Serowe ciasteczka “Gęsie łapki” to ciastka z białym serem twarogowym, składane na kształt przypominający łapki gęsie. Najczęściej występują bez nadzienia, składane dwukrotnie. Mnie jednak nie odpowiadają ciastka takiej grubości, dlatego składam je tylko raz i nadziewam borówkami. Do ciasta wykorzystuję całą kostkę sera i najczęściej jest to 275 g. Chociaż zdarza mi się je piec
Moja DelicjaCiasto czekoladowe typu murzynek, przygotowane na samych białkach oraz mleku zagęszczonym niesłodzonym, z dodatkiem czekoladowego proszku budyniowego. Wychodzi mocno czekoladowe, wilgotne i nie za słodkie - jeśli
Kuchnia MagdaLenyPyszne i błyskawiczne czekoladowe ciastka bez pieczenia – super do kawy, jak i na przekąskę. Składniki 3 szklanki płatków owsianych (250ml szklanka) 8 łyżek mleka 125g margaryny (ja dałam masło) 4 łyżki czubate kakao 1 szklanka cukru (można dać trochę mniej) Przygotowanie Wszystkie składniki oprócz płatków wkładamy do garnka i podgrzewamy do całkowitego rozpuszczenia. Po lekkim ostudzeniu wlewamy(...)płatków i dokładnie wszystko mieszamy. Formujemy kulki wielkości orzecha, układamy na papier i przygniatamy, żeby je spłaszczyć. Odczekać aż wyschną. Autor przepisu: Gosia Margareta Artykuł Czekoladowe ciastka bez pieczenia pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisybardzo proste do zrobienia i niezwykle smaczne. Polecam Aquafabę można również użyć w bałkańskim deserze z orzechami włoskimi tzw. BAKLAWIE albo zastąpić nią olej w humusie . Składniki (na tuzin ciastek): 1/3 szklanki (80 ml) aquafaby (woda pozostała po gotowaniu ciecierzycy lub fasoli albo po odcedzeniu ich z puszki) 1 szklanka (240 ml) cukru pudru (najlepiej zmiksowany brązowy cukier(...)bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w formie komentarza Obserwuj mnie na Facebooku LamaridaBlog FB Śledź mnie na Instagramie lamarida_pl Instagram Dziękuję i pozdrawiam! Artykuł Wegańskie ciastka migdałowe typu TUILE pochodzi z serwisu lamarida.pl
Lamarida.plpiekarnika wyłożone papierem do pieczenia. Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Lekko spłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na jedną porcję układamy 9 ciastek. Pieczemy 15 minut. Wyjmujemy. Ciastka po wyjęciu z piekarnika są jeszcze miękkie, twardnieją podczas stygnięcia
Życie zaczyna się w kuchnitowarzyszy mi w wypiekach. Równe serca różnej wielkości wycięłam za pomocą tych metalowych wykrawaczek – w komplecie jest aż 6 różnych wymiarów. Idealnie nadają się również do robienia domowych ciastek lub pierników. SKŁADNIKI: SPÓD: * płatki kukurydziane ( zamiennie na kruche ciastka ) – 300 g * krem czekoladowy typu nutella – 250 g * miód prawdziwy – 3 łyżki PIANKA I GALARETKA
Ostra na Słodkopodobnej wyłóż folią spożywczą, zapobiegnie to ewentualnym przeciekom jeśli obręcz jest zdejmowana. Zagotuj wodę i rozpuść w niej galaretki, wystudź je. Na dnie formy wyłóż ciastka przykrywając szczelnie dno. Zimną śmietankę ubij z cukrem pudrem, a następnie dodaj pół sera twarogowego i zmiksuj. Po chwili wmiksuj drugą połowę. Wlej galaretki i zmiksuj na bardzo małych obrotach . Wyłóż(...)ciastka i wyrównaj, zetrzyj czekoladę, dodaj migdały, zamiast tego upraż na maśle wiórka kokosowe. Jak chcesz, co lubisz. Włóż na całą moc do lodówki , a nazajutrz zajadaj się ze smakiem i radością! Smacznego
Z Kuchni Do Kuchniu0142y\u017cki m\u0105ki,\r","1 tabliczka gorzkiej czekolady.\r"],"name":"Sernik z polew\u0105 czekoladow\u0105","recipeCategory":"ciasta, desery","cookTime":"PT0H0M","prepTime":"PT0H0M","recipeInstructions":["Zmiksowa\u0107 razem ciastka i 40 g mas\u0142a, aby otrzyma\u0107 mas\u0119 o konsystencji mokrego piasku. \r","Wklepa\u0107 w dno tortownicy. \r","Piec 10 minut w 180st.\r","Zmiksowa\u0107 twar(...)masła, 500g mielonego twarogu, 300ml śmietanki 36%, 4 duże jajka, 3/4 szklanki cukru, 2 łyżeczki cukru waniliowego, 3,5 łyżki mąki, 1 tabliczka gorzkiej czekolady. Przygotowanie: Zmiksować razem ciastka i 40 g masła, aby otrzymać masę o konsystencji mokrego piasku. Wklepać w dno tortownicy. Piec 10 minut w 180st. Zmiksować twaróg, śmietankę, mąkę, jajka, cukier i cukier waniliowy. Zmiksowaną
Bardzo Gruby Smokgrubości. Z ciasta wycinaj okręgi (najlepiej za pomocą szklanki). Na połowie okręgów, na samym środku układaj po łyżce pasty pistacjowej. Te ciasteczka przykryj drugim ciastkiem bez nadzienia i sklejaj dokładnie, tak aby nadzienie nie wypłynęło. Gotowe ciastka układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 18 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Przed podaniem możesz udekorować
365 dni dookoła kuchniSzaszłyki kojarzą się głównie z grillowaniem na świeżym powietrzu, ale zimą możemy je również przyrządzić w domu w piekarniku. Będą równie smaczne! Takie szaszłyki to prosty
Kuchnia MagdaLenyZmiksować składniki wyłożyć połowę na herbatniki przykryć kolejną warstwą herbatników. Do drugiej połowy dodać kakao i kilka kropli olejku rumowego i migdałowego wyłożyć na herbatniki i przykryć trzecią warstwą ciastek. Na wierzch polewa: 3 łyżki mleka 2 łyżki kakao 2 łyżki cukru 1/4 kostki margaryny – zagotować, wystudzić i polać ciastka. Autor przepisu: Maria Radlak Artykuł Sernik
Wasze PrzepisyZielone koktajle na wzmocnienie odporności, idealne w okresach wzmożonych infekcji. Takie koktajle to prawdziwe bomby witaminowe i bardzo prosty sposób na dostarczenie organizmowi potrzebnych witamin, mikroelementów
Kuchnia MagdaLenyczekoladowe, wilgotne w środku i z chrupiącymi brzegami. Powstały z końcówki żytniego chleba, który chyba powoli tracił nadzieję na swoje szczęśliwe zakończenie, kiedy tak markotniał w kącie chlebaka ;) Te ciastka to wspaniała i pyszna słodkość, która przy okazji jest świetnym sposobem na zagospodarowanie czerstwego pieczywa, na który wpadłam kiedyś u Jamie'go Olivera. Przygotujecie je w kilka minut(...)czekoladę - miksuj do uzyskania jednolitej konsystencji. 4. Przełóż masę do rękawa cukierniczego i wyciskaj ciasteczka o średnicy 3-4cm lub wykładaj masę łyżką (1/2 łyżki ciasta na 1 ciastko) w odstępach na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. 5. Piecz w 200*C przez 8-10min, aż się rozleją i stężeją. 6. Wyjmij ciasta z piekarnika i odczekaj
Kuchnia w Słońcu Skąpanawilgotne i suche, dodajemy pokrojone snickersy. Wyrabiamy ciasto. Tak powstałe ciasto, przykrywamy folią spożywczą i wkładamy na 1-2 godziny do lodówki. Blaszkę do pieczenia wykładamy pergaminem. Formujemy ciastka o grubości 1-1,5 cm i średnicy 5 cm. Układamy je na blaszce, zachowując odstępy. Na wierzch ciastek układamy i wciskamy kawałeczki snickersa. Pieczemy w rozgrzanym
Kuchnia Łukaszaciasto): 200ml schłodzonej śmietanki 30% 800g białego sera (używam piątnicy w wiaderku) 4 duże jaja 1 pomarańcza 3/4 szklanki drobnego cukru 5 łyżek mąki ziemniaczanej Spód: 100g masła 250g ciastek (użyłam ciasteczek korzennych) Dodatkowo: 2 pomarańcze 1 szklanka cukru dżem do posmarowania sernika (u mnie kwaśny brzoskwiniowy, który równoważy się ze słodyczą pomarańczy) Przygotowanie: Przygotowanie sernika(...)rozpoczynamy od wykonania spodu. Tortownicę o średnicy 25-26cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciastka kruszymy na miał (najlepiej w mikserze) i rozpuszczamy w małym garnuszku masło. Łączymy oba składniki i przesypujemy je do tortownicy. Wyrównujemy spód i wstawiamy go do lodówki na czas kiedy będziemy wyrabiać serową masę. Przed rozpoczęciem miksowania sera odparzamy pomarańczę, z której ocieramy skórkę
ChilliJemy