KUCHENNA APTEKA #45 - CIECIORKA

KUCHENNA APTEKA #45 - CIECIORKA

KUCHENNA APTEKA #45 - CIECIORKA

Ciecierzyca (cieciorka) to roślina strączkowa o lekko słodkawym, orzechowym smaku. Popularna jest w kuchni indyjskiej oraz bliskowschodniej. Jest dobrym źródłem białka roślinnego, dlatego ceniona jest przez wegetarian i wegan. Polecana jest również dla osób na diecie bezglutenowej oraz chory na celiakię. Najpopularniejsze potrawy z udziałem cieciorki to hummus oraz falafel. Świetnie się też sprawdzi jako składnik do sałatek, makaronu, sosów, gulaszu, a także jako farsz do pierogów. Można ją też zmielić na mąk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadania, ciasto, tarta, obiad, zupa, kolacja, sałatka, tort, deser, gulasz, torty, sałatki, bezglutenowe, pierogi, bez pieczenia, desery, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, salatka z makaronem, dynia, sosy, ciasteczka, makaron, chleb, dieta, makarony, sałatka z zupek chińskich, ciasto na pierogi, tort orzechowy, ciastka orzechowe

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.