KUCHENNA APTEKA #34 - KIEŁKI

KUCHENNA APTEKA #34 - KIEŁKI

KUCHENNA APTEKA #34 - KIEŁKI

Kiełki to przeogromna skarbnica witamin, minerałów, białka oraz innych składników niezbędnych dla prawidłowego rozwoju organizmu. Należą do najzdrowszych pokarmów na świecie. Kiełki powstają z nasion. Jednak jedzenie nasion nie będzie miało tak korzystnego wpływu na nasze zdrowie, gdyż osłonka powoduje, że znajdujące się w nich składniki są trudniej przyswajalne przez ludzki organizm. Dopiero w okresie kiełkowania uaktywniają się enzymy, które przetwarzają substancje odżywcze, zwiększając ich biodostępność... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadania, ciasto, tarta, ciasteczka, zupa, obiad, ciastka , kolacja, dieta, torty, tort, sałatki, desery, sałatka, bez pieczenia, deser, kiełki brokuła, pierś, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, kurczak, sosy, brokuł, piersi, niskokaloryczne, pieczywo, sałatka z kurczakiem, sałatki do pracy, sałatka do pracy, lekkie sałatki

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.