ciastka - 17601 przepisów (strona:298/1174)

UDKA JOGURTOWO-MUSZTARDOWE 136

Pieczone udka z kurczaka w marynacie z jogurtu greckiego z dodatkiem dwóch rodzajów musztard - francuskiej oraz delikatesowej. Udka wychodzą soczyste w środku i mają chrupiącą, złocistą

Kuchnia MagdaLeny
NALEWKA LIMONKOWA 178

Nalewka z limonek przygotowana na wódce i słodzona miodem. Nalewka ma mocno cytrusowy smak, z nutą goryczki, która przełamana jest słodyczą pochodzącą z miodu. Jest to

Kuchnia MagdaLeny
SAŁATKA Z KURCZAKIEM CURRY 136

Prosta sałatka na co dzień i od święta. Składa się dosłownie z dwóch głównych składników - selera naciowego oraz smażonego fileta z kurczaka. Ważnym składnikiem jest też

Kuchnia MagdaLeny
FLATBREAD PIZZA Z PATELNI 204

Flatbread to rodzaj płaskiego chlebka, który smaży się na suchej patelni, bez dodatku tłuszczu. Odmian tego pieczywa jest bardzo dużo, bo prawie na każdym kontynencie można

Kuchnia MagdaLeny
Puszysty sernik limonkowy 151

manny lub mąki pszennej 300 g herbatników kakaowych 50 g masła 1 cukier waniliowy lub łyżeczka ekstraktu waniliowego szczypta soli Sposób przygotowania ⇓ Przygotowanie sernika limonkowego zaczynamy spodu z herbatników. Ciastka przekładamy do blendera lub woreczka strunowego i dokładnie kruszymy. Do rozdrobnionych herbatników dodajemy roztopione masło (ok. 50 g) i wszystko dokładnie mieszamy. Tortownicę wykładamy papierem so pieczenia i wykładamy(...)spód sernika z pokruszonych ciastek. Spód można podpiec ok. 10 min. w temperaturze 180 st. C jednak nie jest to konieczne.  Oddzielamy żółtka od białek i wrzucamy je do dużej miski. Do żółtek dodajemy cukier i ewentualnie cukier waniliowy i ubijamy mikserem na puch. Masa powinna być prawie biała i potroić swoją objętość. W tym momencie dodajemy

Gotujemy i jemy
Puszysty sernik limonkowy 173

manny lub mąki pszennej 300 g herbatników kakaowych 50 g masła 1 cukier waniliowy lub łyżeczka ekstraktu waniliowego szczypta soli Sposób przygotowania ⇓ Przygotowanie sernika limonkowego zaczynamy spodu z herbatników. Ciastka przekładamy do blendera lub woreczka strunowego i dokładnie kruszymy. Do rozdrobnionych herbatników dodajemy roztopione masło (ok. 50 g) i wszystko dokładnie mieszamy. Tortownicę wykładamy papierem so pieczenia i wykładamy(...)spód sernika z pokruszonych ciastek. Spód można podpiec ok. 10 min. w temperaturze 180 st. C jednak nie jest to konieczne.  Oddzielamy żółtka od białek i wrzucamy je do dużej miski. Do żółtek dodajemy cukier i ewentualnie cukier waniliowy i ubijamy mikserem na puch. Masa powinna być prawie biała i potroić swoją objętość. W tym momencie dodajemy

Korniszonki
Jesinne liście z jabłkiem 132

Dziś trochę zabawy w kuchni, oczyśćcie takiej  pozytywnej. Ja dzieci nie mam, ale polecam ten przepis na wspólne gotowanie z waszymi pociechami. Przepis jest banalnie prosty, a ciastka wyglądają zjawiskowo :)  Składniki: ciasto francuskie jabłko cynamon cukier trzcinowy  żółtko  Przygotowanie:  z ciasta wycinamy 10 takich samych liści (najlepiej odrysować liścia na kartonie jako szablon(...)wyciętych listkach układamy na środku po łyżce nadzienia, przykrywamy drugim listkiem i końcówki ściskamy widelcem, tak aby farsz nie wypłynął. Gotowe ciasteczka smarujemy rozbełtanym żółtkiem.  Ciastka pieczemy 20 minut na złoty kolor w rozgrzanym piekarniku

Niezły Młynek
Sernik 3 sery z kajmakowym spodem 125

mascarpone i ricotta tworzą doskonałe połączenie, a kajmak wprowadza element fantastycznej słodyczy. Po prostu przepyszny Składniki na kajmakowy spód: 150 g masła 2 łyżki kajmaku 2 paczki (20 szt.) ciastek pepite beurre Masło rozpuszczam w rondelku i odstawiam do przestygnięcia. Ciastka blenduję i dodaję do przestygniętego masła, mieszam. Zmielone ciasteczka muszą pochłonąć masło i przyjąć postać mokrego piasku

Słodki sentyment
ZUPA Z TORTELLINI I SZPINAKIEM 121

Prosta zupa z warzywami oraz makaronem tortellini z nadzieniem serowym. Znajdziemy w niej marchewkę, pietruszkę, selera naciowego, zielony groszek oraz świeże liście szpinaku. Jest dość syta

Kuchnia MagdaLeny
SCHAB W SOSIE MUSZTARDOWYM 161

Bitki ze schabu w sosie musztardowym, z dodatkiem białego wina wytrawnego. Kruche mięso w kremowym sosie na bazie dwóch rodzajów musztard - francuskiej oraz delikatesowej, z dodatkiem

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto jogurtowa delicja 2620

gram gęstego jogurtu greckiego ( 4 kubki każdy po 400 gram) 3 galaretki przeźroczyste ( u mnie winiary smak winogronowy) 2 galaretki brzoskwiniowe ( mogą być dowolne ulubione) ok 330 gram ciastek delicji o dowolnym smaku ok 250 gram herbatników (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: przeźroczyste galaretki rozpuszczamy w ok 600 ml gorącej wody, odstawiamy do ostygnięcia, brzoskwiniowe galaretki rozpuszczamy(...)blachy (rozmiar 36x24cm) układamy warstwę herbatników, w dużej misce mieszamy jogurty greckie z wystudzoną przeźroczystą galaretką, powstałą masę wylewamy na herbatniki, całość wyrównujemy, na masie jogurtowej układamy obok siebie ciastka delicje, ciasto wkładamy do lodówki na ok 20-30 min aby masa zastygła, następnie na delicje wylewamy i delikatnie rozprowadzamy brzoskwiniową galaretkę, ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin

Blog kulinarny S9.PL
Ciasteczkowy sernik na zimno 118

Kiedy zrobiłam to ciasto po raz pierwszy na święta, wszyscy byli zachwyceni. Całość zniknęła w dwie godziny! SKŁADNIKI: Spód: 190g ciastek Kruszynek typu pieguski 100g margaryny Kasia lub Masła Krem: 330ml śmietany 30% 250g mascarpone 150g gęstego jogurtu naturalnego 80g cukru pudru łyżeczka kwasku cytrynowego 2 galaretki wiśniowe WYKONANIE: 1. Ciastka pokruszyć, margarynę podzielić na małe kawałeczki

Prosty przepis na
UDKA MAŚLANO-JOGURTOWE 25116

Pieczone udka z kurczaka w marynacie z masła i jogurtu greckiego, z dodatkiem czosnku oraz rozmarynu. Tak przygotowane udka są soczyste w środku i mają chrupiącą

Kuchnia MagdaLeny
TAGLIATELLE Z SZYNKĄ I POMIDORAMI 114

Tagliatelle z szynką szwarcwaldzką oraz pomidorami suszonymi i pomidorkami koktajlowymi to kolejne, szybkie danie makaronowe, które zalicza się do moich ulubionych. Składa się z kilku składników

Kuchnia MagdaLeny
OMLET CHŁOPSKI 395

Omlet chłopski to nie byle jaki omlet, ale taki który spokojnie może spełniać rolę nie tylko śniadania, ale również kolacji, czy obiadu. To omlet z gotowanymi

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania