Tradycyjny przepis na bitki w sosie własnym, czyli klasykę kuchni polskiej. Mogą być one wołowe lub wieprzowe. Jednak najlepiej zrobić wersję mieszaną, czyli zarówno z mięsa
Kuchnia MagdaLenyMięso w słoiku to taka domowa konserwa, tylko że bez konserwantów i sztucznych e-dodatków. Tylko mięso, czosnek i przyprawy. Taka domowa konserwa to doskonała alternatywa
Kuchnia MagdaLenyCzekoladowe doniczki to deser, który podbije serca największych łasuchów. Składniki (10 doniczek) : 5 czekolad mlecznych lub gorzkich śmietana tortowa 36% cukier puder ciastka Oreo listki mięty owoce: maliny, borówki... Czekolady rozpuszczamy w wodnej kąpieli. Równomiernie rozlewamy je po bokach kubeczków (ok. 3 łyżek). Schładzamy w lodówce ok. 2-3 godzin. Następnie rozcinamy kilka(...)razy górną część kubeczków i wyjmujemy czekoladowe doniczki. Uważamy, aby czekolada nie pokruszyła się. Śmietanę ubijamy z dodatkiem cukru pudru. Nakładamy ją do doniczek. Na wierzchu sypiemy pokruszone ciastka Oreo. Ozdabiamy owocami i listkami mięty. Przechowujemy w lodówce. Smacznego
Pyszności SłodkościKuchnia włoska jest jedną z najsmaczniejszych kuchni - uwielbiam ją! Dlatego postanowiłam przygotować danie w iście włoskim stylu... Domowy makaron tagliatelle z carpaccio z czarnej trufli oraz
Kuchnia MagdaLenyzostawiamy do posypania na wierzchu. Masę dokładnie mieszamy. Blaszkę 25-30 cm, wykładamy papierem do pieczenia, rozkładamy 1 część ciastek i wylewamy na nią masę. Układamy 2 część ciastek i lekko je dociskamy. Ciasto chłodzimy a w między czasie rozpuszczamy mleczną czekoladę z odrobiną mleka i studzimy. Na zimne ciasto wylewamy czekoladę, rozsmarowujemy i posypujemy pozostałymi płatkami
Kulinarne Fantazje Marioliużyłam foremki w kształcie koła i zakrętki z butelki po Amaretto). Ciastka nakłuwamy kilka razy widelcem i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (nie trzeba zachowywać odstępów, ciastka nie rosną). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 ° C i pieczemy ok. 10 minut, aż się zrumienią i wysuszą. Krakersy domowe to małe, słone umilacze na spotkania, imprezy, wycieczki
mojewypiekiinietylkoPomysł na bardzo prostą, ale jednak wykwintną kolację we włoskim stylu. Bruschetta z mozzarellą oraz carpaccio z czarnej trufli. Bruschetta to rodzaj grzanki wywodzącej się z
Kuchnia MagdaLenyCiasto jogurtowe, które zawsze się sprawdza! U mnie w wersji z rabarbarem i kruszonką, ale tak naprawdę jest to ciasto uniwersalne i pasują do niego prawie
Kuchnia MagdaLenyPieczarki portobello nadziewane kaszą kuskus ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, zapieczone z żółtym serem. Pyszna przekąska, którą można przygotować w piekarniku lub na grillu. Suszone pomidory
Kuchnia MagdaLenyKruche ciasto z serkiem mascarpone o smaku cytrynowo-miętowym oraz świeżymi malinami i białą czekoladą. Spód został wykonany dokładnie z ciasta półkruchego - o czym świadczy dodatek
Kuchnia MagdaLenywykonania, bez ubijania, ucierania i innych z pozoru skomplikowanych czynności. Zatem zachęcam do upieczenia, bo jagody za chwilę się skończą. Spód: 150 g herbatników 50 g masła Ciastka rozdrabniamy, można zmielić, zblendować albo potraktować tłuczkiem do ziemniaków, technika dowolna ważne by zmielić je na pył. Masło rozpuszczamy, dodajemy do ciastek i mieszamy całość aż się połączy
Cynamonowe szczęścieowoców leśnych (truskawek, malin, jagód) ale zdecydowanie polecam Wam niedocenione porzeczki! Lekko kwaskowate, przełamane mocno waniliową masą serową i kakaowym spodem. Idealny na lato! Składniki: Spód: ▪️ 100 g kakaowych ciastek ▪️ 70 g roztopionego masła Ciastka kruszymy i mieszamy z masłem. Układamy na spodzie tortownicy (my dodatkowo wyłożyłyśmy ją papierem do pieczenia. Masa serowa: ▪️ 1kg sera zmielonego/homogeniowanego (najlepiej waniliowego
Czarnawisienkauznał, że poprawi trochę humor ludziom:) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartości odżywcze 1 kawałka (12): 262 kcal B 11 g W 17 g T 16 g Składniki: spód ▪ 200 g ciastek owsianych ▪ 60 g masła rozpuszczonego masa ▪ 300 g śmietanki kokosowej lub 30% ▪ 600 g twarogu ▪ 100 g słodzika/cukru ▪ 20 g żelatyny + 50 ml wody ▪ 400 g borówek(...)jagód) + do ozdoby Przygotowanie: 1. Ciastka kruszymy i miksujemy z masłem. Wykładamy nimi spód formy (24) i wstawiamy do zamrażarki. 2. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie i studzimy. Śmietankę ubijamy, jagody miksujemy (jeśli mrożone, odlewamy nadmiar wody). 3. Twaróg miksujemy ze słodzikiem/cukrem, następnie dodajemy śmietankę i jagody, na koniec żelatynę. Wszystko dokładnie miksujemy. Masę przelewamy na schłodzony spód
Zdrowie i pysznie na talerzuDieta ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i samopoczucie. Może nie tylko zapobiegać nadwadze, ale także może wydłużyć nasze życie, zapobiegając różnym chorobom cywilizacyjnym i poprawić
Kuchnia MagdaLenySerowa rolada z pieczarkami to hit na stole na różnego rodzaju imprezach. A co jeśli ktoś jest weganinem lub nie może jeść nabiału? Jest na to
Kuchnia MagdaLeny