ciasteczka - 38923 przepisów (strona:438/2595)

Serniczki 110

polecam bo jest o niebo lepsza od tej kupionej w sklepie:) Składniki na 4 porcje po 250 ml : 250 g serka mascarpone 2/3 szklanki śmietanki 30% 200 g pokruszonych ciastek pełnoziarnistych - użyłam bonitek zbożowych z biedronki kandyzowana skórka pomarańczowa rodzynki miód lub syrop pomarańczowy (uzyskany podczas kandyzowania skórek) melisa do ozdoby *opcjonalnie Wykonanie(...)miksuję ze śmietanką. Dosładzam do smaku miodem lub syropem pomarańczowym. Dodaję rodzynki i skórkę pomarańczową - ilość zależy od upodobania:) Do pucharków wsypuję po trochę pokruszonych ciastek, dodaję po trochę serka i tak warstwa po warstwie układam aż do wyczerpania składników. Smacznego:) A skórkę pomarańczową przygotowuję zazwyczaj tak: 2 pomarańcze zalewam wrzątkiem

cucinare
Sałatka makaronowa z tuńczykiem 92

misce, ewentualnie lekko posolić. Z podanych składników przygotować sos, polać nim sałatkę, a potem delikatnie i niedokładnie wymieszać z nim sałatkę. Smacznego:)   Polecam wykrawaczki do ciastek W sobotę planuję z synem piec ciastka dinozaury

cucinare
Angielskie herbatniki 107

Tradycyjne angielskie ciastka, które rozpływają się w ustach. Składniki: 100 g masła ¼ szklanki cukru brązowego 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 1 żółtko 1 niepełna szklanka mąki ¼ szklanki płatków owsianych 2 łyżki mączki ziemniaczanej ¼ łyżeczki soli Wykonanie: Wszystkie składniki wrzucić do miski i zagnieść rękoma. Podzielić ciasto na ok. 20 małych kulek (mi wyszło 21). Położyć na blasze wyłożonej

Przepisy Babci
Sernik dyniowy na Halloween 119

łyżeczki cynamonu 1,5 łyżki ekstraktu waniliowego 20 ml miodu 50 g cukru dekoracja: 300 g śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru  opcjonalnie barwnik spożywczy Przygotowanie: spód: Ciastka kruszymy i łączymy z rozpuszczonym masłem. Wysypujemy na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, dociskamy do dna i pieczemy w 180 stopniach przez 10 minut. Studzimy. masa serowa: Ser ucieramy(...)minut, następnie odcinamy skórę a miąższ miksujemy w blenderze), cukrem, miodem, mąką, cynamonem i ekstraktem waniliowym. Na końcu dodajemy po jednym jajku. Masę przelewamy na spód z ciastek i pieczemy w 180 stopniach przez 15 minut, a następnie obniżamy temperaturę do 135 stopni i pieczemy jeszcze ok.80 minut. dekoracja: Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Przekładamy na wierzch

Bon appetit mon amie
Waniliowe ciasteczka Duszki 92

piec przez około 10-12 minut w piekarniku nagrzanym na 160 stopni. W kąpieli wodnej roztopić czekoladę, a następnie rozlać po 1 łyżeczce na całym ciastku i przykryć ciastkiem z wyciętym wzorem, lekko dociskając. Ewentualnie oprószyć cukrem pudrem. Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
ciastka owsiane ze słonecznikiem 124

składniki: 200 g mąki 140 g płatków owsianych 260 g ziaren słonecznika 120 g cukru 200 g masła, miękkiego w temperaturze pokojowej 1 łyżeczka proszku do

Domowy Smak Jedzenia
TRUFLE PAJĄKI na Halloween 167

Cześć. Dzisiaj pokażę Wam, jak zrobić czekoladowe trufle pająki idealne na imprezę halloween. SKŁADNIKI: - 12 szt. ciastek oreo - 200 gr. serka mascarpone - czekoladowa posypka - kolorowa posypka - kandyzowana skórka z pomarańczy do zrobienia oczek WYKONANIE: 1).  40 gr. gorzkiej czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w mikroweli. 2). płynną czekoladę przelewamy do szprycy, rękawa lub do takiego pisaka - strzykawki(...)video. 3). na papierze do pieczenia, płynną czekoladą rysujemy duże literki L (będą to nóżki pająka) i wstawiamy do zamrażalki na 10 min. 4). w blenderze mieszamy 12 szt. ciastek oreo i 200 gr. serka mascarpone. - masę wstawiamy na 10 min. do zamrażalki. 5). po tym czasie wyjmujemy masę, lepimy z niej kulki i obtaczamy w ciemno brązowej posypce

RITA food channel
Francuskie ślimaczki z jabłkiem, orzechami i rodzynkami (Girelle di sfoglia con mele, noci e uvetta) 266

Pomysł na dzisiejszy przepis narodził się, kiedy kilka miesięcy temu na blogu zamieściłam pomysł na  strudel jabłkowy . I tak powstały francuskie ciasteczka ślimaczki, które smakiem przypominają austriacki przysmak, bardzo popularny w sezonie jesienno-zimowym.  Ciasteczka s ą  niezwykle chrupiące, delikatne, pokryte skarmelizowanym cukrem. Smakują najlepiej ciep ł e podanem z sosem waniliowym lub tylko posypane cukrem(...)punto aggiungete le noci tritate grossolanamente e l'uvetta. Mescolate bene il tutto e lasciate a raffreddare. Ciasto francuskie rozwijamy na papierze do pieczenia. Na ciasto wykładamy drobno pokruszone ciasteczka pozostawiając ok. 1 cm wolnego brzegu. Na ciasteczka wykładamy podsmażone jabłka. Ciasto zwijamy w rulon, pokrywamy papierem do pieczenia i odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. **** Srotolate

