Przepyszne, kruchutkie ciasteczka dla wielbicieli fistaszków i masła orzechowego. Składniki na około 15 ciastek: 200 g masła orzechowego bez dodatków 1 jajko kl M 1/2 płaskiej łyżeczki sody garść groszków czekoladowych (można pominąć) 70 g cukru trzcinowego 1. Jajko miksujemy razem z cukrem na puch. 2. Dodajemy masło orzechowe, sodę i groszki czekoladowe. Mieszamy całość i za pomocą(...)dwóch łyżek wykładamy porcje ciasteczek na blaszkę o śred. 4 cm. Ciasteczka pieczemy w 170 stopniach grzanie góra-dół z termoobiegiem przez 15-18 minut. Następnie po wyjęciu upieczonych ciastek z piekarnika pozostawiamy je na blaszce przez 10 minut a potem przekładamy je na kratkę
Gotowanie...to proste !skrywa w sobie wyjątkowe nadzienie z owocami. Dodatkowo całość posypana pokruszonymi ciasteczkami i ozdobiona małym kaktusem. Deser w czekoladowej doniczce Czekoladowe doniczki 1 tabliczka czekolady gorzkiej ((lub mlecznej)) 6 ciastek typu oreo 200 ml śmietanki 30% lub 36% 100 g mascarpone 2 łyżki kajmaku 100 g malin i borówek ((łącznie)) 3 łyżki cukru pudru Dodatkowo 4 kubki papierowe barwniki(...)barwnik. Wyjmij czekoladowe kubki z lodówki i bardzo delikatnie je rozerwij (wskazówka: najlepiej rozpocznij przy łączeniu). Czekoladowe kubki wypełnij kremem z mascarpone, dodaj łyżeczkę kajmaku, owoce i znów krem. Ciastka rozdrobnij w blenderze. Posyp nimi górę każdej doniczki. Przełóż zielony krem do worka cukierniczego z ozdobną końcówką i nakładaj górką na środek doniczki. Następnie nakładaj krem od dołu
Przepisy na widelcuKremowa zupa z całego brokuła z dodatkiem sera gorgonzola. Gotowa w niecałe 30 minut! Gorgonzola to ser dojrzewający z niebieską pleśnią, który jest intensywny w smaku
Kuchnia MagdaLenyPyszny pomysł na naleśniki na słodko... z serem oraz z białą czekoladą i jagodami. Białą czekoladę oraz jagody znajdziemy zarówno w nadzieniu twarogowym, jak i na
Kuchnia MagdaLenyWegańskie mini tarty z musem czekoladowym tylko z 4 składników! Bez pieczenia! Bez mąki, jajek i dodatku cukru! 2- składnikowe korpusy owsiano-daktylowe wypełnione są 1
Kuchnia MagdaLenyJagody leśne (czarne borówki) ceni się nie tylko za walory smakowe, ale też za cenne właściwości zdrowotne. Zawierają liczne substancje odżywcze, które wpływają na prawidłowe funkcjonowanie
Kuchnia MagdaLenyProste placki z cukinii z dodatkiem świeżego koperku oraz czosnku i cebuli. Bez dodatku mleka, śmietany czy jogurtu. Wychodzą chrupiące z zewnątrz i delikatne w środku
Kuchnia MagdaLenyczasie, ale na pewno będę musiała przetestować pomysł, który w pociągu na trasie Wrocław-Kraków wpadł mi do głowy. Tak oto powstały serniczki na zimno na spodzie z kruchych ciastek oraz migdałów i galaretką malinową na chorwackim słodkim winie pro š ek (czerwonym). Składniki (4 spore porcje): Spód: 15-20 kruchych ciasteczek 70 g masła 1 łyżka brązowego cukru(...)wanilii 4 łyżeczki żelatyny Galaretka: 200 g malin 250 ml pro š ku (lub innego czerwonego słodkiego wina) 2 – 3 łyżeczki żelatyny Przygotowanie: Masło rozpuszczamy w rondelku. Kruche ciastka wraz z cukrem i migdałami umieszczamy w blenderze i miksujemy. Następnie dodajemy do roztopionego gorącego masła i dokładnie mieszamy. Dzielimy na 4 porcje i każdą z nich umieszczamy
