Domowe bułki do hot-dogów i hamburgerów. Pyszne maślane bułeczki, posypane po wierzchu sezamem - wychodzą puszyste i mięciutkie w środku. Są po prostu przepyszne! Można je
Kuchnia MagdaLenyBliny to placuszki drożdżowe z mąki gryczanej (robi się też gryczano-pszenne), które można podawać z przeróżnymi dodatkami, również na słodko. Wykonane są tylko z mąki
Kuchnia MagdaLenyTaco ziemniak, czyli pieczony ziemniak nadziewany ostrym farszem mięsnym z mielonej wołowiny oraz świeżymi warzywami - pomidorami i sałatą lodową (pasuje też awokado), a to wszystko polane
Kuchnia MagdaLenySprawdzone marynaty idealne do mięs na grilla. Pasują do filetów z kurczaka, udek, schabu, a także karkówki. Dzięki marynatom mięso staje się bardziej aromatyczne oraz kruche
Kuchnia MagdaLenySernik na zimno o smaku pralinek Ferrero Rocher - bez pieczenia! Przygotowany na kakaowym spodzie herbatnikowym, z masą czekoladową z mleka zagęszczonego i serka mascarpone oraz dużą
Kuchnia MagdaLenyZakręcone bułeczki z ciasta drożdżowego nadziane domowej roboty konfiturą z czerwonej cebuli, zapieczone z serem mozzarella. Niebanalne drożdżówki w wersji półwytrawnej - wychodzą mięciutkie i puszyste.
Kuchnia MagdaLenySałatka z makaronu typu cienkie rurki (również będzie tu pasował makaron typu kolanka) z dodatkiem szynki, sera żółtego, selera sałatkowego ze słoika, kukurydzy oraz szczypiorku, podana
Kuchnia MagdaLenyłyżki budyniu śmietankowego (lub skrobi ziemniaczanej) 400 g chałwy (ja wybrałam kakaową) pół szklanki cukru pudru (u mnie zmielony słodzik) *składniki muszą być w temperaturze pokojowej Przygotowanie: spód Ciastka kruszymy i łączymy z masłem. Spód dużej prostokątnej formy (37x25) wykładamy papierem do pieczenia i układamy spód z ciastek. Wsadzamy do lodówki na czas przygotowania masy. masa serowa
zdrowo i aktywniełyżki budyniu śmietankowego (lub skrobi ziemniaczanej) 400 g chałwy (ja wybrałam kakaową) pół szklanki cukru pudru (u mnie zmielony słodzik) *składniki muszą być w temperaturze pokojowej Przygotowanie: spód Ciastka kruszymy i łączymy z masłem. Spód dużej prostokątnej formy (37x25) wykładamy papierem do pieczenia i układamy spód z ciastek. Wsadzamy do lodówki na czas przygotowania masy. masa serowa
Zdrowie i pysznie na talerzulodówki na minimum godzinę do schłodzenia. Po wyjęciu z lodówki rozdzielamy ciastka, zachowując odstępy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 150 - 160 st. C na 15 - 20 minut. Ciastka nie muszą być rumiane. Studzimy na blaszce. Przechowujemy w zamkniętym pudełku. Smacznego
Maminek kulinarnySernik na zimno z truskawkami i galaretką truskawkową. Przygotowany na pieczonym biszkopcie, z masą serową z mascarpone i dodatkiem mleka oraz zatopionymi kawałkami świeżych truskawek, a
Kuchnia MagdaLenyZupa botwinka pojawia się na naszych stołach wraz z nadejściem wiosny. Przygotowuje się ją z młodych liści i korzeni buraków ćwikłowych. Botwina to warzywo
Kuchnia MagdaLenyOmlety jak ciasteczka BLW – 2 składniki – to mój pomysł na danie dla niemowlaka przy rozszerzaniu jego diety. Można je podać od 10 miesiąca, choć tak naprawdę od czasu kiedy dziecko jest gotowe gryźć i rozdrabniać choćby dziąsełkami miękkie naleśniki bez ryzyka zakrztuszenia się. Omleciki przygotowałam w silikonowych foremkach do pieczenia muffinek i ugotowałam na parze. To danie, które maluch(...)łatwiej im była je rozdrabniać. Jeśli wasze dzieci rozpoczynają przygodę z BLW i szukać inspiracji na dania, koniecznie zajrzyjcie do tagu BLW lub Dania dla niemowlaka . PRZEPIS OMLETY JAK CIASTECZKA BLW Składniki: 1 jajko od kur z wolnego wybiegu 1 łyżeczka naturalnej mieszanki ziołowej przyprawowej – opcjonalnie olej kokosowy Jak zrobić omlety jak ciasteczka blw: Najpierw jajko myjemy pod bieżącą
Dorota Smakujeprzez 60 minut. Można też robić ciasteczka od razu. Ciasto rozwałkować na grubość o 4-5 mm i wykrawać foremką ciasteczka. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, układać na blasze ciastka i piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni, przez ok.15 minut lub do zrumienienia ciastek. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById
Kuchnia DanusiPiękny i intensywnie żółty, wiosenny. Polecam i chwalę to ciasto za jego lekkość, orzeźwienie i puszystość. Pyszności! U mnie jak zwykle z czarną kawą :) Składniki na spód: 160 g ciastek z kremem czekoladowym (u mnie Cookie Place) 40 g masła w temperaturze pokojowej Sposób wykonania: Ciastka pokruszyć, dodać masło. Całość połączyć za pomocą blendera ręcznego. Równomiernie rozprowadzić
Kuchnia Pani Wiosny