La grande e la piccola cuoca
JABŁKOWY SERNIK NA ZIMNO Z ORZECHAMI 156

komponuje. Sernik jest świetnym pomysłem na każdą okazję! Do popołudniowej kawki, na rodzinną imprezę albo urodzinowe przyjęcie. Robi się go błyskawicznie! SKŁADNIKI: SPÓD: * orzechy włoskie – 1 szkl * kruche ciastka – ok. 250 g * roztopione masło – 0,5 szkl * cukier puder – 1 pełna łyżka MASA SEROWA: * mascarpone – 500 g * śmietana gęsta – 300 g * cukier puder(...)jabłkowy – 350 ml * cukier – 3 lyżki * żelatyna – 2 łyżki * orzechy włoskie – 1 garstka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SPÓD: Podprażone orzechy mielimy z kruchymi ciastkami i cukrem pudrem, dodajemy roztopione masło, zagniatamy ciasto i wylepiamy tortownicę wyłożoną papierem. Wstawiamy do lodówki. MASA SEROWA: Żelatynę zalewamy sokiem jabłkowym, zostawiamy do napęcznienia, podgrzewamy ( ale nie gotujemy! ). Mascarpone ucieramy z cukrem

Ostra na Słodko
Sernik orzechowo-kajmakowy 181

prostu doskonały. Ja do sernika użyłam orzechów pekan ale równie dobrze mogą to być orzechy włoskie, laskowe czy ziemne. Gwarantuję, że nikt się mu nie oprze :) Spód: 210 g ciasteczek owsianych lub herbatników 1/2 szkl drobno posiekanych orzechów 70g masła Sernik: 1kg sera na serniki z wiaderka 1/2 szkl cukru 5 jaj 5 łyżek mąki pszennej łyżeczka ekstraktu waniliowego(...)puszka masy kajmakowej orzechy do dekoracji np. pekan Spód: ciasteczka bardzo dokładnie pokruszyć. Masło rozpuścić, wlać do ciasteczek, dodać orzechy i wymieszać. Spód tortownicy (24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wsypać ciasteczka i wyrównać powierzchnię dociskając np. dnem szklanki. Spód schłodzić. Na spód piekarnika wstawić naczynie żaroodporne z wodą. Nagrzać piekarnik do 160 stopni. Sernik: składniki powinny być w temperaturze

Smakołyki Asi
Halloween Tort Oreo 218

płaskie łyżki kakao 4 łyżki mąki ziemniaczanej 12 łyżek cukru Składniki na krem: 1,5 kostki masła 1 budyń 1,5 szklanki mleka 2 łyżki cukru pudru 8-10 ciasteczek Oreo Składniki na lukier (wystarczy zrobić go z połowy podanych składników) +Oreo do dekoracji, kuwertura czekoladowa lub polewa czekoladowa, świeży sok pomarańczowy Halloween Tort Oreo – jak to zrobić? Biszkopt(...)gotującego się mleka i energicznie mieszamy aż do pojawienia się pierwszych bąbelków. Odstawiamy budyń do przestudzenia. W przygotowaniu kremu pomocny może być ten wpis . W międzyczasie możemy przygotować dekorację. Ciasteczka Oreo przecinamy delikatnie wzdłuż (uważamy, żeby ich nie połamać) i ściągamy nadzienie (można je dodać do kremu). Lukier królewski przygotowujemy według przepisu (jeśli zostanie go nam za dużo możemy zrobić

Ciastkozercy
Sernik marakuja z galaretką pieczony z kremówki i serka mascarpone 123

400g śmietany 30% 1/2 szklanki pulpy z marakui (1 szklanka = 250 ml) 1/3 szklanki cukru 4 jajka 1 budyń waniliowy/śmietankowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej (płaska) Spód: 250g kruchych ciastek w czekoladzie 50g masła/margaryny Wierzch: 1 galaretka na 375 ml (u mnie smak cytryny i limonki) (*) 150 ml wody 225 ml pulpy z marakui Przygotować spód. Ciastka

Di gotuje
ciasteczka serowe obtoczone cukrem 125

składniki: 150 g mąki 100 g sera białego 100 g masła, schłodzonego 1 żółtko cukier do obtoczenia wykonanie: Do mąki dodajemy pokrojone masło, ser, oraz żółtko

Domowy Smak Jedzenia
Pomarańczowe markizy z pistacjowym kremem 120

Zostawiam moje na weekend Miśki zaopatrzone w te maleństwa. Są to kruche pomarańczowe ciasteczka przełożone kremem pistacjowym, to chyba wystarczy jako opis ps. Na moje „oko” powinny być świeże do tygodnia, ale pewnie jak wróce w niedzielę wieczorem to nie będzie po nich śladu. Składniki na około 20 sztuk (złożonych ciastek): Ciastka: 450 g mąki pszennej (tortowej) czubata(...)zagnieć gładkie ciasto. Owińń ciasto w folię spożywczą, wstaw do lodówki na małe pół godziny, następnie rozwałkuj na gruość 3 mm i wykkrój ciastka (średnica 5 cm). Przełóż wykrojone ciasteczka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Upiecz ciasteczka w temp. 180 C na środkowje półce piekarnia do delikatnego przyrumienienia (około 8 minut). Po upieczeniu wystudź na kratce. Krem: około

greenscarf