ciastka - 17101 przepisów (strona:282/1141)

Hummus 87

Hummus to nic innego jak pasta z gotowanej ciecierzycy - wegańska. Podstawowy przepis, oprócz ciecierzycy, zawiera pastę sezamową, czosnek, oliwę, sok z cytryny oraz przyprawy. Często dodaję

Kuchnia MagdaLeny
Udka kebabowe 105

Pieczone w piekarniku udka z kurczaka w słodko-pikantnej marynacie o smaku kebaba. Marynata przygotowana została na bazie ketchupu pikantnego oraz majonezu, z dodatkiem przyprawy kebab

Kuchnia MagdaLeny
Karkówka pieczona w piwie 189

Plastry karkówki wieprzowej w ciemnym sosie piwnym z cebulą oraz papryką, pieczone w piekarniku. Fantastyczny obiad! Mięciutkie i kruche mięso, dosłownie rozpływające się w ustach w

Kuchnia MagdaLeny
Quesadilla z ziemniakami i serem 158

Quesadilla to danie kuchni meksykańskiej, wykonane z tortilli z serem oraz dodatkiem przeróżnych składników. Najczęściej tortillę składa się na pół, jednak można również użyć dwóch placków

Kuchnia MagdaLeny
Rafaello na krakersach 117

Ciasto rafaello bez pieczenia, przygotowane na krakersach i przełożone śmietankową masą budyniową z serkiem mascarpone oraz wiórkami kokosowymi. Prosty i niewymagający dużo pracy deser tylko z

Kuchnia MagdaLeny
Dziś Sernik -idealne ciasto dla zapracowanych gospodyń bo wszystkie składniki dajemy do jednej misy, jest to sernik Korzenny 144

sernik możemy też upiec bez spodu który jest w przepisie ale zawsze smaczniejszy ze spodem. Składniki powinny być w pokojowej temperaturze . podaje składniki na spód 280 g ciastek korzennych lub innych ale ciemnych podobnych, 100g masła . zmielone ciastka i masło wyrobić i wyłożyć przygotowaną tortownicę. Dajemy na ten czas do lodówki. Masa serowa 1 kg sera półtłustego mielonego

Moje Wyroby
Ciasto Shrek 112

opakowanie cukru wanilinowego 1 szklanka mąki pszennej (140 gram) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Pozostałe składniki: 2 budynie śmietankowe 900 ml zielonego soku Kubuś lub Pysio ok 370 gram ciastek delicji 3 galaretki agrestowe 1 galaretka cytrynowa 500 ml śmietany 30% (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: upieczenie biszkoptu: białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy cukier oraz cukier(...)gotującego się soku, całość zagotowujemy i ściągamy z gazu, następnie dodajemy jedną galaretkę agrestową i mieszamy aż się rozpuści, Gorący owocowy budyń wylewamy na ostudzony biszkopt, na wierzchu układamy ciastka delicje (czekoladą do góry ) i odstawiamy ciasto do przestygnięcia , możemy wstawić do lodówki, w 200 ml gorącej wody rozpuszczamy cytrynową galaretkę i odstawiamy ją do całkowitego ostygnięcia, ubijamy śmietanę

Blog kulinarny S9.PL
Ciasteczka Migdałowo - Arachidowe / Bez Mąki 91

moich ulubionych ciasteczek, kruche, szybkie do przygotowania i można je długo przechowywać. Takie ciasteczka to chwila moment i mamy gotowy poczęstunek np. dla niezapowiedzianych gości. Składniki na około 15 ciastek: 100 g masła orzechowego bez dodatków 100 g masła migdałowego 1 jajko kl M 1/2 płaskiej łyżeczki sody 60 g cukru zwykłego lub trzcinowego ewentualnie 2 lub 3 łyżki(...)dwóch łyżek wykładamy porcje ciasteczek na blaszkę o śred. 4 cm. Ciasteczka pieczemy w 170 stopniach grzanie góra-dół z termoobiegiem przez około 15 minut. Następnie po wyjęciu upieczonych ciastek z piekarnika pozostawiamy je na blaszce przez 10 minut a potem przekładamy je na kratkę

