użyłam foremki w kształcie koła i zakrętki z butelki po Amaretto). Ciastka nakłuwamy kilka razy widelcem i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (nie trzeba zachowywać odstępów, ciastka nie rosną). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 ° C i pieczemy ok. 10 minut, aż się zrumienią i wysuszą. Krakersy domowe to małe, słone umilacze na spotkania, imprezy, wycieczki
mojewypiekiinietylkoPomysł na bardzo prostą, ale jednak wykwintną kolację we włoskim stylu. Bruschetta z mozzarellą oraz carpaccio z czarnej trufli. Bruschetta to rodzaj grzanki wywodzącej się z
Kuchnia MagdaLenyCzerwone porzeczki to małe niepozorne owoce sezonowe, które mają kwaśny smak, ale za to dużą wartość odżywczą. Te czerwone perełki są jak multiwitamina! Zawierają liczne witaminy
Kuchnia MagdaLenyCiasto jogurtowe, które zawsze się sprawdza! U mnie w wersji z rabarbarem i kruszonką, ale tak naprawdę jest to ciasto uniwersalne i pasują do niego prawie
Kuchnia MagdaLenyPieczarki portobello nadziewane kaszą kuskus ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, zapieczone z żółtym serem. Pyszna przekąska, którą można przygotować w piekarniku lub na grillu. Suszone pomidory
Kuchnia MagdaLenyKruche ciasto z serkiem mascarpone o smaku cytrynowo-miętowym oraz świeżymi malinami i białą czekoladą. Spód został wykonany dokładnie z ciasta półkruchego - o czym świadczy dodatek
Kuchnia MagdaLenywykonania, bez ubijania, ucierania i innych z pozoru skomplikowanych czynności. Zatem zachęcam do upieczenia, bo jagody za chwilę się skończą. Spód: 150 g herbatników 50 g masła Ciastka rozdrabniamy, można zmielić, zblendować albo potraktować tłuczkiem do ziemniaków, technika dowolna ważne by zmielić je na pył. Masło rozpuszczamy, dodajemy do ciastek i mieszamy całość aż się połączy
Cynamonowe szczęścieowoców leśnych (truskawek, malin, jagód) ale zdecydowanie polecam Wam niedocenione porzeczki! Lekko kwaskowate, przełamane mocno waniliową masą serową i kakaowym spodem. Idealny na lato! Składniki: Spód: ▪️ 100 g kakaowych ciastek ▪️ 70 g roztopionego masła Ciastka kruszymy i mieszamy z masłem. Układamy na spodzie tortownicy (my dodatkowo wyłożyłyśmy ją papierem do pieczenia. Masa serowa: ▪️ 1kg sera zmielonego/homogeniowanego (najlepiej waniliowego
Czarnawisienkauznał, że poprawi trochę humor ludziom:) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartości odżywcze 1 kawałka (12): 262 kcal B 11 g W 17 g T 16 g Składniki: spód ▪ 200 g ciastek owsianych ▪ 60 g masła rozpuszczonego masa ▪ 300 g śmietanki kokosowej lub 30% ▪ 600 g twarogu ▪ 100 g słodzika/cukru ▪ 20 g żelatyny + 50 ml wody ▪ 400 g borówek(...)jagód) + do ozdoby Przygotowanie: 1. Ciastka kruszymy i miksujemy z masłem. Wykładamy nimi spód formy (24) i wstawiamy do zamrażarki. 2. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie i studzimy. Śmietankę ubijamy, jagody miksujemy (jeśli mrożone, odlewamy nadmiar wody). 3. Twaróg miksujemy ze słodzikiem/cukrem, następnie dodajemy śmietankę i jagody, na koniec żelatynę. Wszystko dokładnie miksujemy. Masę przelewamy na schłodzony spód
Zdrowie i pysznie na talerzuDieta ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i samopoczucie. Może nie tylko zapobiegać nadwadze, ale także może wydłużyć nasze życie, zapobiegając różnym chorobom cywilizacyjnym i poprawić
Kuchnia MagdaLenySerowa rolada z pieczarkami to hit na stole na różnego rodzaju imprezach. A co jeśli ktoś jest weganinem lub nie może jeść nabiału? Jest na to
Kuchnia MagdaLenyPomysł na wykorzystanie botwinki inny niż zupa czy chłodnik... Duszone filety z kurczaka w śmietanowym sosie botwinkowym. Danie jest naprawdę pyszne! Jednak należy dobrze je doprawić
Kuchnia MagdaLenyCiasto kakaowe z kokosową pianką oraz czerwonymi porzeczkami. Spód wykonany jest z ciasta kruchego i to samo ciasto jest na wierzchu, tylko że starte na tarce
Kuchnia MagdaLenyLody to najpopularniejszy zamrożony deser, po którego najczęściej sięgamy latem. Nie od dziś wiadomo, że najlepsze są lody domowe - mają lepszy smak oraz naturalny i
Kuchnia MagdaLenyprzypadku idealny duet. Poniższe składniki dotyczą okrągłej formy o średnicy 21 cm. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto bez pieczenia z borówkami na kefirze – Składniki: Składniki na spód z ciastek owsianych: ok. 210 g ciasteczek owsianych z orzechami np. Bonitki 50 g miękkiego masła Składniki na masę mleczną z kefirem: ok. 150 g kefiru, najlepiej w temperaturze pokojowej 4 czubate(...)ozdobienia ciasta: kilka świeżych borówek amerykańskich do ozdoby bita śmietana do ozdoby (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na Ciasto bez pieczenia z borówkami na kefirze: Spód z ciasteczek owsianych: Ciastka owsiane pokruszyć na mniejsze kawałki, wrzucić do blendera i zmiksować na konsystencję piasku. Dodać masło i wyrobić na jednolitą masę. Dno tortownicy o średnicy 21 cm wyłożyć papierem do pieczenia
Kulinarne Przeboje