ciasteczka, bez dodatku cukru. Słodkie, miękkie i bardzo szybkie w przygotowaniu. Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 20 sztuk Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 1 ½ szklanki płatków owsianych 2 duże jabłka 1 duży dojrzały banan 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g masła (¼ kostki) 1 jajko 1 ½ łyżki miodu 50 g gorzkiej czekolady Przygotowanie(...)Dodać wymieszane jabłka z bananem i miód – wszystko dokładnie wymieszać. Całość przełożyć do naczynia z suchymi produktami i dodać czekoladą – delikatnie połączyć. Ciasteczka wyłożyć za pomocą łyżki na papier do pieczenia i piec 10-12 minut w 180 stopniach. Krok po kroku: 1. Wymieszać suche produkty
KuchniaWeDwoje.plskładniki: 260 g mąki orkiszowej lub pszennej 120 g masła, schłodzonego 65 -70 g cukru 80 ml mleka 1 jajko 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Domowy Smak JedzeniaCiasteczka z tego przepisu robiłam na święta. Chciała zrobić coś lekkiego i zdrowego, zamiast ciężkich ciast z kremami na biszkopcie, dlatego zdecydowałam się na ciasteczka z płatków owsianych. Są one szybkie i łatwe w przygotowaniu i fajnie chrupiące. Ja zrobiłam je z dżemem z tego przepisu ale można je również zrobić dżemem lub bez. Ciasteczka powinny być przechowywane w zamknięty(...)pojemniku i tak mogą przeleżeć trochę czasu, teraz zabieram je do pracy aby zjeść na przerwie. Składniki na około 40 - 50 ciasteczek: Słoiczek dżemu z jagód goji, malin i chia (przepis tutaj) 2 jajka 3 szklanki płatków owsianych 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 szklanki mąki 3/4 brązowego cukru 3/4 białego cukru 1,5 kostki masła pół
Delusional Trinedrożdżowe z serem i kruszonką, śląski kołacz z nadzieniem serowym, seromakowiec lub sernik bez sera… Sporo tego prawda? Ja dzisiaj Was zapraszam na sernik na zimno z ciasteczkami oreo;) Lubicie taki prawda? Składniki: 500 gram sera twarogowego 200 mil śmietanki 30 % 150 gram cukru 6 łyżeczek żelatyny 50 ml ciepłej wody do rozpuszczenia żelatyny duże opakowanie(...)ciasteczek oreo Przygotowanie: Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie. Twaróg mielimy dwukrotnie lub używamy takiego zmielonego z wiaderka i miksujemy razem ze śmietanką i cukrem. Dodajemy rozpuszczoną żelatynę i dokładnie mieszam mikserem. Następnie dodajemy pokruszone ciasteczka oreo, mieszamy delikatnie łyżką, przelewamy do formy wyłożonej folią spożywczą. Kilka ciasteczek zostawiamy na wierzchnią ozdobę. Przekrojone na pół
Życie zaczyna się w kuchnizłego mi nie robi, ale jeżeli mogę go czasami uniknąć to z przyjemnością to robię. Coraz częściej też piekę i gotuję bardziej wytrawnie, i takie są właśnie te ciasteczka to jest są słono-słodkie, idealne do herbaty, a zwłaszcza czarnej. Mimo ich wytrawności Miśce Małej też smakowały, więc polecam je wszystkim. Składniki na około 40 sztuk: 300 g mąki ryżowej(...)Uformuj dwa wałki z cista, każdy zawiń w folię spożywczą i schłódź w lodówce przez minimum godzinę. Wałki ciasta pokrój na plasterki nie grubsze niż 1 cm. Ułóż uformowane ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ciacha w temp. 180 C stopni na środkowej półce piekarnika przez 15-20 minut (w zależności od grubości ciastek). Zaraz po ich upieczeniu
greenscarfdziś chciałam podsumować rok, pokazując Wam najpopularniejsze przepisy, te które oglądaliście najchętniej. Jak coś przegapiliście to jest czas, żeby nadrobić:) 1. Indyjska zupa z ciecierzycą i kalafiorem 2. Szybkie ciastka owsiane z bananem 3. Placuszki z kaszy jaglanej z jabłkami 4. Gofry gryczane 5. Szybkie ciasto śniadaniowe z płatków owsianych z bananem(...)dżemem truskawkowym 6. Kokosowy pudding chia z bananem i karmelizowanym ananasem 7. 3 pomysły na sałatki na wynos w słoiku 8. Makaron z kalafiorem w sosie śmietanowym 8. Klasyczne ciastka owsiane z czekoladą The post Najpopularniejsze przepisy w 2016 appeared first on Cooking for Emily