Gotowanie...to proste !
Francuskie świderki z serem 141

odwiedzenia pozostałych moich przepisów z wykorzystaniem ciasta francuskiego, np.: francuskie bułeczki z makiem (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/02/francuskie-bueczki-z-makiem.html), francuskie bułeczki z serem (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/11/francuskie-bueczki-z-serem.html), ciastka francuskie z marmoladą (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/08/ciastka-francuskie-z-marmolada.html), francuskie ślimaczki z mięsem (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/07/francuskie-slimaczki-z-miesem.html), ciastka francuskie z budyniem (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/07/ciastka-francuskie-z-budyniem.html), francuskie rożki z jabłkiem

Waniliowe Improwizacje
Cisteczka waniliowe z wiórkami kokosowymi 83

mąki tortowej + do podsypania 400 g kwaśnej śmietany 3/4 szklanki cukru pudru 2 cukry waniliowe 1kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia 200 g masła  1 jajko Na wierzch ciastek:   1 jajko  3/4 szklanki wiórek kokosowych + 2 łyżki cukru ( wymieszać razem) Wykonanie: Na stolnicę przesiewamy mąkę będzie około 3 szklanki, dodajemy cukier puder, cukier waniliowy, śmietanę, proszek(...)lodówki na około 15 minut. Następnie podsypujemy stolnicę mąką i rozwałkowujemy ciasto na około 0,5 cm. Wykrawamy dowolne kształty ciasteczek z dziurką. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy ciastka w odstępach, następnie smarujemy rozbitym jajkiem i posypujemy wiórkami kokosowymi wymieszanymi z cukrem. Pieczemy w temperaturze 190 stopni na złoty kolor. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
TORT OREO 106

Przepyszny czekoladowy tort z warstwą ciastek Oreo. Składniki: tortownica o wymiarach 24 cm Biszkopt: 6 jajek, 1 szkl. mąki, 1 szkl. cukru, 2 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem czekoladowy: 330 ml kremówki, 1 gorzka czekolada, 2 łyżki cukru pudru Krem oreo: 250 g mascarpone, 250 ml śmietany kremówki, 3 łyżki cukru pudru, kilka ciasteczek oreo Polewa(...)całą noc. Ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder. Krem oreo: Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i  mascarpone. Masę dzielimy na 2 części. Do 1 dodajemy pokruszone ciastka. Polewa: Masło rozpuszczamy z mlekiem i cukrem, zestawiamy z ognia, dodajemy kakao, mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Na końcu dodajemy śmietanę, mieszamy. Złożenie tortu. Blaty ciasta nasączamy herbatą. 1 krążek

słodki bratek
Koktajl o smaku szarlotki 88

dlatego tak go nazwałam. ten koktajl można potraktować również jako deser. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 duże jabłko szczypta cynamonu 0,5 łyżeczki cukru waniliowego 1-2 ciastka kruche lub słomka ptysiowa 0,5szkl. jogurtu naturalnego 1/3szkl. mleka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Jabłko obrałam i usunęłam gniazda nasienne. Tak przygotowane jabłka pokroiłam w kosteczkę i przełożyłam(...)wystygnięcia, a następnie dodatkowo schłodziłam w lodówce przez noc. Do koktajlu można też użyć gotowych jabłek ze słoika, najlepiej schłodzonych. Do blendera przełożyłam prażone jabłka. Wkruszyłam do nich ciastka. Dodałam jogurt naturalny i mleko. Blender zamknęłam i zmiksowałam wszystko na jednolity koktajl. Gotowy koktajl przelałam do szklanki i podałam ze słomką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do wypróbowania innych moich

Waniliowe Improwizacje

Proponowane wyszukiwania