie, wtedy ciastka można serwować na słodko (z cukrem pudrem, cynamonem, miodem) lub na słono (z pikantnymi dodatkami). Moja dzisiejsza propozycja to deser z cukrem pudrem i miodem, dlatego przygotuję ciasto(...)kulę. Zostawiamy jedną porcję na blacie (resztę chowamy znowu pod miskę). Ciasto rozwałkowujemy na cienki placek, przekrawamy na cztery i partiami smażymy. Kładziemy delikatnie na gorący tłuszcz i aby ciastka mocno się “nadymały” od razu, za pomocą łyżki polewamy gorącym olejem po wierzchu. Smażymy na złoty kolor, odwracamy i dosmażamy z drugiej strony. Usmażone Sopaipillas odsączamy

Tajemnice Smaku
Kinder country 90

wyrównaj. Pokrusz bardzo drobno kilka herbatników i przykryj wierzch masy serowej. W garnku podgrzej śmietankę i włóż pokruszoną czekoladę, rozpuść ją ciągle mieszając, aż powstanie gładki krem. Wyłóż na ciastka, uważając aby za bardzo nie rozsmarowywać o wierzchu gdyż będziemy ściągać warstwę ciastek ,co jest bardzo denerwujące. Najlepiej nakładać czekoladę łyżką, kawałek po kawałku. Posypać ciasto pokruszonym waflami

Z Kuchni Do Kuchni
Najlepsze Domowe Nalewki - 15 przepisów (Ebook) 115

Już jest dostępny! E-book z naszymi najlepszymi przepisami na domowe nalewki 🍷 E-book "Najlepsze Domowe Nalewki" zawiera 15 sprawdzonych przepisów na różnego rodzaju trunki alkoholowe

Kuchnia MagdaLeny
Walentynkowe muffinki z serduszkiem 88

każdą z nich wypełnić masą do 3/4 jej wysokości. Wierzch posypać pozostałymi płatkami migdałowymi. Babeczki piec około 25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. Gotowe ciastka wyjąć z blachy i ostudzić na kratce. Następnie w górnych częściach babeczek wykrawać niewielkie serduszka. (Użyłam foremki do ciastek, którą odcisnęłam wzór i ze środka wyskubałam ciasto

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania