ciasteczka - 38126 przepisów (strona:420/2542)

Bananowiec bez pieczenia 157

budyń. Wystudzić. Masło utrzeć, dodać wystudzony budyń, dobrze ucierać na puszysty krem. Banany obrać, zgnieść widelcem, pokropić sokiem z cytryny. Dodać do kremu budyniowego. Formę do pieczenia wyłożyć papierem. Ciastka układamy na papierze, wykładamy 1/3 masy. Przykryć kolejną warstwą herbatników i masą. Całość przykryć pozostałą częścią ciastek na którą wykładamy trzecią warstwę masy. Banany kroimy w plastry, kropimy

Słodki Zakątek
Bananowiec na herbatnikach kakaowych 162

Niedawno Wam pisałam, że dostałam paczkę od Cukry Nyskie do testowania. Dzisiaj podaję Wam przepis na Bananowca z herbatnikami kakaowymi Petit Beurre , ciastka same w sobie są bardzo smaczne, a jak się je zrobi z kremem, bananami i galaretką , to są pyszne, polecam :) Składniki: herbatniki kakaowe Petit Beurre Cukry Nyskie krem 3 banany galaretka cytrynowa Krem: 2 szklanki mleka(...)wystudzenia. Ucieramy masło i łączymy po jednej łyżce z zimnym budyniem. Galaretkę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu i odstawiamy do stężenia. Przekładamy: Na formie wyłożonej papierem do pieczenia układamy ciastka herbatniki kakaowe Petit Beurre Cukry Nyskie . Na herbatniki wykładamy krem i rozsmarowujemy. Na kremie układamy pokrojone banany. Całość zalewamy lekko tężejącą galaretką. SMACZNEGO

Kuchnia u Bietki
Kruche ciasteczka z makiem 151

ciasto na grubość ok. 5 mm. Z ciasta wycinamy gwiazdki. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 stopni ok. 10 minut. Musimy obserwować ciastka aby nam się nie przypaliły. The post Kruche ciasteczka z makiem appeared first on Thermomix przepisy

Themo przepisy
Ciastka Bankietowe 151

tradycyjny-karpatkowy oraz z chrupkami miodowymi i kakao) oraz dwa rodzaje biszkoptu( tradycyjny i orzechowo-miodowy). Zarówno orzechy jak i chrupki w miodzie dają wrażenie kruchości , tym czasem samo ciasteczko jest niesamowicie nasączone naparem kawowo- alkoholowym. Coś dla osób o słodkim usposobieniu;) Bankietówki najlepiej smakują i wyglądają po nocy w lodówce i ze względu na dość obfite nasączanie mniej więcej(...)łyżki kawy mielonej 4 łyżki cukru 350 ml gorącej wody 150 ml spirytusu lub wódki Kawę z cukrem zaparzamy, odcedzamy fusy i studzimy. Dodajemy spirytus i mieszamy. WYKONANIE: ciasteczko orzechowe+ nasączenie ( nie żałujemy;))   krem karpatkowy (ok 2- 3 łyżeczki)   ciasteczko biszkoptowe+ nasączenie   krem z chrupkami 2-3 łyżeczki   okruszki z biszkopta orzechowego   Schładzamy w lodówce

Domowe ciasta
Ciasto Milky Way bez pieczenia 137

rozpuścić w kąpieli wodnej i zostawić do lekkiego przestudzenia. Ciasto. Na dnie formy wysłanej papierem do pieczenia kolejno ułożyć warstwę herbatników (**), połowę masy mlecznej, herbatniki, resztę masy oraz ponownie ciastka. Na końcu wierzch ciasta równomiernie pokryć płynną polewą czekoladową. Całość wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.  (*) Mleczną mieszankę należy dodawać po kilka łyżek(...)się stanie - bez paniki, gdyż podczas stopniowego dodawania mleka w proszku grudki znikną. (**) W niektórych przepisach herbatniki należy moczyć w dodatkowym mleku, ale moim zdaniem to zbędne, ponieważ ciastka i tak miękną pod wpływem masy. Dlatego najlepiej, aby ciasto przestało w lodówce całą noc i wtedy będzie idealne. Inspiracja z dawnych zapisków

