deserki truskawkowe: 250g mrożonych truskawek 30g drobnego cukru 2 łyżki zimnej wody 35g galaretki truskawkowej 100g serka mascarpone 170g gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżka cukru pudru 5-6 sztuk ciastek zbożowych (ok 35g) 8 kostek gorzkiej czekolady 10 orzechów laskowych Sposób przygotowania: Zaczynamy od truskawek. Przekładamy je do garnka z grubszym dnem, dodajemy drobny cukier i dwie łyżki(...)owoce zmiękną rozdrabniamy blenderem i pozostawiamy do zagotowania. Gotujący mus truskawkowy ściągamy z palnika i mieszamy z galaretką w proszku. Odstawiamy do przestudzenia, ale nie doprowadzamy do zastygnięcia. Ciastka miksujemy razem z orzechami i czekoladą. Wysypujemy po równo na dno każdego pojemniczka. Jogurt łączymy z mascarpone i cukrem pudrem, miksujemy. Wylewamy po równo na przygotowane spody z ciasteczek. Wstawiamy
Kuchnia w czekoladziemrożonych truskawek ✅ 5 łyżek cukru ✅ Sok z cytryny ✅ 1-2 łyżki Agaru ✅ Masło Góra ✅ 6-7 łyżek mleka ✅ 450 g białej czekolady ✅ Jedna laska wanilia 🛠️ Przygotowanie Spód 🛠️ Ciastka włóż do blendera i zmiksuj, dodaj masło i wymieszaj. 🛠️ Wyłóż formę z odpinanymi bokami papierem do pieczenia, wsyp ciastka i dobrze ugnieć. 🛠️ Trzy ringi kuchenne wysmaruj masłem i delikatnie
RafalCookSałatka ze szpinakiem i szynką parmeńską, z dodatkiem pomidorków koktajlowych, sera pleśniowego, fig oraz orzechów włoskich, podana z sosem musztardowo-miodowym na bazie oliwy i soku
Kuchnia MagdaLenyMargarynę miksujemy mikserem i stopniowo dodajemy wystudzony budyń. 5. Na dnie formy 24 cm x 24 cm układamy namoczone w mleku herbatniki. 6. Na ciastka wykładam y połowę masy budyniowej. 7. Ponownie układamy herbatniki namoczone w mleku. 8. Następnie wylewamy galaretki z jabłkami i przykrywamy ostatnią warstwą ciastek
Kulinarna ChwilaW niedzielę blog Kuchnia MagdaLeny miał urodziny. To już 4 lata! Oto małe podsumowanie... Przez 4 lata udało mi się opublikować ponad 850 przepisów, a najchętniej
Kuchnia MagdaLenyadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Beza Pavlova z kremem z białą czekoladą i mini kiwi 5 od 27 osób Autor: Paweł Clad Danie: Deser Kuchnia: Australijska Trudność: Średnie Porcje 12 ciastek Przygotowanie 1 godz. Pieczenie 1 godz. 15 min. Kalorie 270 kcal Jednoporcjowe bezy z kremem mascarpone z białą czekoladą, musem kiwi i mini kiwi na wierzchu. Beza(...)author":{"@type":"Person","name":"Pawe\u0142 Clad"},"datePublished":"2020-10-05T17:05:38+01:00","prepTime":"PT1H","cookTime":"PT1H15M","totalTime":"PT2H15M","recipeCategory":["Deser"],"recipeCuisine":["Australijska"],"recipeYield":["12","12 ciastek"],"nutrition":{"@type":"NutritionInformation","calories":"270 cal"},"recipeIngredient":["4 bia\u0142ka jaj","200 g cukru drobnego, do wypiek\u00f3w","1 \u0142y\u017cka m\u0105ki kukurydzianej","1 \u0142y\u017ceczka soku
ProstePesto.plOreo miętowe ✅ 35 g masła ✅ Świeża mięta ✅ 300 g draży z gorzkiej czekolady ✅ 100 g draży z białej czekolady ✅ 400 g mlecznej czekolady ✅ 8 łyżek mleka 🛠️ Przygotowanie 🛠️ Ciastka włóż do miksera, dodaj kilka listków świeżej mięty i zrób z nich proszek, dodaj masło, wymieszaj i włóż do formy z odpinanymi bokami, dobrze ugnieć i schowaj do lodówki na chwilę(...)robotem kuchennym bardzo dokładnie. 🛠️ Teraz dodaj olejek pepermint, uważaj, bo jest bardzo intensywny, więc dodawaj go ostrożnie, wymieszaj całość. 🛠️ Dodaj, drażę z ciemnej czekolady, wymieszaj, wlej do formy z ciastkami i wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na dokładnie 90 minut, następnie otwórz lekko drzwiczki i zostaw sernik do całkowitego ostygnięcie. 🛠️ Schowaj sernik najlepiej na noc do lodówki
RafalCookCiasto bez pieczenia ze śmietankowo-jabłkową masą budyniową oraz bitą śmietaną na wierzchu, przygotowane na biszkoptach. Masa budyniowa składa się z budyniu śmietankowego, śmietanki kremówki oraz
Kuchnia MagdaLenySałatka owocowa z dodatkiem jogurtu kokosowego, przygotowana w pucharkach. Składa się z mango, kiwi, jabłka oraz winogron, a wierzch zdobi świeża figa oraz borówki. Całość dopełnia
Kuchnia MagdaLenykokosowe do ozdoby, Sposób przygotowania: W blaszce układamy pierwszą warstwę herbatników. Puree z dyni podgrzewamy w garnku, dodajemy galaretki i mieszamy do ich rozpuszczenia. Gotowy mus wylewamy na ciastka i przykrywamy go kolejną warstwą ciastek. Masło rozpuszczamy w garnku. Dodajemy zmielony ser, jajka cukier puder oraz olejek pomarańczowy i podgrzewamy masę, cały czas mieszając aby się
kulinarne odsłony patidojrzałe mango 1 mały jogurt naturalny bez cukru (150 g) 15 sztuk świeżych malin 3 obrane orzechy włoskie 3 łyżki dowolnej kruszonki (np. domowej prażonej granoli lub pokruszonych ciastek zbożowych, digestive, owsianych) listki mięty do dekoracji Przygotowanie deseru z mango: Mango obrać, pokrajać na kawałki (omijając pestkę) i zmiksować blenderem na gładkie puree. 1 dojrzałe mango Na dno każdej(...)trzech szklanek wyłożyć po 1 łyżce kruszonki. 3 łyżki dowolnej kruszonki (np. domowej prażonej granoli lub pokruszonych ciastek zbożowych, digestive, owsianych) Rozłożyć po 1/3 jogurtu naturalnego. 1 mały jogurt naturalny bez cukru (150 g) Na jogurcie delikatnie rozłożyć po 1/3 musu z mango. Ułożyć po 5 malin (umytych i osuszonych), dodać po jednym orzechu włoskim w kawałkach, udekorować listkiem
Moja Delicjakucharską. Nie, nie mam absolutnie nic przeciwko gotowaniu, lub pieczeniu, a zwłaszcza odgrzewaniu w mikrofali. Co to to nie! Pokazywałam już na blogu ksi ążeczkę z mikrofalowymi, kubeczkowymi ciastkami i muffinami - klik . W międzyczasie przybyło nam nawet do kolekcji kilka innych i przyznam szczerze, że często s ą zbawieniem: proste ciastka mog ą zrobić nawet dzieci
Lejdi of the housemieszamy aż zgęstnieje, studzimy. 2. Margarynę ucieramy mikserem i stopniowo dodajemy ostudzony budyń. 3. Na dnie tortownicy układamy herbatniki namoczone w mleku. 4. Ciastka smarujemy cienko 1/3 masy kajmakowej. 5. Posypujemy połową ryżu preparowanego. 6. Następnie wykładamy połowę masy budyniowej. 7. Ponownie układamy herbatniki namoczone w mleku(...)masy kajmakowej, ryż i drugą połowę masy budyniowej. 8. Przykrywamy ostatnią warstwą ciastek i smarujemy pozostałą masą kajmakową. 9. Śmietanę ubijamy mikserem, dodajemy cukier oraz mascarpone . 10. Masą wykładamy na wierzch ciasta i posypujemy startą czekoladą
Kulinarna Chwilazrobiła się sucha "skórka” . Ciasteczka połam w dłoniach i lekko rozkrusz np. pałką ( nie mielę w malakserze, bo wtedy są zbyt miałkie). Orzechy posiekaj i dodaj do pokruszonych ciastek. Wymieszaj. Na dna słoiczka wsyp dużą łyżkę ciastek, potem budyń i jabłka. Powtórz czynność. Gotowe
AZgotuj!Jesień nadchodzi wielkimi krokami, więc warto zacząć wzmacniać swój organizm. W tym celu świetnie sprawdzą się naturalne zielone koktajle. Nie od dziś wiadomo, że zielone warzywa
Kuchnia MagdaLeny