Cooking for EmilyOwsiane ciasteczka z karmelowym posmakiem, proste i przyjemne w przygotowaniu. Robiąc je, pobrudzimy zaledwie jeden garnuszek i jedną łyżkę ;). Wiecie, że jest to już ostatni przepis w 2016 r. ?!! Za chwilę Nowy Rok, nowe plany, cele i marzenia do zrealizowania! Życzę Wam i sobie, by 2017 r. był dla nas rokiem szczęśliwym, pełnym nowych przygód, sukcesów i by był(...)przestudzonej masy wsypać obydwa rodzaje mąk, cynamon i proszek do pieczenia, wymieszać łyżką. Na koniec wbić jajka i ponownie wymieszać do uzyskania jednolitego zwartego ciasta. Z ciasta uformować ciasteczka. Można nakładać łyżką i spłaszczać na blaszce, lub tak jak ja posłużyć się małą okrągłą obręczą lub foremką (obręcz kładziemy na blaszce, do środka nakładamy ciasto, dobrze wklepujemy i ściągamy
Nastoletnie Wypiekaniepłaski – w piekarniku nie urośnie, nie siądzie po pieczeniu i nie popęka. Formę do pieczenia o średnicy 18cm rozpinamy, dno wykładamy papierem do pieczenia, boki lekko smarujemy masłem. Ciastka owsiane i orzechy bardzo drobno kruszymy – w malakserze, blenderem lub ręcznie, wałkiem w foliowej grubej torbie lub przez papier. Okruszki i orzechy mieszamy z rozpuszczonym masłem lub olejem kokosowym(...)tłuszczu 1 budyń waniliowy bez cukru (opakowanie 36-40g) 2 jajka M lub 3 jajka S 0,5 łyżeczki soli 1 łyżeczka aromatu waniliowego SKŁADNIKI - SPÓD CIASTA 120g ciastek owsianych 35g orzechów włoskich lub laskowych 60g masła 82% tłuszczu lub oleju kokosowego, rozpuszczonego SKŁADNIKI - WIERZCH CIASTA 200g gęstej i kwaśnej śmietany 18% tłuszczu 2 pełne łyżki cukru pudru
Karo in the KitchenCiasteczka owsiane z migdałami - kruche, słodkie, aromatyczne, idealne do kawki. No i najważniejsze- banalnie proste do zrobienia :) Składniki (wyszło 35 ciasteczek): 100 g masła 150 g płatków owsianych 150 g mąki pszennej 150 g cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 1 czubata łyżeczka cukru z wanilią 100 g posiekanych, blanszowanych migdałów Wykonanie: Masło kroimy na małe kawałki(...)blaszkach, wyłożonych papierem do pieczenia. Blaszki wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20 - 25 minut w 175 stopniach. Ja piekę na grzałkach: dolna + grzałka z termoobiegiem. Ciasteczka wyjmujemy z piekarnika, gdy są ładnie zrumienione i prawie wysuszone. Mają być jedynie lekko miękkie na środku. Po wystygnięciu, zrobią się kruche. Ciasteczka z dolnej blaszki mogą się szybciej upiec, więc można
Smak mojego domuPrzygotowania do świąt zaczynam od zdrowych owsianych ciasteczek z malinami i żurawiną, a na serniki i babki wielkanocne jeszcze przyjdzie czas ;) Do ciasteczek użyłam mąki owsianej, która jest zdecydowanie zdrowsza od tradycyjnej mąki pszennej. Stanowi doskonałe źródło błonnika, witaminy E czy wapnia. Składniki: 1 szklanka płatków owsianych 3/4 szklanki mąki owsianej 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku(...)pieczenia i chwilę miksować. Potem dodać płatki owsiane, cukier, miód, żurawinę i słonecznik. Na końcu dodajemy mrożone maliny i tylko chwilę miksujemy, żeby się zbytnio nie roztopiły. Ciasteczka pieczemy w piekarniku opcja góra-dół w temperaturze 130-150 stopni Celsjusza przez 20-25 minut. Z porcji wychodzi 10 ciasteczek, smacznego
