ciastka - 17601 przepisów (strona:270/1174)

Masło jabłkowe 15

masło jabłkowe tradycyjnie, w garnku z grubym dnem albo w wolnowarze. Pasteryzowane masło jabłkowe można przechowywać przez około rok. Domowe masło jabłkowe doskonale podkreśla smak tostów, naleśników, lodów, kanapek, ciastek itp. Wolno gotowane z rumem jest jednym z naszych ulubionych dodatków do weekendowego śniadania. Masło jabłkowe przepis na masło owocowe bez nabiału. Vege masło jabłkowe nie zawiera „prawdziwego” masła(...)prostych składników, to jego bogaty smak powoduje, że jest wyjątkowym dodatkiem do wielu potraw. Gorące masło jabłkowe jest zwykle używane naleśników, tostów i gofrów, a zimne do lodów, ciastek, pieczywa oraz jako składnik wypieków . Wyrazisty smak masła jabłkowego sprawia, że często stanowi dodatek do deski serów . Masło jabłkowe wciąż jest popularne Europie Zachodniej, gdzie ma konsystencję zbliżoną do gęstego

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sernik ze zdjęcia Historia i Pochodzenie 26

główną rolę gra mascarpone. Często podawany z dodatkiem świeżych owoców, takich jak maliny czy truskawki, które przełamują słodycz kremowej masy. Moja wersja Sernika z Tutti Santi Składniki spód – Ciastka – Krem czekoladowy i orzechów laskowych Składniki sernik – Ricotta – Mascarpone – Grana Padano – Biała czekolada Dodatki – Maliny – Bazylia – Krem z orzecha laskowego — Nocciolata(...)Bianka. Przygotowanie 1. Ciastka rozdrobni w mikserze, następnie dodaje krem czekoladowy i orzecha laskowego. 2. Wymieszaj dokładnie i nałóż do ringu lub wypełni formę. 3. Schowaj do lodówki. 4. W międzyczasie rozpuść białą czekoladę w kąpieli wodnej. 5. Włóż ricottę, mascarpone, grana padano do miski i wymieszaj. 6. Wlej białą czekoladą i ponownie całość wymieszaj. 7. Wyjmij ring

RafalCook
Czy dieta pudełkowa w Warszawie wspomaga efektywne zarządzanie czasem? 28

Współczesny natłok obowiązków i zainteresowań, szybkie tempo życia i nacisk na odpoczynek oraz dbałość o swój dobrobyt sprawiają, że każdy stara się znaleźć sposoby na to

Kuchnia MagdaLeny
Zdrowe przekąski dla małych dzieci – pomysły na smaczne i odżywcze przekąski dla najmłodszych 26

samodzielnie, blendując wybrane owoce i warzywa. Możesz też wybrać gotowe  słoiczki dla dzieci  czy musy w tubkach, zwracając uwagę na ich skład, co wygodne zwłaszcza poza domem. Ciastka bez cukru – je również możesz zrobić samodzielnie, wykorzystując przepis na herbatniki, ciastka biszkoptowe albo owsiane i zastępując cukier innym, zdrowszym słodzikiem jak erytrytol albo ksylitol. Możesz też nadać

Słodkie okruszki
Sernik z borówkami 29

cytryny Dodatkowo: około 300 g świeżych borówek 1 tabliczka (80 g) białej czekolady 4 łyżki słodkiej śmietanki 30% (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Sernika z borówkami: Przygotowanie spodu. Ciastka dokładnie pokruszyć w blenderze lub przy użyciu wałka. Przesypać do niedużej miski. Masło przełożyć do rondelka, wstawić na gaz, podgrzewać do roztopienia. Roztopione masło przelać do miski z pokruszonymi ciastkami

Danka Pichci
Jak gotować z dziećmi: zabawne i edukacyjne przepisy dla najmłodszych 35

bardziej atrakcyjnym? Aby uczynić jedzenie bardziej atrakcyjnym dla dzieci, warto wprowadzić do kuchni elementy kreatywności i zabawy. Oto kilka pomysłów na twórcze przepisy dla dzieci: Wykorzystajcie kształtne foremki do ciastek, aby wyciąć warzywa, owoce, ser czy chleb na kanapki. Dzieci będą chętniej próbować nowych smaków, gdy jedzenie będzie wyglądać ciekawie. Stwórzcie razem kolorowe smoothie z różnych owoców i warzyw(...)różnymi składnikami, takimi jak warzywa, ryż, awokado czy wędzony łosoś. Dzieci będą mogły nauczyć się, jak zawijać rolki i eksperymentować z różnymi kombinacjami smaków. Zaproponujcie dzieciom wspólne dekorowanie ciastek, babeczek czy tortów. Możecie użyć kolorowych lukrów, posypek, owoców czy czekolady, aby stworzyć prawdziwe dzieła sztuki. Gotowanie z dziećmi to doskonała okazja do nauki, zabawy i budowania wspólnych wspomnień. Wykorzystajcie

Ugotowane pozamiatane
CHATKA KINDER BUENO 🤎 24

części dodaj pastę z orzechów laskowych i sól, całość połącz mikserem. Do drugiej części dodaj kakao. 4. Herbatniki rozłóż na papierze do pieczenia: poziomo, w 3 rzędach po 6 ciastek (warto zobaczyć film jak układać ciastka). 5. Masę kakaową ostrożnie rozprowadź po herbatnikach. 6. Na ser ułóż drugą warstwę herbatników, tym razem tak aby rząd pośrodku był ułożony

Candy Pandas
Serniki z galaretką – 10 najlepszych przepisów 103

kawałków brzoskwiń, z warstwą galaretki brzoskwiniowej na wierzchu. Sernik na zimno z musem owocowym – sernik na zimno z masą serową wymieszaną z kawałkami owoców, na spodzie z kruszonych ciastek, przykryty musem owocowym i warstwą galaretki. Sernik z jagodami i galaretką jagodową – pieczony sernik na kruchym spodzie z jagodami na wierzchu, przykryty galaretką jagodową na wierzchu. Sernik(...)ciasta kruchego z dodatkiem kawałków ananasa, przykryty galaretką brzoskwiniową na wierzchu. Sernik na zimno z porzeczkami i galaretką porzeczkową – orzeźwiający sernik na zimno na spodzie z kruszonych ciastek, z masą serową z porzeczkami i warstwą galaretki porzeczkowej na wierzchu. Sernik z wiśniami i galaretką wiśniową – pieczony sernik na kruchym spodzie z wiśniami w syropie, z galaretką wiśniową

Via Gusto
Kawa Mrożona Historia i Pochodzenie 31

kremową konsystencję i gładki smak. Serwowana z nalewaka, przypomina nieco piwo z beczki. Mój przepis na Kawę Mrożoną  Biscoff Składniki – Mleko – Krem Biscoff – Ciastka Biscoff – Lód – Bita śmietana Przygotowanie 1. Wlej mleko do blendera, dodaj krem i ciastka Biscoff, zmiksuj całość, by powstało mleko Biscoff. 2. W międzyczasie

RafalCook
Sernik na zimno z musem z czarnej porzeczki 37

delikatną masą serową. Spróbujcie, a nie pożałujecie i tak samo jak ja stwierdzicie, że to deser z wyższej półki. Ten sernik to HIT! :) Bardzo polecam. Spód : 150 g ciastek zbożowych lub maślanych 75 g masła Masa serowa : 500 g twarogu półtłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie, lub dobrej jakości sera z wiaderka 100 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii(...)śmietanki kremówki 30%, schłodzonej Dodatkowo : 200 ml śmietanki kremówki 30% lub 36%, schłodzonej 2-3 łyżeczki cukru pudru opcjonalnie - opakowanie "śmietan-fixu" - w przypadku użycia śmietanki 30% Wykonanie : Spód : Ciastka zmielić, np. w blenderze, przesypać do miseczki i dodać roztopione masło. Wymieszać dokładnie do uzyskania masy o konsystencji mokrego piasku. Masę ciasteczkową przesypać do tortownicy o średnicy

Opowieści z piekarnika
Sernik gotowany z jabłkami i kajmakiem 59

Sernik  na wypasie  w jesiennym klimacie - z jabłkami, kajmakiem i orzechami. Jest to sernik gotowany w garnku, a nie pieczony w piekarniku.  Sernik

Kuchnia MagdaLeny
Bajaderka z wiśniami 289

jogurtu greckiego 150 g waniliowego skyru 200 g proteinowego puddingu waniliowego 2 płaskie łyżki żelatyny W rondelku umieszczamy mleko, masło oraz kakao, podgrzewamy, aż do połączenia. Ciasto + ciastka miksujemy partiami w rozdrabniaczu na piach. Przesypujemy do dużej miski. Dodajemy rozpuszczone, lekko przestudzone masło z mlekiem i kakao, krem czekoladowy oraz dżem. Mieszamy do połączenia (jeśli uznasz, że masa jest(...)zbyt „mokra” dodaj więcej zmiksowanych ciastek, a jeśli nie chce się dobrze połączyć, wlej odrobinę więcej mleka). Tortownicę (24 cm) wykładamy na spodzie papierem do pieczenia, dajemy przygotowaną masę bajaderkową, dokładnie dociskamy. Galaretki rozpuszczamy w 750 ml gorącej wody. Odstawiamy. Miękkie masło ucieramy na puch. Pod koniec dodajemy krem czekoladowy oraz mascarpone. Miksujemy krótko, tylko do połączenia

Smaki Na Talerzu
Sernik dyniowy z kajmakiem 38

Sernik dyniowy przygotowany na korzennym, a'la biszkoptowym spodzie z masą na bazie serka mascarpone i jogurtu greckiego z dodatkiem puree z dyni. Na wierzchu sernika

Kuchnia MagdaLeny
Jesienne ciasta i desery, które warto przygotować (+15 PRZEPISÓW) 42

ŚLIWKAMI (mrożonymi) i kokosową kruszonką Ciasto drożdżowe ze śliwkami najlepiej smakuje jesienią i zimą – już sam zapach pieczonego ciasta sprawia, że jesteśmy głodni. Ciasto… ZOBACZ PRZEPIS MARCHEWKOWE CIASTKA z orzechami włoskimi w karmelu (wegańskie, orkiszowe) W czasie jesiennym warto wykorzystać sezonowe produkty. Do przygotowania ciastek użyłam własnie takich składników – jest to marchewka i orzechy

Via Gusto

Proponowane wyszukiwania