ciasteczka - 38126 przepisów (strona:413/2542)

Ciasto Ferrero Rocher bez pieczenia+ film 137

czas miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Na końcu dodajemy posiekane orzechy i wszystko mieszamy łyżką. Na spodzie formy wyłożonej papierem do pieczenia układamy herbatniki, jeden obok drugiego. Na warstwę ciastek przekładamy masę orzechową i dokładnie ją rozprowadzamy. Na masie układamy drugą warstwę herbatników. Na ciastka przekładamy masę kajmakową i starannie ją rozsmarowujemy. Do wysokiej miski wlewamy schłodzoną śmietanę

Smakowite Dania
Domowe bajaderki 81

zużycia, albo zostało z innych wypieków U mnie będzie to ciasto marchewkowe , które okroiłam pod krem gruszkowy. Możecie wykorzystać niesfornego zakalca, który pojawił się niespodziewanie w Waszej kuchni, biszkopty, ciastka… itd. Składniki na 10 kulek/ 5 cm: 3 szklanki pokruszonego ciasta, ciastek, biszkoptów 20 sztuk suszonych śliwek 3 garście płatków migdałów 3 garście siekanych orzechów 2 łyżki powideł

Słodki sentyment
NADZIEWANE BAGIETKI - ZAPIEKANKI 104

Bagietki bogato nadziane farszem i zapieczone pod mozzarellą w piekarniku. Na farsz składają się  pieczarki, kiełbasa drobiowa, pomidorki koktajlowe oraz miąższ wydrążony z bułek i

Kuchnia MagdaLeny
KOKTAJL DYNIOWY Z POMARAŃCZĄ I IMBIREM 154

Koktajl z puree z dyni z dodatkiem miąższu z pomarańczy oraz świeżego imbiru, na wodzie mineralnej, słodzony miodem. Pyszny i odżywczy koktajl na jesień, który wzmocni

Kuchnia MagdaLeny
Bajaderki 156

dużo masła, za mało mąki i wyszła klapa. Nienawidzimy marnowania jedzenia więc jak tylko spód przestygł zabrałyśmy się za bajaderki. Można je zrobić z każdego ciasta, z resztek różnych ciastek i muffinek (bez galaretek, mas itd.). Przepis jest NA OKO - wszystko zależy od tego czego użyjecie do ich robienia. Ja do moich nie dodałam wcale masła bo w spodzie(...)moim spodzie było już dużo cukru i kakao. Jeżeli ciasto jest za suche - dodajcie więcej mleka, jeżeli za mokre - więcej herbatników. Składniki : ok. 600-1000 g ciasta, ciastek, muffinek itp. 50 g masła 1 łyżka kakao 1/2 szkl. mleka 100 g cukru 3 kieliszki alkoholu (rumu, wódki itp.) 1 mały słoik dżemu Wiórka kokosowe do obtoczenia Przygotowanie : Ciasto kruszymy/blendujemy

Czarnawisienka
TAGLIATELLE Z ŁOSOSIEM I SZPINAKIEM 105

Uwielbiam wszelkiego rodzaju dania z makaronem, a to jest jedno z moich ulubionych! Makaron tagliatelle z łososiem wędzonym na gorąco, pomidorkami koktajlowymi oraz świeżymi liśćmi szpinaku

Kuchnia MagdaLeny
KURCZAK W SOSIE Z PIECZONYCH POMIDORÓW 107

Filety z kurczaka w niezwykle aromatycznym sosie z pieczonych pomidorów i czosnku, z dodatkiem serka mascarpone. To właśnie dzięki pieczeniu pomidory wraz z czosnkiem zyskują całkiem

Kuchnia MagdaLeny
BRZOSKWINIOWY PUSZEK W PUCHARKACH 110

Brzoskwiniowe desery w pucharkach z masy serowej z galaretką oraz bitej śmietany i chrupiącej posypki z prażonych wiórek kokosowych. To lekkie jak puszek serniczki na zimno

Kuchnia MagdaLeny
ROZGRZEWAJĄCA ZUPA RYBNA ZE SZPINAKIEM 98

Rozgrzewająca i bardzo aromatyczna zupa rybna z dorsza oraz łososia, z dodatkiem warzyw - pora, marchewki, pietruszki oraz świeżych liści szpinaku. Dodatkowo, dla podkręcenia smaku zupa zawiera

Kuchnia MagdaLeny
SAŁATKA PIECZARKOWA 147

Jarska sałatka z gotowanych pieczarek z dodatkiem jajek na twardo, tartego sera żółtego i szczypiorku, podana z sosem majonezowo-jogurtowym. To bardzo popularna sałatka w moim

Kuchnia MagdaLeny
ZAPIEKANA OWSIANKA SZARLOTKOWA 87

Owsianka to świetny pomysł na pyszne śniadanie! Jednak nie będzie to tradycyjna owsianka, a zapieczona w piekarniku... Pieczona owsianka szarlotkowa, czyli z tartym jabłkiem i cynamonem

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #47 - MIĘSO Z INDYKA 93

Mięso z indyka to mięso drobiowe, które uznawane jest za jedno z najzdrowszych mięs. Może się ono pochwalić wysoką wartością odżywczą - zawiera cenne witaminy, minerały, a

Kuchnia MagdaLeny
DYNIOWA DROŻDŻÓWKA Z KRUSZONKĄ 83

Ciasto drożdżowe w innej odsłonie... z dodatkiem puree z dyni oraz tradycyjną kruszonką. Dynię pieczemy w piekarniku, następnie blendujemy na gładki mus i dodajemy do ciasta

Kuchnia MagdaLeny