Receptura smakuBardzo lubimy ciasteczka, które mają jakiś dodatek. Czy to dżem, powidła, krem lub marcepan, ważne żeby coś było. Te są maślane z dżemem malinowym. Kruche i pyszne. Składniki: 350 g mąki pszennej 250 g masła 120 g cukru 1 jajko 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego szczypta soli dżem malinowy cukier puder Przygotowanie: Składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Wszystkie składniki razem(...)minut do lodówki. Ciasto na stolnicy podsypanej mąką rozwałkować na grubość około 3-4 mm. Wykrawać foremkami całymi i z dziurką w równych ilościach, tak by ciasteczka były do pary. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 180 stopniach około 7-8 minut. Ostudzić. Na całym ciasteczku nałożyć dżem i przykryć ciasteczkiem z dziurką lekko
Ala piecze i gotujeszklanka mąki tortowej 3/4 szklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia *( szklanka 250 ml ) Składniki na krem piernikowy: 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 5 ciastek korzennych typu speculoos Wykonanie: Czekoladę połamać, przełożyć do miseczki. Dodać olej kokosowy lub masło i wstawić na 1,5 minuty do mikrofali. Ewentualnie miskę z czekoladą i olejem/masłem(...)papilotek lub kubeczków na muffinki, do wysokości około 2/3. Piec w 180 stopniach przez 20 minut. Upieczone babeczki pozostawić do ostygnięcia. Serek mascarpone zmiksować z cukrem pudrem. Dodać pokruszone ciastka – wymieszać. Krem wyciskać przy pomocy szprycy lub worka cukierniczego na babeczki czekoladowe. Gotowe babeczki udekorować ozdobami czekoladowymi i cukrowymi. Smacznego
kolorowotorcikowobędzie żadnych, ale dla Was przygotowałam zestawienie tych publikowanych już na blogu. Mam nadzieję, że na któreś się skusicie 😜 Migdałowo- kukurydziane kuleczki w kokosie http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2015/12/migdaowo-kukurydziane-kuleczki-w-kokosie.html Oczka- ciasteczka z kremem nutella http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/05/oczka-ciasteczka-z-kremem-nutella.html Drożdżowe ciasteczka- eski http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/04/drozdzowe-ciasteczka-eski.html Bajaderki http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/04/drozdzowe-ciasteczka-eski.html Rurki z kremem budyniowym http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/02/rurki-z-kremem-budyniowym.html Słoneczka http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/01/soneczka.html Ciasteczka orzechowo(...)truskawkowe http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2015/12/ciasteczka-orzechowo-truskawkowe.html Kruche ciasteczka przekładane marmoladą http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2015/01/kruche-ciasteczka-przekadane-marmolada.html Cygaretki z marmoladą http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2014/12/cygaretki-z-marmolada.html
Kuchnia w czekoladzieOstatnio wiele frajzdy sprawia mi pieczenie ciasteczek. Chciałam zabierać się za robienie pierniczków, ale podczas przygotowywania składników znalazłam przepis na odwrocie opakowania, na te właśnie ciasteczka
kuchniabellissima.wordpress.comŚwięta zbliżają się wielkimi krokami, czas więc pomyśleć, co zaserwować naszym najbliższym w ten piękny czas. Mamy dziś dla Was kolejną propozycję - to niewielkie ciastka piernikowe - wilgotne, przepełnione magiczną wonią korzennych przypraw Można je udekorować polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem - zawsze smakują doskonale i błyskawicznie znikają ze stołu :) Wszystkich naszych Czytelników zapraszamy świąteczny konkurs :) Gotuj z Wielbłądami(...)rozpuszczoną i wystudzoną margarynę. Kiedy składniki się połączą dodać rodzynki i orzechy i lekko wymieszać (najlepiej pomocą łyżki). Tak przygotowaną masą napełniać wysmarowane uprzednio masłem i posypane mąką kokilki. Ciastka pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180˚ C (góra - dół, bez termoobiegu) przez około 35 do 45 minut. Ozdobić polewą czekoladową lub cukrem pudrem. A teraz zapraszamy
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata