Sernik ze słonecznikową masą serową oraz kremową polewą z białej, palonej czekolady i karmelizowanym słonecznikiem na wierzchu, wykonany na spodzie herbatnikowym. Jest doskonały - mazisty i wilgotny
Kuchnia MagdaLenyKoktajle deserowe o smaku znanych i lubianych słodkości - tiramisu, oreo oraz snickersa. Przygotowane z przeróżnymi, oryginalnymi dodatkami, nie tylko na bazie mleka (zwierzęcego lub roślinnego), ale
Kuchnia MagdaLenyKiszona kapusta to nieodłączny składnik kuchni polskiej. Stanowi podstawę wielu tradycyjnych dań, jak np. kapuśniak, bigos, pierogi, krokiety, czy uszka. Jednak ceniona jest nie tylko za
Kuchnia MagdaLenyporzeczkowy: 220g mrożonych czarnych porzeczek 60g cukru 2 łyżeczki żelatyny + 2 łyżki zimnej wody 120g śmietanki 36% Krem oreo: 100g śmietanki 36% 200g mascarpone 1 biała czekolada 4 ciastka oreo Mus rabarbarowy z truskawkami: 400g czerwonej części rabarbaru 100g cukru 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka wody 100g słodkiej śmietanki 30% 1 galaretka truskawkowa kilka większych truskawek(...)rozpuszczamy w mikrofali lub w kąpieli wodnej. Studzimy, ale pilnujemy by nadal pozostała płynna. Śmietankę ubijamy z mascarpone na gęsty krem. Dodajemy powoli płynną czekoladę, a na końcu pokruszone ciastka oreo. Dokładnie mieszamy (najlepiej szpatułką). Mus rabarbarowy z truskawkami: Żelatynę zalewamy wodą i pozostawiamy do napęcznienia. Rabarbar kroimy na małe kawałki, przekładamy do garnka z grubym dnem, dodajemy
Kuchnia w czekoladzieKruche ciasto kakaowe ze śmietankową masą a'la sernik, świeżymi czereśniami oraz kakaowym, tartym ciastem na wierzchu. Ciasto to znane może być też jako sernik bez
Kuchnia MagdaLenysztuki Marchewka – 1-2 sztuki Bulion warzywny – 100-150 ml Olej roślinny – 3-5 łyżek Sól – do smaku Pieprz świeżo zmielony – do smaku Ciastka owsiane – 16 sztuk Guinness – 100-150 ml z racji tego, że nie ma takich butelek, byłem zmuszony kupić trzy po 0.5 litra 😊 Z pewnością składniki są już gotowe(...)jakie tylko chcesz i gotuj, aż całość będzie miękka, a ziemniaki będą lekko rozpadające się, co utworzy z nich fantastyczny Gulasz Stovies. Pamiętaj, aby do pełnej miski Stovies podać ciastka owsiane 😊 Załóżmy, że z jakiegoś powodu nie lubisz blogów, ale za to masz Instagram, zapraszam więc do obserwowania mojego skromnego profilu. Od jakiegoś czasu pod zdjęciami znajdują się oczywiście
RafalCookSezon na kurki w pełni, więc warto z niego skorzystać. Kurki należą do jednych z najbardziej aromatycznych i najsmaczniejszych grzybów, a dania z nimi w roli
Kuchnia MagdaLenyNa grillu zazwyczaj przygotowujemy dania wytrawne – mięsa, ryby, warzywa. Są jednak na rynku grille, które pozwalają nam zrobić z ich pomocą nie tylko typowe dania, jak
Kuchnia MagdaLenyUlubiony przez Was Ebook to "Sałatki na każdą okazję" - najwięcej sprzedanych egzemplarzy - za co serdecznie Wam dziękuję, że doceniacie moją pracę ❤ Kto jeszcze nie
Kuchnia MagdaLenytortownicę o średnicy 20cm wyłożyłam folią spożywczą. Na dnie ułożyłam biszkopty, docinając je do wymiarów blachy. Kawę rozpuszczalną wymieszałam z cukrem i zalałam 125ml gorącej wody. Wymieszałam. Naparem nasączyłam ciastka. Zimną śmietanę 30% ubiłam na sztywno z śmietan - fixem i cukrem waniliowym. Śmietanę śnieżkę ubiłam z zimnym mlekiem, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ubitą śnieżkę połączyłam(...)ubitą śmietaną i serkami waniliowymi. Na koniec do masy wmieszałam wystudzoną żelatynę. Masę wyłożyłam na ciastka. W masę poutykałam wydrylowane i odsączone z soku wiśnie. Wierzch ciasta posypałam startą na wiórki czekoladą. Ciasto wstawiłam do lodówki i chłodziłam całą noc. Po schłodzeniu zdjęłam ostrożnie obręcz tortownicy i pokroiłam ciasto na kawałki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do wypróbowania innych moich
Waniliowe ImprowizacjeBudyniowe ciasto na zimno z truskawkami i galaretką truskawkową. Przygotowane na pieczonym biszkopcie, z domową masą budyniową (bez dodatku kupnego proszku budyniowego), na wierzchu z połówkami
Kuchnia MagdaLenyodchudzonymi faworkami . Do przygotowania dosłownie w 10 minut plus kilka minut pieczenia. Wiem, że nie dorównują smakiem tym tradycyjnym faworkom, jednak to świetna alternatywa na szybkie, pieczone ciastka . Wystarczy je zawinąć upiec, a potem tylko posypać cukrem pudrem. Doskonała przekąska do pracy, dla dziecka do szkoły czy na piknik lub spacer rodzinny. Faworki z ciasta francuskiego(...)pociąć wzdłuż krótszego boku na 3 równe części. Na środku każdego prostokąta zrobić nacięcie. Złapać za jeden koniec, przełożyć go przez otwór na środku i zawinąć na zewnątrz. Przekładać ciastka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180'C, piec faworki około 10 minut, aby się zarumieniły. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem
Zrób to smacznieMłoda kapustka z marchewką oraz koperkiem duszona na maśle i zagęszczona zasmażką z cebulą. Przygotowana według przepisu mojej mamy - stary i sprawdzony przepis. Gotowa w
Kuchnia MagdaLenyPodany z lodami albo sezonowymi owocami jest fantastycznym deserem na upalne lato, które mamy nadzieję już coraz szybciej się do nas zbliża. Spróbujcie ! Polecam gorąco! SKŁADNIKI: SPÓD: * kruche ciastka – 300 g * masło – 150 g * cukier – 80 g MASA SEROWA: * twaróg 3x mielony – 1200 g * śmietana 36% – 150 g * brązowy cukier – 280 g * jajko(...)wanilia – 1 laska * skórka i sok z cytryny SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SPÓD: Do dzbanka wkładamy nóż. Wrzucamy masło, roztapiamy w 70C/3 minuty prędkość 1. Wrzucamy kruche ciastka i cukier. Blendujemy ok. 20 sekund/prędkość 6 . Wysypujemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, dociskamy, chłodzimy. MASA SEROWA: Do dzbanka wkładamy nóż. Wkładamy twaróg, sok, skórkę z cytryny oraz wanilię. Dodajemy
Ostra na Słodkociasto. Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, Ciasto przekładamy do worka cukierniczego i wyciskamy paski 3 centymetry szerokie i około 6-7 cm długie. pozostawiamy spore odstępy pomiędzy ciastkami. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 20-25 minut. Upieczone eklerki studzimy na kratce. Truskawki oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki zasypujemy jedną łyżką(...)dodajemy przetarte truskawki z żelatyną. Gotowy krem wstawiamy do lodówki na 1 godzinkę aby stężał. Wystudzone eklerki przekrawamy na połowę dolną część wypełniamy kremem i przykrywamy druga częścią ciastka. Eklerki można oblać czekoladą lub oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Andzia Pichci