Di gotuje
Kruche ciasteczka kakaowe z cukrem 108

wyjściu zostało tylko kilka sztuk więc uznaję to za najlepszą rekomendację dla tego przepisu :).  Dla kogo: dla lubiących domowe ciacha dla chcących sprawić radość najbliższym dla fanów ciastek, w każdej postaci Składniki na ciastka: 3 szklanki mąki krupczatki (600g) 3 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250g masła jajko i żółtko (lub 3 żółtka) pół szklanki

Mania Wypiekania
Muffinki nerkowcowe słodzone miodem 100

upieczenia muffinków. Są wilgotne, odrobinę "ciężkie" i przy tym dość syte, dzięki czemu wystarczą maksymalnie 2 sztuki, aby delikatny smak orzeszków nerkowca pozostał na dłużej... Poza tym te zdrowe ciastka świetnie zaspokajają apetyt, nie tylko na "coś" słodkiego.   Polecam! Ps. A tu możecie zerknąć na inne moje propozycje z mąką z orzechów nerkowca w roli głównej - klik . (około(...)połączyć z mokrymi.   (Miksować/wymieszać łyżką do połączenia się całości, nie dłużej.)   Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, a następnie wypełnić ciastem do 4/5 ich wysokości. Wierzch ciastek posypać płatkami migdałowymi lub posiekanymi orzeszkami.  Muffinki piec w rozgrzanym piekarniku przez około 20-23 minuty (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni i ostudzić na kratce

Di gotuje
ciasto kora orzechowa 815

puszki brzoskwiń 300 g masła 5 łyżek cukru 2 budynie waniliowe 1 łyżka mąki pszennej 1 i 3/4 szklanki wody 5 żółtek 2 paczki delicji pomarańczowych (24 ciastka) 2 łyżeczki kawy rozpuszczone w 1/4 szklanki wrzątku 1/4 szklanki spirytusu brzoskwinie z 1 puszki - osączone i pokrojone w kostkę 2 galaretki brzoskwiniowe - rozpuszczone w 3 szklankach wody wykonanie: Rodzynki przelewam(...)dodaję stopniowo przestudzony budyń.   Na placek bakaliowy wykładam połowę kremu. Na to układam delicje (czekoladą do dołu) nasączone kawą ze spirytusem, lekko wciskając je w krem. Na ciastka wykładam drugą część kremu, zostawiając kilka łyżek. Przykrywam plackiem i cieniutko smaruję pozostałym kremem.. Pokrojone w kostkę brzoskwinie mieszam z tężejącą galaretką i wykładam na ciasto. Całość wstawiam

babka w formie
NOWOROCZNY SERNIK Z GRANATEM 122

SKŁADNIKI 600 g twarogu, 200 ml śmietany 18%, 3 jajka, 1 tabliczka białej czekolady, 1 opakowanie cukru waniliowego, 2 łyżeczki soku z cytryny, 1 budyń waniliowy Dodatkowo: kruche ciastka z nadzieniem chałwowym, 1 tabliczka białej czekolady, 3 łyżki śmietany 30% 1 owoc granatu WYKONANIE Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietanę(...)ubijamy, dodajemy cukier puder, następnie jajka i po trochu twarogu, dodajemy resztę składników, dokładnie miksujemy. Na końcu dodajemy czekoladę. Wylewamy na tortownicę o średnicy 24 cm, do środka wciskamy ciastka. Tortownicę szczelnie owijamy folią, układamy w większej blaszce, wlewamy do połowy wodę. Pieczemy ok. 1 godziny w 170 stopniach. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach. Przygotowujemy polewę: w kąpieli wodnej rozpuszczamy

słodki bratek
Pyszne babeczki karmelowe na palonym maśle z kaki i kruszonką 108

masy należy wmieszać kaki uprzednio obrane i pokrojone w kostkę.  Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem (do 4/5 wysokości papilotek). Każdą babeczkę obficie posypać kruszoną.  Ciastka piec w rozgrzanym piekarniku przez około 25 minut (do tzw. "suchego patyczka(...)temperaturze 180 stopni. Gotowe wyjąć z blachy i ostudzić na kratce.   (*) Cukier kokosowy nadaje babeczkom karmelowego i wyjątkowego posmaku. W ostateczności możecie użyć ksylitolu lub zwykłego, lecz wtedy ciastka stracą odrobinę na smaku i nie będą już karmelowe

Di gotuje
Sernik świąteczny ze śmietaną 139

moja propozycja na Nowy Rok lub Sylwestra. Składniki: na spód: 350 korzennych ciastek 50 g masła masa: 1,25 kg sera twarogowego z wiaderka (musi mieć zwartą kremową strukturę np. firmy Delfiko, a także Pilos dostępny w Lidlu) 4 duże jajka 4 łyżki skórki pomarańczowej- nie dałam 200 g cukru pudru 4 ziarna kardamonu utłuczone w moździerzu(...)pieczenia, tak żeby w trakcie pieczenia nic nie wyciekło.(Przy takiej ilości masy w formach z odłączaną obręczą warto zadbać o maksymalne uszczelnienie foremki) Piekarnik nagrzewamy do 175 *C. Ciastka kruszymy w malakserze. Dodajemy rozpuszczone masło i mieszamy. Masę z herbatników wykładamy na dno formy i mocno dociskamy. Wkładamy do lodówki Ser, jajka i cukier miksujemy kilka minut

Proste Potrawy
Świąteczne pierniczki 129

które umieszczamy na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ciasteczka przez około 12 minut (jeśli zrobimy cieńsze pierniczki skróćmy czas pieczenia do 10 minut). Jeśli preferujemy słodsze ciastka, zwiększmy ilość cukru pudru do np. 100 g (3/5 szklanki); miód, który dodajemy do ciastek musi być płynny (do przygotowania pierniczków nie używajmy miodu sztucznego). Przepis na Świąteczne

KulinarneImpresje.pl
Muffiny piernikowe 160

75ml mleka 2 łyżki miodu 125ml oleju roślinnego 150 ml maślanki 2 jajka Na krem: 200 ml śmietanki kremówki 1 łyżka cukru pudru opakowanie śmietanfixu szczypta cynamonu kilka pokruszonych ciastek kakaowych (u mnie Oreo bez kremu) Wykonanie: Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, formę do muffinek wykładamy papilotkami.  Muffinki: mąkę mieszamy z cukrem, kakao, proszkiem do pieczenia, sodą, cynamonem(...)minut. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia.  Krem: kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier, śmietanfix i cynamon, miksujemy do połączenia składników. Kremem dekorujemy babeczki i obsypujemy pokruszonymi ciastkami.  SMACZNEGO! Do pieczenia muffinek używam papilotek renomowanej amerykańskiej firmy Wilton. Muffinki pozostawione w papilotkach nie wysychają tak szybko i dłużej zachowują świeżość.  Świąteczne wzory papilotek dostępne

Smak mojej kuchni
AMERYKANY 89

Robimy większe odstępy, ponieważ ciasto podczas pieczenia się rozleje. Nie spłaszczmy ciasta przed pieczeniem. Pieczemy ciastka ok 15-18 minut w 180°C (bez termoobiegu), do suchego patyczka. Ciastka lekko się zarumienią. Wyciągamy i studzimy na kratce do studzenia. Amerykany lukrujemy z płaskiej strony. Gdy lukier zastygnie dekorujemy je […] Artykuł AMERYKANY pochodzi z serwisu SŁODKI POMYSŁ

Słodki Pomysł