ciastka - 17601 przepisów (strona:296/1174)

KULEBIAK Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 112

Kulebiak to potrawa wywodząca się z kuchni rosyjskiej. Na wigilijnym stole najczęściej pojawia się u nas kulebiak z kapustą i grzybami, czyli strucla z ciasta drożdżowego

Kuchnia MagdaLeny
KROKIETY Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 188

Krokiety to faszerowane naleśniki w panierce z bułki tartej, smażone na patelni. Farsz do krokietów można wykonać w wielu wersjach, jednak na święta Bożego Narodzenia najczęściej

Kuchnia MagdaLeny
Keto pierniczki lukrowane (Paleo, LowCarb) 198

oprzeć i nie zjeść zanim choinka pojawi się w Waszym domu. 😀 Chodzi oczywiście o świąteczne keto pierniczki lukrowane! Dania Deser , Przekąska Kuchnia Amerykańska , Europejska , Wege Keyword ciastka , ciastka kruche , finger food , lukier , pierniczki Porcje 30 pierniczków Czas przygotowania 45 minut Czas gotowania 30 minut Czas oczekiwania 20 minut Składniki Pierniczki 2 jajka 1/2 szklanki mąki kokosowej 1/4 szklanki

Modern Cave Girl
FANTAZJA CZEKOLADOWO-MAKOWA 158

Ciasta z makiem to nieodłączny element świąt Bożego Narodzenia, dlatego przygotowałam kolejną propozycję... Ciasto Fantazja to połączenie kakaowego biszkoptu z maślaną masą makową z dodatkiem powideł

Kuchnia MagdaLeny
SCHAB PIECZONY W MAŚLANCE Z CEBULĄ 171

Domowa wędlina - schab pieczony w maślance z dodatkiem cebuli oraz czosnku. Tak przygotowany schab jest delikatny i soczysty, a przede wszystkim naturalny - bez konserwantów i zbędnych

Kuchnia MagdaLeny
BISZKOPTOWA ROLADA MAKOWA 176

Rolada makowa w wersji uproszczonej... z ciasta biszkoptowego zamiast drożdżowego. Przygotowanie takiej rolady jest dużo prostsze i szybsze od tradycyjnej drożdżowej strucli, gdyż omija nas wyrabianie

Kuchnia MagdaLeny
Świąteczne pierniczki – przepis 107

Święta coraz bliżej, czas upiec pachnące pierniczki. Ciastka te uwielbiają jeść, ale też i piec nasze pociechy. Pozwólmy im zaangażować się w przygotowania świąteczne. Wałkowanie ciasta, wykrawanie ciastek, potem ich lukrowanie sprawi im wiele radości. Pierniczki – przepis Składniki: 1 szklanka naturalnego miodu (możesz kupić tu ), 50 g masła, ok. 400 g mąki, 2 jajka, 2 łyżeczki przyprawy

Strefa Zdrowego Żywienia
Kruche ciasteczka anyżowe 131

stopni na około 12-13 minut (do zezłocenia). Uwagi: Ciasto najlepiej wałkować partiami, a pozostałe trzymać w lodówce, by się nie ogrzewało. Wykrojone i ułożone na blaszce ciastka można schłodzić przed pieczeniem (nie „rozleją się”, tylko zachowają kształt). Blat można lekko podsypać mąką lub wałkować ciasto pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia. Pieczemy do czasu, aż brzegi(...)ciastek zaczną się delikatnie rumienić. Studzimy na kratce

Smaki Na Talerzu
ŚLEDZIE W ŚMIETANIE 402

Śledź w śmietanie to klasyka kuchni polskiej, która pojawia się na stole wigilijnym. Występują różne wersje tej potrawy, ale najczęściej można spotkać śledzie z dodatkiem cebuli

Kuchnia MagdaLeny
TORT PIERNIKOWY Z MARCEPANEM 155

Świąteczny tort piernikowy z masą marcepanową oraz żurawiną. Składa się z trzech piernikowych blatów biszkoptowych, przełożonych konfiturą żurawinową oraz masą z serka mascarpone, kremówki i marcepanu

Kuchnia MagdaLeny
Ciasteczka owsiane z czekoladą 98

można dolać mleka. 2. Z przygotowanego ciasta uformować ciastka. Piec w temperaturze 180 st.C. przez 20 minut. 3. Czekoladę roztopić w łaźni wodnej i posmarować nią upieczone już ciastka. Po czasie czekolada powinna ponownie zastygnąć. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Danka Pichci
ŚLEDZIE PO CYGAŃSKU 241

Pyszny śledzik w towarzystwie warzyw - cebuli, świeżej papryki oraz ogórków konserwowych, w słodko-ostrym sosie pomidorowym na bazie ketchupu oraz oleju z dodatkiem musztardy sarepskiej. Składniki

Kuchnia MagdaLeny
Bezglutenowe ciasteczka czekoladowo-orzechowe 108

Czy u Was też trwa już to świąteczne szaleństwo? Czy póki co jest cisza przed burzą? 😃.  Jeśli jeszcze planujecie swoje bożonarodzeniowe menu to biegnę do

Kulinarne przygody Gatity
Pierniczki z mąki żytniej. Przedwojenny przepis na fit pierniki! 117

pieczenia. Nasz żytnie pierniczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 10-15 minut. Pierniczki są bardzo zwarte i praktycznie zmieniają kształtu w trakcie pieczenia. Upieczone ciastka studzimy na desce lub kratce. Żytnie pierniczki po upieczeniu są dość twarde więc przekładamy je do szczelnego słoja lub puszki, aby zmiękły i nabrały wilgoci. Aby ciasteczka szybciej zmiękły(...)piernika , Domowy syrop żurawinowy bez gotowania , Przepis na korzenne ciasteczka z lukrem Pierniczki możemy tradycyjnie ozdobić lukrem z cukru pudru, cukrowymi pisakami lub czekoladą. Natomiast jeśli chcemy mieć fit ciastka zostawiamy je bez dodatkowych ozdób. Ewentualnie możemy oprószyć je odrobiną gorzkiego kakao. To tylko podkreśli wyjątkowy smak przedwojennych pierniczków z mąki żytniej - bez dodatku cukru, jajek oraz tłuszczu. Pierniczki

Gotujemy i jemy

Proponowane wyszukiwania