ciastka - 17601 przepisów (strona:295/1174)

Eklery z bitą śmietaną-zawsze wychodzą, najlepszy przepis, leciutkie i pyszne +FILM 110

Witam Kochani, dziś zapraszam na pyszne i bardzo łatwe eklerki.  Eklery są to klasyczne ciastka z ciasta parzonego z bitą śmietaną lub dowolnym kremem, polane czekoladą :) Z tego przepisu zawsze wychodzą, są bardzo leciutkie, pyszne i wychodzi ich bardzo dużo. Zapraszam po przepis w formie filmu na którym macie pokazane jak zrobić te pyszne ciastka Z tego

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Najlepszy przepis na oponki serowe 124

Prosty i sprawdzony przepis na oponki serowe. Ciastka wychodzą lekkie i puszyste a do tego chrupiące i pachnące wanilią, pyszne.   Składniki: (porcja na dwa duże talerze oponek) 250 g sera białego zmielonego (może być z wiaderka) 2 żółtka 1/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 3 łyżki śmietany kwaśnej 1,5 szklanki mąki /250 g 1 łyżeczka sody(...)żeby swobodnie smażyć oponki, na wysokość ok. 5 cm. Do oleju wlej kieliszek spirytusu, zapobiegnie to wchłanianiu tłuszczu przez oponki. Olej rozgrzej do wysokiej temperatury. Wrzuć na próbę jedno ciastko, jeśli po chwili wypłynie na powierzchnię, olej jest dobrze rozgrzany. Oponki smaż z dwóch stron do zrumienienia. Gotowe oponki posyp cukrem pudrem. Smacznego

Słodki Blog
Ciasteczka z kajmakiem 156

żółtka - 200 g masła - 350 g mąki orkiszowej jasnej - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - 4 łyżki cukru pudru Zagniatamy ciasto, chłodzimy w zamrażalniku przez kwadrans. Rozwałkuj, wycinaj ciastka i piecz od razu w nagrzanym piekarniku. Wystudzone ciastka przekładamy gotowym kajmakiem z puszki i łączymy ze sobą, jak markizy. Smacznego

SMYKWKUCHNI
Korzenne ciasteczka 135

ciasto  3 min/ interwał ] Owinąć ciasto folią spożywczą i włożyć na ok.45 minut do lodówki.S chłodzone ciasto rozwałkować na grubość około 4 mm, delikatnie podsypując mąką.Wykrawać ciastka dowolną foremką , układać na blaszce wyłożonej papierem.  Ciasteczka piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 2 minuty, następnie obniżyć temperaturę do 180 stopni i piec ciastka

Moje domowe kucharzenie
Przekąski i przystawki na różne okazje 256

boczku. Daktyle z boczkiem Bułeczki drożdżowe faszerowane Bagietka faszerowana Bruschetta z kaki i mozzarella Dietetyczne jajka faszerowane kurczakiem Dietetyczna galaretka z kurczaka Cukinia faszerowana sałatką jarzynową Galareta wieprzowa Francuskie ciastka z pomidorami i mozzarellą Ciastka francuskie z gruszką i serem pleśniowym Domowe chipsy Pikantne roladki z ciasta francuskiego Jajka z majonezem Jajka caprese Pieczarki faszerowane w sezamowej panierce

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
CHEESE BALLS 215

Cheese balls to nic innego jak kulki serowe, bogato nadziane dodatkami, popularne w kuchni amerykańskiej. Przepis znalazłam na angielskojęzycznej stronie i trochę go zmodyfikowałam pod siebie

Kuchnia MagdaLeny
KRĄŻKI CEBULOWE Z MOZZARELLĄ 134

Krążki przygotowane z cebuli, nadziane mozzarellą, panierowane w mące, jajku oraz bułce tartej i smażone na głębokim oleju. Przekąska popularna w Stanach Zjednoczonych - bardzo smaczna i

Kuchnia MagdaLeny
ROLADKI Z TORTILLI Z GOTOWANYM KURCZAKIEM 135

Roladki z tortilli nadziewane pastą z serka śmietanowego z dodatkiem gotowanej piersi z kurczaka, suszonych pomidorów, cebuli, natki pietruszki oraz ziaren słonecznika. Świetne przekąski imprezowe, które

