ciastka - 17601 przepisów (strona:269/1174)

Ciasteczka serowe z jabłkami 318

pudrem I wałkujemy ciacho na ok 4 mm grubości. Wykrawamy szklanką kółka. Kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na kółko umieszczamy 2 jabłka I "składamy" w pół.  Ciastka wkładamy do nagrzanego piekarnika na 220 C na ok 20-25 min. Po wyciągnięciu ciastek z piekarnika- posypujemy je cukrem pudrem. Smacznego I miłego weekend

Smaki Edyty
Ciasteczka Maślane z pomarańczową nutą. 154

ziemniaczanej 2 szklanki mąki pszennej pół łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki skórki otartej z pomarańczy 60 ml soku z pomarańczy sok z połowy cytryny. Gorzka czekolada do udekorowania ciastek. Miękkie masło zmiksować z cukrem , dodać pozostałe składniki i połączyć w jednolita masę. Ciasto mocno schłodzić ( ok 2 godziny w lodówce , lub godzinę w zamrażarce) Po tym czasie wałkować(...)ciasto na ok pół cm grubości wykrawać ciastka w dowolnych kształtach. Piec w 175s , ok 12-15 min. Schłodzone udekorować. SMACZNEGO :) Polecam

Malinowa Kawiarenka
Ciasteczka makowe 253

lekkich odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia - piec przez około 10 minut w temperaturze 180-190 stopni - po wystudzeniu dekorować Z podanej ilości składników wychodzi około 35 ciastek. Ciasteczka makowe można pozostawić bez dekoracji, gdyż ziarenka maku sprawiają, że są one piegowate, co wygląda bardzo ładnie. Jeżeli jednak chcemy pobawić się w tworzenie wzorów na ciastkach, proponuję

Smakołyki Bereniki
Kokoski 686

Ulubione "ciastka" mojego syna! Nie mam pojęcia do jakiej kategorii zaliczyć Kokoski......do ciastek? Sama nie wiem. Ważniejsze od kategorii jest jednak smak, a to musicie sami sprawdzić! Powodzenia! To naprawdę proste! Składniki: 3 jajka 17 dag cukru 17 dag mąki pszennej 1/4 szklanki oleju 1/4 szklanki wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: ok. 2 opakowania wiórek

Blondynka Gotuje
Ciasteczka owsiane, najlepsze! (bez jajek) 266

można było formować małe kuleczki wielkości nieco większe niż raffaello. Masa powinna być dość miękka, ale nie powinna być lepiąca. Dodanie zbyt dużej ilości mąki spowoduje, że ciastka będą twarde. Formować kuleczki i układać na blasze wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej papierem(...)pieczenia. Lekko spłaszczać, zostawiając odstępy bo ciasteczka rosną.  Piec w temper aturze 180 o C przez ok. 12-15 min. Po wyjęciu z piekarnika odczekać parę minut bo ciastka są bardzo miękkie i można je przy zdejmowaniu z blaszki uszkodzić. Później są bardzo kruche. Mniam. :) Smacznego all photos made

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ciasteczka chałwowe (z tahini) 187

dostaniem w Polsce). Pasta sezamowa nadaje bardzo charakterystyczny, chałwowy smak. Z tahini gotowałam również owsiankę. Była pyszna. :) Przepis na te ciasteczka dedykuję wszystkich fanom chałwy. Gwarantuję, że ciastka na pewno im zasmakują. W przepisie nie ma mowy o dodatkach typu orzechy ziemne czy gorzka czekolada. Myślę, że świetnie by tu się sprawdziły różnego rodzaju bakalie, może rodzynki moczone(...)układać kolejno na papierze zachowując odstępy ok. 2 cm. Każde ciasteczko lekko spłaszczyć za pomocą widelca. Piec ok. 12-14 min temperaturze 175 ºC . Ciastka wyjęte prosto z piekarnika są bardzo delikatne i łatwo je uszkodzić, najlepiej pozostawić je na papierze do wystudzenia. Najlepsze w dniu upieczenia. Smacznego Polecam również przepis na rewelacyjne kruche ciasteczka owsiane: fgfg

coolinarnastrefa.blogspot.com
Francuskie mini szarlotki 231

podwórku mam ich pod dostatkiem.   Dziś zaprezentuję Wam szybki przepis. Ostatnio nie brakuje mi zajęć, więc nie zawsze siedzę nie wiadomo, ile w kuchni. Poza tym dzisiejsze ciastka są fajnym sposobem, gdy mamy niespodziewanych gości, a w domu brak czegoś słodkiego. Idealne są także do wzięcia na uczelnie czy do pracy. Szybkie, smaczne i mają wiele zastosowań(...)Starte jabłka kłaść na środek ciasta i sklejać na pół. 4.        Posypać na górze cukrem pudrem (można uprzednio posmarować ciastka białkiem i dopiero posypać cukrem). 5.        Piec na złoty kolor 15-20 min w temp. 200 stopni. Smacznego

Fabryka pomysłów
CHŁODNIK TRUSKAWKOWY Z CHRUPIĄCYM CIASTKIEM 91

ziarenka wyskrobane z przeciętej wzdłuż laski wanilii. Dodaj przesianą mąkę i lekko roztrzepane widelcem białka. Dokładnie wymieszaj całość. Przy pomocy szpatułki rozprowadź ciasto na silikonowej macie, formując podłużne płaskie ciastka na kształt „języków”. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 190°C, aż się zezłocą, odstaw do ostudzenia. (przechowują się przez kilka dni w suchym miejscu, np. w metalowym pudełku(...)Truskawki umyj, osusz, usuń szypułki. Zmiksuj ze stewią i octem balsamicznym. Podawaj chłodnik w głębokich talerzach lub miseczkach z chrupiącym ciastkiem, i dodatkowo gałką lodów waniliowych (opcjonalnie

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Pulpety w sosie koperkowym – Tradycyjny przysmak Polskiej Kuchni 22

Pulpety w sosie koperkowym to jedno z tych dań, które wielu Polaków kojarzy z domowym obiadem, ciepłem rodzinnego stołu i smakiem dzieciństwa. To tradycyjne danie jest

Kuchnia MagdaLeny
W jaki sposób przechowywać kawę? 10

Kawa to produkt o bardzo długim terminie przydatności do spożycia. Przechowywana w suchym miejscu (wilgoć zawsze tworzy dobre warunki do rozwoju pleśni) praktycznie nie ma szansy

Kuchnia MagdaLeny
Pierniczki świąteczne 10

grubości 6-7 milimetrów, podsypując delikatnie mąką. Wykrawamy ciasteczka o dowolnych kształtach. Ciasto cudownie się wałkuje i z przyjemnością można z nim pracować. 7. Na blachę wyłożonej panierem układamy ciastka. Staramy się piec jednakowej wielkości pierniczki na jednej blasze. Temperatura pieczeni 170-175st a czas pieczenia od 10-13 minut. Z tej ilości ciasta wyszło prawie 2kg ciastek

Leśny Zakątek
Jak zaoszczędzić na wodzie i dalej się nawadniać? 6 porad 10

Woda jest niezbędnym elementem codzienności każdego człowieka. Jak jednak radzić sobie z rosnącymi rachunkami za nią? Połącz oszczędzanie z odpowiednim nawadnianiem organizmu. Sprawdź sposoby na zdrowe

Kuchnia MagdaLeny
Wina czerwone - sztuka łączenia z potrawami 12

Wina czerwone są nieodłącznym elementem wielu kulinarnych doświadczeń na całym świecie. Ich różnorodność smaków i aromatów sprawia, że doskonale komponują się z wieloma potrawami, od klasycznej

Kuchnia MagdaLeny
Seromakowiec z brzoskwiniami i bezą kokosową 69

Seromakowiec to dwa ciasta w jednym - sernik na spodzie makowym. Ale ten seromakowiec nie jest byle jaki - to ciasto na wypasie! Sernik z kawałkami brzoskwiń w

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania