ciastka - 17601 przepisów (strona:268/1174)

Sernik ze słonecznikiem i polewą z palonej białej czekolady 90

Sernik ze słonecznikową masą serową oraz kremową polewą z białej, palonej czekolady i karmelizowanym słonecznikiem na wierzchu, wykonany na spodzie herbatnikowym. Jest doskonały - mazisty i wilgotny

Kuchnia MagdaLeny
Koktajle deserowe z BlendyGo 2 (Nowy Blender Bezprzewodowy BlendyGo 2 - test i recenzja) 87

Koktajle deserowe o smaku znanych i lubianych słodkości - tiramisu, oreo oraz snickersa. Przygotowane z przeróżnymi, oryginalnymi dodatkami, nie tylko na bazie mleka (zwierzęcego lub roślinnego), ale

Kuchnia MagdaLeny
Domowa kiszona kapusta 85

Kiszona kapusta to nieodłączny składnik kuchni polskiej. Stanowi podstawę wielu tradycyjnych dań, jak np. kapuśniak, bigos, pierogi, krokiety, czy uszka. Jednak ceniona jest nie tylko za

Kuchnia MagdaLeny
Tort owocowy z kremem oreo 129

porzeczkowy: 220g mrożonych czarnych porzeczek 60g cukru 2 łyżeczki żelatyny + 2 łyżki zimnej wody 120g  śmietanki 36% Krem oreo: 100g śmietanki 36% 200g mascarpone 1 biała czekolada 4 ciastka oreo Mus rabarbarowy z truskawkami: 400g czerwonej części rabarbaru 100g cukru 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka wody 100g słodkiej śmietanki 30% 1 galaretka truskawkowa kilka większych truskawek(...)rozpuszczamy w mikrofali lub w kąpieli wodnej. Studzimy, ale pilnujemy by nadal pozostała płynna. Śmietankę ubijamy z mascarpone na gęsty krem. Dodajemy powoli płynną czekoladę, a na końcu pokruszone ciastka oreo. Dokładnie mieszamy (najlepiej szpatułką). Mus rabarbarowy z truskawkami: Żelatynę zalewamy wodą i pozostawiamy do napęcznienia. Rabarbar kroimy na małe kawałki, przekładamy do garnka z grubym dnem, dodajemy

Kuchnia w czekoladzie
Śmietanowiec z czereśniami 115

Kruche ciasto kakaowe ze śmietankową masą a'la sernik, świeżymi czereśniami oraz kakaowym, tartym ciastem na wierzchu. Ciasto to znane może być też jako sernik bez

Kuchnia MagdaLeny
Gulasz Szkocki Stovies 78

sztuki Marchewka – 1-2 sztuki Bulion warzywny – 100-150 ml Olej roślinny – 3-5 łyżek Sól – do smaku Pieprz świeżo zmielony – do smaku Ciastka owsiane – 16 sztuk Guinness – 100-150 ml z racji tego, że nie ma takich butelek, byłem zmuszony kupić trzy po 0.5 litra 😊 Z pewnością składniki są już gotowe(...)jakie tylko chcesz i gotuj, aż całość będzie miękka, a ziemniaki będą lekko rozpadające się, co utworzy z nich fantastyczny Gulasz Stovies. Pamiętaj, aby do pełnej miski Stovies podać ciastka owsiane 😊 Załóżmy, że z jakiegoś powodu nie lubisz blogów, ale za to masz Instagram, zapraszam więc do obserwowania mojego skromnego profilu. Od jakiegoś czasu pod zdjęciami znajdują się oczywiście

RafalCook
Dania z kurkami - 3 przepisy (recenzja robota planetarnego GÖTZE & JENSEN SB600K) 104

Sezon na kurki w pełni, więc warto z niego skorzystać. Kurki należą do jednych z najbardziej aromatycznych i najsmaczniejszych grzybów, a dania z nimi w roli

Kuchnia MagdaLeny
Desery z grilla? Czemu nie! 72

Na grillu zazwyczaj przygotowujemy dania wytrawne – mięsa, ryby, warzywa. Są jednak na rynku grille, które pozwalają nam zrobić z ich pomocą nie tylko typowe dania, jak

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka brokułowa z wędzonym kurczakiem 137

Ulubiony przez Was Ebook to "Sałatki na każdą okazję" - najwięcej sprzedanych egzemplarzy - za co serdecznie Wam dziękuję, że doceniacie moją pracę ❤  Kto jeszcze nie

Kuchnia MagdaLeny
Puszek z wiśniami i czekoladą 80

tortownicę o średnicy 20cm wyłożyłam folią spożywczą. Na dnie ułożyłam biszkopty, docinając je do wymiarów blachy. Kawę rozpuszczalną wymieszałam z cukrem i zalałam 125ml gorącej wody. Wymieszałam. Naparem nasączyłam ciastka. Zimną śmietanę 30% ubiłam na sztywno z śmietan - fixem i cukrem waniliowym. Śmietanę śnieżkę ubiłam z zimnym mlekiem, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ubitą śnieżkę połączyłam(...)ubitą śmietaną i serkami waniliowymi. Na koniec do masy wmieszałam wystudzoną żelatynę. Masę wyłożyłam na ciastka. W masę poutykałam wydrylowane i odsączone z soku wiśnie. Wierzch ciasta posypałam startą na wiórki czekoladą. Ciasto wstawiłam do lodówki i chłodziłam całą noc. Po schłodzeniu zdjęłam ostrożnie obręcz tortownicy i pokroiłam ciasto na kawałki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do wypróbowania innych moich

Waniliowe Improwizacje
Ciasto budyniowe z truskawkami 106

Budyniowe ciasto na zimno z truskawkami i galaretką truskawkową. Przygotowane na pieczonym biszkopcie, z domową masą budyniową (bez dodatku kupnego proszku budyniowego), na wierzchu z połówkami

Kuchnia MagdaLeny
FAWORKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO 80

odchudzonymi faworkami . Do przygotowania dosłownie w 10 minut plus kilka minut pieczenia. Wiem, że nie dorównują smakiem tym tradycyjnym faworkom, jednak to świetna alternatywa na szybkie, pieczone ciastka . Wystarczy je zawinąć upiec, a potem tylko posypać cukrem pudrem. Doskonała przekąska do pracy, dla dziecka do szkoły czy na piknik lub spacer rodzinny.  Faworki z ciasta francuskiego(...)pociąć wzdłuż krótszego boku na 3 równe części. Na środku każdego prostokąta zrobić nacięcie. Złapać za jeden koniec, przełożyć go przez otwór na środku i zawinąć na zewnątrz. Przekładać ciastka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180'C, piec faworki około 10 minut, aby się zarumieniły. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem

Zrób to smacznie
Młoda kapusta duszona na maśle 85

Młoda kapustka z marchewką oraz koperkiem duszona na maśle i zagęszczona zasmażką z cebulą.  Przygotowana według przepisu mojej mamy - stary i sprawdzony przepis. Gotowa w

Kuchnia MagdaLeny
SERNIK WANILIOW0-KARMELOWY NA KRUCHYM SPODZIE – kolejny przepis przygotowany w TERMOROBOT ICOOK MRK-18 102

Podany z lodami albo sezonowymi owocami jest fantastycznym deserem na upalne lato, które mamy nadzieję już coraz szybciej się do nas zbliża. Spróbujcie ! Polecam gorąco! SKŁADNIKI: SPÓD: * kruche ciastka – 300 g * masło – 150 g * cukier – 80 g MASA SEROWA: * twaróg 3x mielony – 1200 g * śmietana 36% – 150 g * brązowy cukier – 280 g * jajko(...)wanilia – 1 laska * skórka i sok z cytryny SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SPÓD: Do dzbanka wkładamy nóż. Wrzucamy masło, roztapiamy w 70C/3 minuty prędkość 1. Wrzucamy kruche ciastka i cukier. Blendujemy ok. 20 sekund/prędkość 6 . Wysypujemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, dociskamy, chłodzimy. MASA SEROWA: Do dzbanka wkładamy nóż. Wkładamy twaróg, sok, skórkę z cytryny oraz wanilię. Dodajemy

Ostra na Słodko
Eklerki z kremem truskawkowym 81

ciasto. Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, Ciasto przekładamy do worka cukierniczego i wyciskamy paski 3 centymetry szerokie i około 6-7 cm długie. pozostawiamy spore odstępy pomiędzy ciastkami. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 20-25 minut. Upieczone eklerki studzimy na kratce.  Truskawki oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki zasypujemy jedną łyżką(...)dodajemy przetarte truskawki z żelatyną.  Gotowy krem wstawiamy do lodówki na 1 godzinkę aby stężał. Wystudzone eklerki przekrawamy na połowę dolną część wypełniamy kremem i przykrywamy druga częścią ciastka. Eklerki można oblać czekoladą lub  oprószyć cukrem pudrem. Smacznego

Andzia Pichci

Proponowane wyszukiwania