ciasteczka - 38126 przepisów (strona:425/2542)

SERNIK SADZONE JAJKO 108

Sernik na zimno z połówkami brzoskwiń i galaretką krystaliczną z wyglądu przypominający sadzone jajka to idealna propozycja na Święta Wielkanocne. Masa sernikowa wykonana jest z

Kuchnia MagdaLeny
KURCZAK PO MAROKAŃSKU (TEST GARNKA PRÓŻNIOWEGO HAPPYCALL VACUUM POT) 134

Podudzia z kurczaka po marokańsku to pyszne danie jednogarnkowe, pochodzące z "Sekretów kuchni arabskiej". Kurczaka najpierw marynujemy w aromatycznych przyprawach kuchni marokańskiej (kurkuma, kumin, kolendra) z

Kuchnia MagdaLeny
NALEŚNIKI Z SEREM POD PIERZYNKĄ BISZKOPTOWĄ 126

Lubicie naleśniki? To mam dla Was oryginalny pomysł na deser z naleśnikami w roli głównej... czekoladowe naleśniki z serem zapiekane pod pierzynką biszkoptową z malinami. To

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #29 - KEFIR 115

Kefir należy to fermentowanych napojów mlecznych. Powstaje w wyniku fermentacji mleka przy użyciu odpowiednich szczepów bakterii i drożdży, tzw. ziaren kefirowych. Ma wyrazisty, kwaskowaty smak i

Kuchnia MagdaLeny
PRALINY DAKTYLOWE A'LA FERRERO ROCHER 121

Pralinki daktylowo-orzechowe z zatopionym orzechem laskowym w środku, obtoczone w kawałkach orzechów i oblane gorzką czekoladą... coś na wzór domowych ferrero rocher, tylko w dużo

Kuchnia MagdaLeny
KLOPSY ROŚLINNE W SOSIE Z MARCHEWKĄ I GROSZKIEM 173

Ekspresowe danie wegetariańskie dla całej rodziny. Klasyczny, biały sos z marchewką i groszkiem z roślinnymi klopsami. Aby sos nie był mdły w smaku, należy go dobrze

Kuchnia MagdaLeny
Szybki sernik oreo bez pieczenia 173

kalorii Lubicie serniki, ale ich przegotowanie zniechęca Was do pieczenia? Ten przepis jest dla Was Szybki sernik oreo bez pieczenia przepis na blachę o średnicy 24 cm 200 g ciasteczek oreo 70 g rozpuszczonego masła 750 g serka mascarpone 250 ml śmietanki 30 % 16 g cukru waniliowego 100 g białej czekolady szczypta soli + 70 g gorzkiej czekolady + 20 g masła(...)łyżka kakao + 10 ciasteczek oreo Ciasteczka przełóż do misy blendera i bardzo dokładnie zmiksuj. Następnie dodaj do nich rozpuszczoną białą czekoladę i dokładnie wymieszaj. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia lub wysmaruj dokładnie masłem. Wyłóż na nią masę ciasteczkową, rozprowadź po całej powierzchni blachy i bardzo dokładnie podociskaj. Spód wstaw do lodówki na ok. 30 minut. Białą czekoladę rozpuść w kąpieli

365 dni dookoła kuchni
Tarta kawowa 164

śmietanki 30% 100 ml jogurtu naturalnego 2-3 łyżki cukru 1 pełna łyżka kawy rozpuszczalnej  1 jajko Dodatkowo: 2 łyżki dżemu porzeczkowego 2 banany masło orzechowe kruszone ciastka, bezy lub tarta czekolada  PRZYGOTOWANIE:   1.  Biszkopty pokruszyć w malakserze.    W rondelku rozpuścić masło. Gdy masło lekko przestygnie, wlać je do okruszków biszkoptowych.Dodać kakao(...)plasterki. Ułożyć plasterki bananów dookoła brzegu tarty. 4 . Tartę piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 170 stopni C przez około 25 minut. Upieczona tarte udekorować masłem orzechowym i kruszonymi ciastkami, bezami lub innymi dodatkami. Smacznego

kolorowotorcikowo
Ciastka owsiane z żurawiną 141

Niedawno mąż przyniósł do domu pyszne ciastka owsiane z wyczuwalnym maślanym smakiem, idealnie wypieczone, chrupiące po prostu pyszne. Jedyny ich minus to cena bo za 2 male ciasteczka zapłacił 8 zł. Postanowiłam sama zrobić podobne, a ponieważ wyszły pyszne, praktycznie jak te ze sklepu, to dzielę się z Wami przepisem. Składniki: 3/4 kostki masła 1 i 1/2 szklanki mąki

Cynamonowe szczęście
UNIWERSALNY SOS PIECZARKOWY 139

Sos pieczarkowy w wersji bezglutenowej, przygotowany na bulionie, z dodatkiem śmietanki kremówki, zagęszczony mąką ryżową. To szybki i tani w przygotowaniu dodatek do wielu dań. Jest

Kuchnia MagdaLeny
ZUPA CURRY Z KURCZAKIEM I CUKINIĄ 214

Zupa curry w stylu tajskim z kurczakiem, cukinią, papryką oraz marchewką, na mleczku kokosowym. To szybkie i treściwe danie jednogarnkowe, które porządnie rozgrzewa od środka. Na

Kuchnia MagdaLeny
Banoffee – szybkie ciasto bez pieczenia 145

masła 200 g masy krówkowej 3 banany 330 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru szczypta soli 250 g serka mascarpone + gorzka czekolada do dekoracji Na początku ciastka rozdrobnij za pomocą blendera Masło rozpuść. Do pokruszonych ciastek przelej rozpuszczone masło, całość bardzo dokładnie wymieszaj. Masę przełóż do formy wysmarowanej olejem kokosowym lub masłem, dociśnij ją i wyrównaj. Ciasto

365 dni dookoła kuchni
Słodko-kwaśna pokusa (deser) 105

kremówkę z malinową konfiturą (bez pieczenia)? Jeśli tak, to koniecznie zajrzyjcie tutaj ( klik ) Składniki: 3 łyżki masy krówkowej kajmak Helio 2-3 łyżki śmietanki zimnej 125 g mascarpone 4 ciastka 2-3 łyżeczki syropu limonka z miętą (syrop do herbaty) lub sok z limonki 2 łyżki dżemu z czarnej porzeczki bita śmietana dowolne ozdoby Przygotowanie: Do miski przekładamy serem(...)łyżki zimnej śmietanki. Całość dokładnie mieszamy (ja używam ręcznej trzepaczki) lub miksujemy na małych obrotach. W razie potrzeby dodajemy więcej śmietanki. Na dno małych pucharków/szklanek łamiemy po jednym ciastku francuskim, skrapiamy je syropem lub sokiem z limonki, na to wykładamy nasz kajmakowy krem, następnie dżem z czarnej porzeczki. Wbijamy jedno ciasto francuskie i nakładamy porcje bitej śmietany. Deserki

Słodkie okruszki
KUCHENNA APTEKA #28 - RYŻ 116

Ryż to jedna z najpopularniejszych roślin świata. Występuje około 800 odmian ryżu, które różnią się między sobą kształtem ziarna, smakiem, stopniem oczyszczenia, wartością odżywczą i zawartością

Kuchnia MagdaLeny
Najlepszy blok czekoladowy 116

proszku (*) 6 łyżek kakao (płaskich) Dodatkowo: 250g herbatników  (w oryginale 6 paczek) Opcjonalnie: dowolne bakalie (najczęściej dodaję około 1/2 szklanki wiórków kokosowych)  Herbatniki lub dowolne kruche ciastka połamać na mniejsze kawałki.   W garnku należy zagotować wodę z margaryną i cukrem. (W międzyczasie całość przemieszać, aby cukier się rozpuścił.) Następnie(...)garnek zdjąć z ognia i wsypać kakao oraz energicznie mieszając - mleko w proszku. (Mleko najlepiej wsypywać partiami.) Masę dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji, a na końcu połączyć z ciastkami i/lub dowolnymi bakaliami. Całość przełożyć do formy wyłożonej folią spożywczą/aluminiową, wyrównać i wstawić do lodówki, aby blok stężał.  (Najlepiej na całą noc.)   (*) Spotkałam się

Di gotuje