KUCHENNA APTEKA #45 - CIECIORKA

KUCHENNA APTEKA #45 - CIECIORKA

KUCHENNA APTEKA #45 - CIECIORKA

Ciecierzyca (cieciorka) to roślina strączkowa o lekko słodkawym, orzechowym smaku. Popularna jest w kuchni indyjskiej oraz bliskowschodniej. Jest dobrym źródłem białka roślinnego, dlatego ceniona jest przez wegetarian i wegan. Polecana jest również dla osób na diecie bezglutenowej oraz chory na celiakię. Najpopularniejsze potrawy z udziałem cieciorki to hummus oraz falafel. Świetnie się też sprawdzi jako składnik do sałatek, makaronu, sosów, gulaszu, a także jako farsz do pierogów. Można ją też zmielić na mąk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadania, ciasto, tarta, obiad, zupa, kolacja, ciastka , sałatka, tort, deser, gulasz, torty, sałatki, bezglutenowe, pierogi, bez pieczenia, desery, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, salatka z makaronem, dynia, sosy, ciasteczka, makaron, chleb, dieta, makarony, sałatka z zupek chińskich, ciasto na pierogi, tort orzechowy

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.