Sałatka z rukolą, smażonym serem halloumi oraz pomidorkami koktajlowymi i czerwonymi winogronami, z dodatkiem orzechów włoskich, podana z sosem musztardowo-miodowym na bazie oliwy. Tylko 5
Kuchnia MagdaLenymasła orzechowego dobrej jakość ✅ 3 jajka ✅ Cukier w zależność jak słodkie jest masło orzechowe ✅ 2 łyżki ekstraktu waniliowego ✅ 200 ml kwaśne śmietany ✅ Odrobina soli ✅ 200-250 g maślanych czekoladowych ciastek ✅ 5-7 łyżek masła ✅ 3 batony proteinowe najlepiej z białej czekolady z orzechami 🛠️ Przygotowanie 🛠️ Ciastka połam, pokrusz, zmiksuj, poskacz po nich, po prostu zrób miazgę z nich. 🛠️ Dodaj
RafalCookTarta wegetariańska w wersji fit! Przygotowana na spodzie z ciasta francuskiego, ze świeżymi pomidorami i cebulą czerwoną oraz dodatkiem naturalnego serka Bieluch. Mega prosty i szybki
Kuchnia MagdaLenyPyszne, warstwowe ciasto budyniowe o smaku czekoladowo-orzechowym, przygotowane na herbatnikach - bez pieczenia. Składa się ono z herbatników przełożonych czekoladową masą budyniową z orzechami laskowymi oraz
Kuchnia MagdaLenyUdka z kurczaka w marynacie z kefiru, z dodatkiem czosnku oraz tymianku pieczone na blaszce razem z dużą ilością warzyw - ziemniakami, pieczarkami, bakłażanem, papryką, cebulą oraz
Kuchnia MagdaLenyNajprostsza wersja sałatki ziemniaczanej - z ogórkiem kiszonym i cebulą, z dodatkiem koperku oraz szczypiorku, podana z sosem majonezowo-jogurtowym z dodatkiem musztardy. Tylko 5 podstawowych składników
Kuchnia MagdaLenyciecierzycy . Dziś akurat miałam dobry dzień, postanowiłam więc znowu wyczarować coś słodkiego. A że w szafce akurat stała puszka ciecierzycy, to stała się ona podstawą moich ciasteczek. Ciastka z cieciorki - przepis Do przygotowania ciastek będziesz potrzebować: puszkę ciecierzycy, 4 łyżki masła orzechowego, 2 łyżki syropu klonowego, 4 łyżki mąki pszennej graham, garść suszonej żurawiny, pół łyżeczki proszku
Z notatnika dietetykaDeser na zimno przygotowany na bazie jogurtu greckiego, z dodatkiem świeżych owoców, na spodzie z gotowych biszkoptów oraz niewielką warstwą galaretki na wierzchu. Słodzony jest białą
Kuchnia MagdaLenyWitajcie we wrześniu! Dlaczego nie pojawiały się tu nowe przepisy? Skąd taka długa przerwa? Przez ten czas nieobecności dostawałam od Was mnóstwo wiadomości, czy wszystko u
Kuchnia MagdaLenypołączenia. Z ciasta formujemy kuli, a następnie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozpłaszczamy je łyżką na płaskie ciasteczka. Pieczemy w temp 170st.C przez 15 min. Aż ciastka będą złociste. Po upieczeniu, blaszkę z ciastkami odstawiamy do ostygnięcia. Przepis znaleziony tutaj: www.mojewypieki.com
kulinarne odsłony patiMagdalenki to super smaczne i bardzo proste ciastka francuskie. Aby je zrobić potrzebujesz tylko kilku popularnych składników oraz foremki w kształcie podłużnych muszelek. - tylko 5 składników - stary, sprawdzony przepis - świetne ciastka do herbaty lub kawy
AniaGotuje.plwiaderka 100 ml śmietanki kremówki 30 % lub 36 % 3 galaretki przezroczyste 300 ml gorącej wody Dodatkowo: 18 herbatników Instrukcje Blaszkę o wymiarach 26X30 wykładamy papierem do pieczenia i układamy ciastka. Truskawki przekładamy go garnka, podgrzewamy i blendujemy na mus. Do gorących truskawek dodajemy galaretki i dokładnie mieszamy, do czasu, aż się rozpuszczą. Studzimy. Kremówkę ubijamy na sztywno dodajemy biały(...)miksujemy. Dodajemy schłodzoną masę truskawkową, miksujemy tylko tyle żeby składniki się połączyły. Masę przelewamy do wcześniej przygotowanej blaszki z ciastkami. Wstawiamy do lodówki, zostawiamy, aż masa stężeje. W tym czasie, w gorącej wodzie rozpuszczamy trzy przezroczyste galaretki i studzimy je. Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy ser i miksujemy. Następnie wlewamy zimną, ale płynną galaretkę, miksujemy do czasu, aż składniki
To co lubię - gotuję i polecamMasa z jagodowo- borówkowa: 200 ml śmietany 36 % 125 g serka mascarpone 3 łyżek cukru pudru 1 łyżki żelatyny 2 łyżki zmiksowanych jagód garść pokrojonych borówek Spód: 100 g ciastek maślanych 50 g masła Przygotowanie: Spód: Ciastka mielimy w blenderze a następnie mieszamy razem z stopionym masłem i wykładamy równomiernie dno foremki. Schładzamy przez minimum 30 minut
Podróż w kulinariapełne łyżki masła 2 płaskie łyżki cukru 0,5 limonki 1 słoiczek jagód leśnych w żelu 190 g (jeśli nie macie można użyć dobre jakości dżemu) pół opakowania ciastek francuskich Brześć groszek ptysiowy Brześć na wierzch cukier puder do oprószenia ciasta Przygotowanie: Dno formy (20 cm) wykładamy papierem do pieczenia i zapinamy obręcz. Pół opakowania ciastek francuskich kruszymy
Słodkie okruszkiłyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny Truskawkowa pianka: 500 ml śmietany kremówki 30% lub 36% (dobrze schłodzonej) 1 galaretka truskawkowa 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo: opakowanie 200 g ciastek francuskich z cukrem (u mnie z firmy Brześć ) gorzka czekolada do dekoracji Wymiary formy 17 cm x 27 cm. Rozpoczynamy od wyłożenia dna formy papierem do pieczeni i ciastkami
PatiGotuje