Ostatnimi dniami Kuchnia tonie nie tylko w słońcu ale i w kwiatach! Początek lata to cudowny czas na odkrywanie dzikiej kuchni i rozpoczęcie przygody z nowymi smakami z gęstych kniei. Była galaretka z kwiatów bzu i przecier z płatków piwonii, które cieszyły się zaintereowaniem, co ogromnie mnie cieszy :) Jednak zanim rzucicie się w wir dzikich pyszności, na początek wystarczy wyjść na łąkę, do ogródka z kwiatową rabatą lub na balkon i zobaczyć, co w doniczkach piszczy. Wybrałam się pewnego popołudnia na łąk... czytaj dalej...
Coraz częściej mówi się o szerokim zastosowaniu czarnego bzu.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)