przygotowane biszkopty. Na masie serowej ułożyłam drugą warstwę biszkoptów. Nasączyłam je połową pozostałej kawy i oprószyłam łyżeczką gorzkiego kakao. Na to wyłożyłam resztę masy serowej i ostatnią warstwę biszkoptów. Ciastka nasączyłam resztą kawy i posypałam resztą kakao. Ciasto pozostawiłam na blacie do ostygnięcia, a następnie wstawiłam na całą noc do lodówki, żeby dobrze się schłodziło i zgęstniało. Ciasto jest(...)walentynkowy torcik cappuccino (link do przepisu:https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/02/walentynkowy-torcik-cappuccino.html), cappuccino cytrynowe na zimno (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/11/cappuccino-cytrynowe-na-zimno.html), kawowe cappuccino bez pieczenia (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/11/kawowe-cappuccino-bez-pieczenia.html), ciastka cappuccino (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/02/ciastka-cappuccino.html), tort orzechowo - kawowy (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/02/tort-orzechowo-kawowy.html), deser kawowo - grysikowy (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/08/deser-kawowo-grysikowy.html), deser mocca (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/07/deser-mocca.html),
Waniliowe ImprowizacjePieczony w piekarniku placek ziemniaczany z dodatkami w stylu pizzy - pieczarkami, papryką, kiełbasą, cebulą oraz mozzarellą. Placek ziemniaczany pełni funkcję spodu, który najpierw podpiekamy, a
Kuchnia MagdaLenymożesz go modyfikować dowolnie, dodając do niego np. gorzką czekoladę. Możesz go również udekorować świeżymi owocami Kokosowy sernik bez pieczenia Składniki na tortownicę o średnicy 21 cm: 200 g ciasteczek maślanych 120 g masła 100 ml mleka kokosowego (stała część) 250 g mascarpone 3300 ml śmietany 30% 30 g cukru pudru 50 g wiórek kokosowych szczypta soli Sposób przygotowania: Ciasteczka(...)przełóż do misy malaksera i zmiksuj, aby powstała a’la mąka. Masło rozpuść. Następnie połącz pokruszone ciasteczka z masłem. Powstałą masą wyłóż tortownicę (posmaruj ją wcześniej masłem). Dociśnij ciasteczka tak, aby ściśle przylegały do dna formy. Blachę wstaw do lodówki na ok. 30 minut. Przygotuj masę: schłodzoną śmietanę i ubij w metalowej misce na sztywną pianę. Pod koniec ubijania
365 dni dookoła kuchniSałatka w wersji fit z kilku prostych składników ułożonych warstwowo - sałaty lodowej, pomidorów, ogórka, cebuli oraz serka wiejskiego i szczypiorku, podana z sosem czosnkowym na
Kuchnia MagdaLenySernik ze śmietankową masą serową, przygotowany na biszkopcie pszenno-kukurydzianym, z brzoskwiniami oraz bezą kokosową. Dość pracochłonny, ale jaki pyszny! Masa serowa jest bardzo delikatna
Kuchnia MagdaLenyDomowe bułki do hot-dogów i hamburgerów. Pyszne maślane bułeczki, posypane po wierzchu sezamem - wychodzą puszyste i mięciutkie w środku. Są po prostu przepyszne! Można je
Kuchnia MagdaLenyBliny to placuszki drożdżowe z mąki gryczanej (robi się też gryczano-pszenne), które można podawać z przeróżnymi dodatkami, również na słodko. Wykonane są tylko z mąki
Kuchnia MagdaLenyTaco ziemniak, czyli pieczony ziemniak nadziewany ostrym farszem mięsnym z mielonej wołowiny oraz świeżymi warzywami - pomidorami i sałatą lodową (pasuje też awokado), a to wszystko polane
Kuchnia MagdaLenySprawdzone marynaty idealne do mięs na grilla. Pasują do filetów z kurczaka, udek, schabu, a także karkówki. Dzięki marynatom mięso staje się bardziej aromatyczne oraz kruche
Kuchnia MagdaLenySernik na zimno o smaku pralinek Ferrero Rocher - bez pieczenia! Przygotowany na kakaowym spodzie herbatnikowym, z masą czekoladową z mleka zagęszczonego i serka mascarpone oraz dużą
Kuchnia MagdaLenyZakręcone bułeczki z ciasta drożdżowego nadziane domowej roboty konfiturą z czerwonej cebuli, zapieczone z serem mozzarella. Niebanalne drożdżówki w wersji półwytrawnej - wychodzą mięciutkie i puszyste.
Kuchnia MagdaLenySałatka z makaronu typu cienkie rurki (również będzie tu pasował makaron typu kolanka) z dodatkiem szynki, sera żółtego, selera sałatkowego ze słoika, kukurydzy oraz szczypiorku, podana
Kuchnia MagdaLenyłyżki budyniu śmietankowego (lub skrobi ziemniaczanej) 400 g chałwy (ja wybrałam kakaową) pół szklanki cukru pudru (u mnie zmielony słodzik) *składniki muszą być w temperaturze pokojowej Przygotowanie: spód Ciastka kruszymy i łączymy z masłem. Spód dużej prostokątnej formy (37x25) wykładamy papierem do pieczenia i układamy spód z ciastek. Wsadzamy do lodówki na czas przygotowania masy. masa serowa
zdrowo i aktywniełyżki budyniu śmietankowego (lub skrobi ziemniaczanej) 400 g chałwy (ja wybrałam kakaową) pół szklanki cukru pudru (u mnie zmielony słodzik) *składniki muszą być w temperaturze pokojowej Przygotowanie: spód Ciastka kruszymy i łączymy z masłem. Spód dużej prostokątnej formy (37x25) wykładamy papierem do pieczenia i układamy spód z ciastek. Wsadzamy do lodówki na czas przygotowania masy. masa serowa
Zdrowie i pysznie na talerzulodówki na minimum godzinę do schłodzenia. Po wyjęciu z lodówki rozdzielamy ciastka, zachowując odstępy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 150 - 160 st. C na 15 - 20 minut. Ciastka nie muszą być rumiane. Studzimy na blaszce. Przechowujemy w zamkniętym pudełku. Smacznego
Maminek kulinarny