Kuchnia MagdaLeny
ODRYWANA PIZZA BALLS 115

Pizza w innej wersji... przygotowana z połączonych, okrągłych bułeczek, nadzianych dodatkami - serem żółtym, szynką i tartą mozzarellą, na wierzchu z masełkiem czosnkowym, zapieczonych w piekarniku. Dzięki

Kuchnia MagdaLeny
ODRYWANY CHLEBEK BĄBELKOWY 167

Pyszny, odrywany chlebek przygotowany z małych, okrągłych bułeczek, które przypominają bąbelki - stąd wzięła się jego nazwa. Bułeczki przygotowujemy z ciasta drożdżowego, smarujemy masełkiem czosnkowym i posypujemy

Kuchnia MagdaLeny
JOGURTOWE PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 161

Pierogi z kiszoną kapustą i suszonymi grzybami to tradycyjne, polskie danie wigilijne. Jednak oprócz tradycyjnych, gotowanych pierogów, gdy gotowy mamy już farsz, proponuję zrobić pierogi z

Kuchnia MagdaLeny
Świąteczne czekoladowe salami. Deser bez pieczenia! 103

Więc oto on - świąteczne czekoladowe salami na bazie daktyli, ze sporym dodatkiem orzechów i bakalii! Smakuje po prostu cudownie, naprawdę świątecznie i wzbudza tylko najlepsze, świąteczne emocje. Mocno pachnie ciastkami korzennymi i to tak, że czuć ten smak i zapach z każdym kęsem. Ciasto nie wymaga pieczenia, więc to duży plus. W każdym kawałeczku odnajdziecie żurawinę, lekko chrupki pierniczek(...)Daktyle zalewamy gorącą wodą, wlewamy brandy i odstawiamy pod przykryciem na ok. 2 godziny, aby napęczniały.  W międzyczasie, łamiemy ciasteczka na mniejsze, średniej wielkości kawałeczki (kawałeczki pokruszonych ciastek mają być wielkości rodzynka). Orzechy siekamy. Morele kroimy w mniejsze kawałeczki. Napęczniałe daktyle odsączamy i mielimy w malakserze na jednolitą masę. Do tak przygotowanej masy dodajemy roztopione masło, kakao

Kuchnia Łukasza
Torcik piernikowy bez pieczenia 129

łyżeczka cynamonu 2-4 łyżki cukru pudru (mi wystarczają dwie, warto spróbować masy, zawsze można dodać więcej) masło do posmarowania boków formy 100 – 150 g herbatników lub kruchych ciastek / pierników na dno Pierniki dzielimy na trzy kupki równej wielkości. Jedną rozdrabniamy na bardzo drobne okruszki (najlepiej w malakserze, ale można też za pomocą palców), a pierniczki z dwóch(...)tylko stanie się sztywna, przestajemy miksować). Dodajemy rozdrobnione na okruszki pierniki i mieszamy łyżką (już nie mikserem) do połączenia. Dno tortownicy o śr. 24-26 cm wykładamy herbatnikami lub ciastkami, a boki smarujemy miękkim masłem. Na herbatniki wykładamy ⅓ objętości masy śmietanowej. Na wierzchu układamy porcję połamanych pierników. Dokładamy kolejną ⅓ porcję śmietany i układamy ostatnią porcję połamanych pierników. Przykrywamy pozostałą

Poezja smaku
Ciasteczka owsiane z żurawiną i słonecznikiem 98

dorzucić również garść pestek dyni. Jeżeli jesteście (a nawet jeżeli nie jesteście) fanami ciastek owsianych to te na pewno Wam posmakują. To bomba zdrowotna! Składniki na 1 blaszkę ciastek: 1 kopiasta szkl. płatków owsianych 1/2 szkl. słonecznika 1/2 szkl. żurawiny 1/3 szkl. ksylitolu / erytrolu /cukru 3 łyżki mąki owsianej lub pszennej pełnoziarnistej 1 jajko 1/4 szkl. oleju rzepakowego

Czarnawisienka
Kokosowe ciasteczka z czekoladą 110

mieć grubość ok. 3 mm. Przy pomocy foremki wykrawamy parzystą ilość kółek. Następnie w połowie kółek  przy pomocy mniejszego foremki wycinamy kółka, które nam stworzą wierzchnią część ciastka. Wszystkie kółka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 10 minut. Ciasteczka powinny się delikatnie zezłocić. Po upieczeniu studzimy

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania