ciastka - 17101 przepisów (strona:287/1141)

ŚLEDZIE PO CYGAŃSKU 221

Pyszny śledzik w towarzystwie warzyw - cebuli, świeżej papryki oraz ogórków konserwowych, w słodko-ostrym sosie pomidorowym na bazie ketchupu oraz oleju z dodatkiem musztardy sarepskiej. Składniki

Kuchnia MagdaLeny
Bezglutenowe ciasteczka czekoladowo-orzechowe 90

Czy u Was też trwa już to świąteczne szaleństwo? Czy póki co jest cisza przed burzą? 😃.  Jeśli jeszcze planujecie swoje bożonarodzeniowe menu to biegnę do

Kulinarne przygody Gatity
Pierniczki z mąki żytniej. Przedwojenny przepis na fit pierniki! 98

pieczenia. Nasz żytnie pierniczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 10-15 minut. Pierniczki są bardzo zwarte i praktycznie zmieniają kształtu w trakcie pieczenia. Upieczone ciastka studzimy na desce lub kratce. Żytnie pierniczki po upieczeniu są dość twarde więc przekładamy je do szczelnego słoja lub puszki, aby zmiękły i nabrały wilgoci. Aby ciasteczka szybciej zmiękły(...)piernika , Domowy syrop żurawinowy bez gotowania , Przepis na korzenne ciasteczka z lukrem Pierniczki możemy tradycyjnie ozdobić lukrem z cukru pudru, cukrowymi pisakami lub czekoladą. Natomiast jeśli chcemy mieć fit ciastka zostawiamy je bez dodatkowych ozdób. Ewentualnie możemy oprószyć je odrobiną gorzkiego kakao. To tylko podkreśli wyjątkowy smak przedwojennych pierniczków z mąki żytniej - bez dodatku cukru, jajek oraz tłuszczu. Pierniczki

Gotujemy i jemy
Pierniczki z mąki żytniej. Przedwojenny przepis na fit pierniki! 186

pieczenia. Nasz żytnie pierniczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 10-15 minut. Pierniczki są bardzo zwarte i praktycznie zmieniają kształtu w trakcie pieczenia. Upieczone ciastka studzimy na desce lub kratce. Żytnie pierniczki po upieczeniu są dość twarde więc przekładamy je do szczelnego słoja lub puszki, aby zmiękły i nabrały wilgoci. Aby ciasteczka szybciej zmiękły(...)piernika , Domowy syrop żurawinowy bez gotowania , Przepis na korzenne ciasteczka z lukrem Pierniczki możemy tradycyjnie ozdobić lukrem z cukru pudru, cukrowymi pisakami lub czekoladą. Natomiast jeśli chcemy mieć fit ciastka zostawiamy je bez dodatkowych ozdób. Ewentualnie możemy oprószyć je odrobiną gorzkiego kakao. To tylko podkreśli wyjątkowy smak przedwojennych pierniczków z mąki żytniej - bez dodatku cukru, jajek oraz tłuszczu. Pierniczki

Korniszonki
BABKA BOŻONARODZENIOWA 102

Babka drożdżowa o cudownym cytrynowym aromacie, pełna bakalii - rodzynek oraz kandyzowanych skórek cytrynowych i pomarańczowych, polana lukrem cytrynowym. Przygotowana na wzór włoskiej babki bożonarodzeniowej Panettone, ale

Kuchnia MagdaLeny
KURCZAK Z PIECZARKAMI I MAKARONEM 105

Proste danie obiadowe z kilku podstawowych składników - gotowe w 20 minut! Kawałki fileta z kurczaka smażone z pieczarkami i wymieszane z makaronem typu kolanka. Całość posypana

Kuchnia MagdaLeny
Orkiszowe ciasteczka korzenne – Blogmas 2019 #9 111

Mój tegoroczny Blogmas chyba mogę zakwalifikować jako ciasteczkowy, bo przepisy na ciastka przeważają w ogólnym zestawieniu Dzisiaj nie będzie inaczej – kolejny przepis z grudniowej serii to orkiszowe ciasteczka korzenne. Nie są to typowe pierniczki, chociaż takie też wczoraj piekłam, z mojego(...)ulubionego przepisu na  pełnoziarniste pierniczki orkiszowe . Poleżą trochę do świąt i nabiorą jeszcze lepszego smaku. Orkiszowe ciasteczka korzenne to bardzo prosty przepis na chrupiące ciastka z cynamonem i dodatkiem przypraw piernikowych. Są pełnoziarniste, niezbyt słodkie i komponują się idealnie z ciepłą, zimową herbatą Orkiszowe ciasteczka korzenne 220 g mąki orkiszowej

Fitkot
PIZZA Z LECZO 171

Pizza w nietypowym wydaniu... z leczo z duszonymi warzywami i drobiową kiełbasą. Takie danie 2 w 1... Leczo przygotowane z papryki, cukinii, kiełbasy drobiowej oraz pomidorów

Kuchnia MagdaLeny
BIGOS WIGILIJNY 560

Bigos wigilijny to postna kapusta z suszonymi grzybami, którą zazwyczaj podaje się raz do roku, właśnie na stół wigilijny. Przepisów na wigilijną kapustę jest mnóstwo, co

Kuchnia MagdaLeny
TORCIK ORZECHOWO-JABŁKOWY 149

Prosty torcik na co dzień i od święta. Składa się z dwóch blatów biszkoptowych przełożonych masą jabłkową oraz masą orzechową, na wierzch z bitą śmietaną i

Kuchnia MagdaLeny
ZUPA SEROWA Z SZYNKĄ I SZPINAKIEM 116

Zupa serowa z sera cheddar z dodatkiem szynki, ziemniaków oraz świeżych liści szpinaku. Ser cheddar to ser twardy, dojrzewający o wyrazistym aromacie i smaku, z lekko

Kuchnia MagdaLeny
Cytrynowy sernik z galaretką mango 125

kąpieli wodnej jest aksamitny i rozpływający się w ustach. Całość dopełnia pyszna galaretka z mango. Sernik nie jest przesłodzony. Sernik sposobem przygotowania przypomina znany sernik nowojorski. Spód: 1 opakowanie ciastek hit lub podobnych czekoladowych 75 g masła Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka 4 jajka 1 szklanka ksylitolu 200 g gęstej śmietany 18% Skórka z 1 cytryny(...)łyżeczka esencji waniliowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej Wierzch: 250 g mango ¼ szklanki wody 1 galaretka cytrynowa Spód: Ciastka blendujemy na gładki pył. Wlewamy do nich rozpuszczone masło. Mieszamy dokładnie, aż składniki się połączą. Masą wylepiamy spód tortownicy o wymiarach 24 cm. Foremkę wstawiamy do lodówki na czas przygotowania masy serowej. Masa serowa: Piekarnik nagrzewamy

VioletoweKucharzenie
ananasy z cynamonem, dżemem na cieście francuskim... 81

góra/dół, piec 30 minut, następnie na termoobiegu 160C piec z 10 minut. Ciastka dobrze wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem - bardzo smaczne, aromatyczne, orzeźwiające na szybko ciastka francuskie z plastrami ananasa, cynamonem, dżemem idealne na deser Noworoczny, na karnawał........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Mocno krówkowy sernik. 152

jest, cos słodkiego, coś nowego, coś pysznego ;)      Sernik cały krówkowy… wszędzie krówki ale wcale nie jest słodki :) Składniki na blaszkę 24cm: Spód ciasta: -180g ciastek owsianych -  30g herbatników maślanych -  20g masła -  duża łyżka masy krówkowej Masa serowa: -1kg sera, u mnie jak zawsze "mój ulubiony" z Wielunia -3 żółtka(...)pozostała masa krówkowa -2 duże łyżki śmietanki 30% -szczypta soli Do ozdoby kilka krówek. Sposób wykonania: Na spód blaszki wykładamy papier do pieczenia, całą blaszkę owijamy szczelnie folią aluminiową. Ciastka blendujemy i mieszamy z roztopionym masłem i masą krówkową, konsystencja po wymieszaniu przypomina mokry piasek, wykładamy do blaszki i formujemy spód. Wkładamy do lodówki. Wszystkie składniki na masę serową

Wypieki Rene

Proponowane wyszukiwania