KUCHENNA APTEKA #35 - MIÓD MANUKA

KUCHENNA APTEKA #35 - MIÓD MANUKA

KUCHENNA APTEKA #35 - MIÓD MANUKA

Miód Manuka jest to naturalny miód wytwarzany w Nowej Zelandii, z nektaru kwiatów krzewu Manuka (Leptospermum scoparium) zwanego również drzewem herbacianym. Jest to rzadki i wyjątkowy miód, który jest produkowany tylko przez kilka tygodni każdego roku, kiedy kwitną krzewy Manuka. I to właśnie dzięki nim miód ten zyskuje swoje cenne właściwości lecznicze, które były wykorzystywane od stuleci przez rdzennych mieszkańców kraju. Badania naukowe dowodzą, że charakteryzuje się on licznymi właściwościami prozdrow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadania, ciasto, tarta, obiad, zupa, ciasteczka, tort, torty, bez pieczenia, desery, deser, ciasta bez pieczenia, koktajle, ciasto bez pieczenia, ciasta z masa

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny