przez 60 minut. Można też robić ciasteczka od razu. Ciasto rozwałkować na grubość o 4-5 mm i wykrawać foremką ciasteczka. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, układać na blasze ciastka i piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni, przez ok.15 minut lub do zrumienienia ciastek. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById
Kuchnia DanusiPiękny i intensywnie żółty, wiosenny. Polecam i chwalę to ciasto za jego lekkość, orzeźwienie i puszystość. Pyszności! U mnie jak zwykle z czarną kawą :) Składniki na spód: 160 g ciastek z kremem czekoladowym (u mnie Cookie Place) 40 g masła w temperaturze pokojowej Sposób wykonania: Ciastka pokruszyć, dodać masło. Całość połączyć za pomocą blendera ręcznego. Równomiernie rozprowadzić
Kuchnia Pani WiosnyPyszna sałaka z 5 podstawowych składników + sos na bazie jogurtu naturalnego. Składa się z rukoli, jajek ugotowanych na twardo, świeżych pomidorów oraz ciecierzycy i tuńczyka z
Kuchnia MagdaLenyPieczony sernik z ciasteczkami oreo - pyszny, delikatny i lekki na herbatnikowo-orzechowym spodzie z kawałkami ciastek oreo a do tego bita śmietana. Polecam małym i dużym sernikożercom. Składniki na okrągłą tortownicę: spód ciasta: 200 g herbatników 2 łyżki czarnego kakao 80 g masła 50 g orzechów laskowych mielonych masa serowa: 1 kg twarogu śmietankowego (President z wiaderka - mielony(...)lodówki na min. 4-5 godz. Do miski wlej śmietankę i ubij - dodaj mascarpone i ubijaj jeszcze ok 20 sek. Masę śmietanową rozprowadź po wierzchu ciasta, dodaj kawałki ciastek i posyp orzechami
Alutka-GotujeSałatka z mieszanki sałat z dodatkiem grillowanego fileta z kurczaka, świeżych truskawek oraz oliwek, podana z sosem miodowo-musztardowym na bazie oliwy z oliwek i soku
Kuchnia MagdaLenyZupa węgierska przygotowana na wzór lecza - z papryką, cebulą, pomidorami i kiełbasą oraz dodatkowo z ziemniakami, doprawiona papryką w proszku. Aromatyczne i sycące danie jednogarnkowe. Podana
Kuchnia MagdaLenymałym ogniu. Gotujemy nie dłużej niż 10 minut. Wafelki miksujemy na pył. Do rondelka dodajemy łyżkę masła, do rozpuszczonego wsypujemy ciastka, mieszamy. Blaszkę wykładamy cisteczkową półsypką masą. Na ciastka wlewamy gotową masę twarogową. Wkładamy do lodówki. W tym czasie w rondelku rozgrzewamy kajmak. Tylko chwilkę aby stał się bardziej płynny. Orzeszki miksujemy w blenderze. Po nie mniej niż
Kocham CzekoladęSkładniki na tortownicę o średnicy 24 cm Spód: 200 g ciastek kruchych 100 g masła Masa serowa: 1000 g twarogu 2/3 szklanki śmietanki kremówki (ok. 170 ml) 4 duże jajka (lub 5 mniejszych) 3/4 puszki masy kajmakowej kakaowej 3 łyżki cukru pudru opakowanie cukru waniliowego 8 cukierków Michałki klasyczne 1 budyń czekoladowy Dodatkowo do dekoracji: pozostałe 1/4 puszki(...)masy kajmakowej kakaowej 2 łyżki śmietany kremówki 1/2 kostki mlecznj czekolady 5 cukierków Michałki białe Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Ciastka mielimy na mąkę, dodajemy do nich cukier puder oraz rozpuszczone masło. Dokładnie mieszamy, a następnie powstałą masą wykładamy spód tortownicy. Masę ciasteczkową dociskamy do dna (ja robię to dłonią). Tortownicę wstawiamy do lodówki na 20 minut. Wszystkie
Kocham Czekoladęmleczna z orzechami 60 ml śmietanki 30% 1. Wiórka kokosowe zalać Malibu, wymieszać, odstawić na min 30 minut, najlepiej ok 2 godziny (a można nawet na całą noc). 2. Ciastka dokładnie pokruszyć (dosłownie na piasek – ja robię to malakserem). Rozgrzać delikatnie w rondelku z masłem i Nutellą. Wysypać na spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i lekko(...)ugnieść. 3. Ser zmiksować z cukrem, dodawać pojedynczo jajka, następnie mąkę i na końcu wiórka z Malibu – cały czas miksując. 4. Całość wylać na spód z ciastek, piec ok 60 min w 180*C, przy czym polecam na spodzie piekarnika położyć blachę wypełnione do połowy wodą a na środkowej półce blachę z sernikiem (po prostu w piekarniku
Kocham CzekoladęPewnego dnia po tych wszystkich świątecznych sernikach i babkach zamarzyły nam się markizy - delikatne i kruche ciasteczka przełożone czekoladowo-orzechowym kremem 💛 Okazało się to być połączeniem idealnym! Przywołującym mocno wspomnienia o popularnych Hit'ach. Naszym zdaniem poniższa wersja zdecydowanie wygrywa a do tego są piękniejsze 😍 Polecamy wypróbować przepis! Składniki: -60g orzechów laskowych(...)najmniej 1 godz. do lodówki. 8. Ciasto rozwałkować (nie za cienko) między dwoma foliami (np. reklamówka jednorazowa) lub pomiędzy papierem do pieczenia. Wycinać kółeczka. 9. Ciasteczka przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w 160’C ok 15 minut. Ciasteczka mają być lekko zarumienione. Mogą być po upieczeniu jeszcze miękkie, nieco stwardnieją po wystudzeniu. 10. Połowę
Candy PandasRoladki z ciasta naleśnikowego z nadzieniem meksykańskim w stylu chili con carne, zapieczone w piekarniku pod mozzarellą. Nadzienie składa się z mielonej wołowiny oraz cebuli
Kuchnia MagdaLenyCiasto milionera znane też pod nazwą "milion kalorii" przygotowane w formie tarty, a u mnie pełniło ono rolę mazurka na święta. Składa się ze spodu z
Kuchnia MagdaLenyPyszne i szybkie do zrobienia ciastka gdy tylko najdzie nas ochota na coś słodkiego do popołudniowej kawki :) gotowe ciasto francuskie 270g 1 szkl borówek jajko do posmarowania Nadzienie: 200 g białego sera łyżka kwaśnej śmietany kilka kropel aromatu waniliowego 2 łyżki cukru Lukier: szkl cukru pudru łyżka soku z cytryny Nadzienie: ser rozgnieść dokładnie widelcem, wymieszać ze śmietaną(...)blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować rozbełtanym jajkiem i piec ok 15 minut w 200 stopniach. Ostudzić. Lukier: Cukier puder, sok z cytryny i odrobinę wody wymieszać, lukrem polać ciastka. Dodatkowo można posypać wiórkami kokosowymi
Smakołyki AsiŚlimaczki z ciasta francuskiego z salami, serem żółtym i cebulą. Szybkie przekąski zaledwie z 5 składników gotowe w 30 minut! Smakują jak pizza i są naprawdę
Kuchnia MagdaLeny