Nie wymagają dużego nakładu pracy, składniki są łatwo dostępne i niedrogie. Jedyne o czym trzeba pamiętać, to by na blaszce układać je w sporych odstępach i użyć dobrego papieru do pieczenia, którego nie musimy natłuszczać, a to on wciągnie zbędny tłuszcz. Składniki na około 18 ciastek: 100 g masła, w temperaturze pokojowej 1/3 szklanki cukru 1 duże jajko 1/2 szklanka mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 szklanki płatków owsianych opakowanie kandyzowanej skórki z pomarańczy 3 łyżki płatków m... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...