Kate's Kitchenciasto które z pewnością zyska wielu wielbicieli i na pewno zachwyci każdego kto spróbuje tego ciasta. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na ciasta . Składniki: 220 g kruchych ciastek 300 g masy kajmakowej 500 g serka mascarpone 100 g masła 4 banany 2 żółtka 2 łyżki cukru(...)pudru Sok z cytryny 1 czekolada mleczna Sposób przygotowania: Zaczynamy od przygotowania spodu. Na początku miksujemy w blenderze ciasteczka. Możecie użyć zwykłych kruchych maślanych ciasteczek. Ja natomiast najczęściej używam ciastek owsianych z sezamem. Następnie masło roztapiamy w małym rondelku na małym ogniu. Rozpuszczone mieszamy z ciasteczkami. Następnie tak przygotowaną masę na spód wykładamy do tortownicy. Odstawiamy do lodówki
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneBezglutenowe naleśniki w wersji wytrawnej z przepysznym nadzieniem polecają się na obiad. Naleśniki wykonane są z mąki ryżowej z dodatkiem mąki ziemniaczanej oraz mleka ryżowego. Takie
Kuchnia MagdaLenyDeser "Malinowa chmurka" idealny na letnie upały. Maliny, bezy, masa śmietankowa to jest to co na pewno wszyscy uwielbiają. Składniki na spód: 120 g ciastek owsianych z orzechami Bonitki Warstwa malinowa: 1 opakowanie galaretki malinowej 450 ml gorącej wody ok. 200 g świeżych malin Warstwa śmietankowa: 200 ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 100 g serka mascarpone(...)rozpuszczamy w 450 ml gorącej wody. Pozostawiamy do ostudzenia. Ciasteczka owsiane kruszymy na bardzo drobne kawałeczki. Przygotowujemy 6 pucharków. Na dno pucharków wsypujemy warstwę pokruszonych ciastek. Na nie wysypujemy maliny. Lekko płynną galaretkę wylać na warstwę ciasteczkową i maliny. Pucharki wstawiamy do lodówki, by galaretka całkowicie stężała. Schłodzoną śmietankę kremówkę
Pyszności SłodkościKuleczki a'la rafaello z sera białego z dodatkiem wiórek kokosowych oraz świeżych malin. Pyszne domowe pralinki - tylko 6 składników! Są tak kremowe i delikatne
Kuchnia MagdaLenybudyń był gęściejszy. Wystudzić. Ciasto francuskie pokroić w kwadraty o bokach około 10 cm x 10 cm. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, zachowując odstępy. Na środek każdego ciastka nałożyć łyżkę budyniu, ozdobić borówkami. Boki ciastek posmarować roztrzepanym jajkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 15-17 minut. Piec do zrumienienia ciasta
Moja kraina smakówłyżki cukru pudru 4 jajka wielkość M 1 budyń śmietankowy 1 łyżka cukru trzcinowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej mięta do dekoracji wiórki z czekolady białej do dekoracji Spód sernika: Ciastka rozdrabniam blenderem, przesypuję do miski. Dodaję roztopione masło i zagniatam palcami. Dno formy o średnicy 21 cm wykładam papierem do pieczenia. Masę wykładam do formy, wyklejam spód i boki(...)kremówkę , jajka, puder, budyń i mieszam mikserem ale krótko. Wlewam ciepłą czekoladę strumieniem i cały czas miksuję. Połowę musu wiśniowego dodaję do sera i mieszam. Na spód z ciastek wylewam 1/2 sera, na środek wylewam frużelinę, a potem resztę sera. Na wierzch wykładam odłożony mus wiśniowy i za pomocą łyżeczki robię esyfloresy. Piekarnik nagrzewam do temp 180 stopni
wesoła kuchniaSernik czekoladowy z masą serową o smaku advocata, na spodzie z herbatników oraz kremem czekoladowo-advocatowym i płatkami migdałowymi na wierzchu. Smak i aromat advocata jest
Kuchnia MagdaLeny