Muffinki z borówkami to idealny pomysł na szybki i prosty deser z owocami. Wszystkie składniki wystarczy wrzucić razem do miski, a potem upiec i gotowe! {"@context
Bardzo Gruby SmokNietypowa alternatywa do placków ziemniaczanych – zdrowo! Placki marchewkowe z sosem porowo-rzodkiewkowym są pyszne i bardzo łatwe do przygotowania. Jest to wersja wytrawna, obiadowa, ale
Bardzo Gruby SmokPierś z indyka w sosie pieczarkowym to szybka i prosta opcja na danie obiadowe z drobiem. Smok gwarantuje, że jest tak pyszne, że szybko się nie
Bardzo Gruby SmokMasa z jagodowo- borówkowa: 200 ml śmietany 36 % 125 g serka mascarpone 3 łyżek cukru pudru 1 łyżki żelatyny 2 łyżki zmiksowanych jagód garść pokrojonych borówek Spód: 100 g ciastek maślanych 50 g masła Przygotowanie: Spód: Ciastka mielimy w blenderze a następnie mieszamy razem z stopionym masłem i wykładamy równomiernie dno foremki. Schładzamy przez minimum 30 minut
Podróż w kulinariapełne łyżki masła 2 płaskie łyżki cukru 0,5 limonki 1 słoiczek jagód leśnych w żelu 190 g (jeśli nie macie można użyć dobre jakości dżemu) pół opakowania ciastek francuskich Brześć groszek ptysiowy Brześć na wierzch cukier puder do oprószenia ciasta Przygotowanie: Dno formy (20 cm) wykładamy papierem do pieczenia i zapinamy obręcz. Pół opakowania ciastek francuskich kruszymy
Słodkie okruszkiKilka dni temu weszłam do cukierni i zobaczyłam ciasteczka o nazwie 'Arabki', które kiedyś sporadycznie kupowaliśmy. Wzięłam więc kilka na próbę i postanowiłam zrobić swoją, domową wersję. Nie wyszły identyczne, choć zdaniem domowników są lepsze, niż te kupne. Co do nazwy - nie mam pojęcia, skąd się wzięła, ale ją pozostawiłam ;) Składniki (3 blaszki ciasteczek) Ciastka 500 g mąki 2 duże(...)cukru pudru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Dodatkowo 6-7 łyżek płynnego miodu po 5 łyżek: sezamu, pestek dyni, pestek słonecznika Ze wszystkich składników na ciasteczka zagnieść ciasto, rozwałkować, podsypując delikatnie mąką. Wałkować ciasto, podsypując je mąką i wycinać ciasteczka. Smarować je przy pomocy pędzelka płynnym miodem i posypywać mieszanką ziaren. Przekładać na blachę wyłożoną papierem
Słodkie inspiracjemacie w zapasach, to czasy takie, że w markecie na pewno znajdziecie mrożone :) Ciasteczkowy spód: na tortownicę o średnicy 22 cm 2 szklanki mocno pokruszonych, a najlepiej zmiksowanych ciastek owsianych 6 łyżek stopionego masła Przygotowanie: Skruszone ciastka łączymy z roztopionym masłem i taką masą wykładamy dno tortownicy. Mocno dociskamy palcami lub małym wałkiem
bistro mamacukier","cynamon","dro\u017cd\u017ce","serek homogenizowany"],"author":{"@type":"Person","name":"Martyna Pietruszka"},"datePublished":"2020-08-04T19:26:45+01:00","prepTime":"PT30M","cookTime":"PT20M","totalTime":"PT50M","recipeCategory":["Ciastka"],"recipeCuisine":[],"recipeYield":["10","10 porcje"],"nutrition":{"@type":"NutritionInformation","calories":"300 cal"},"recipeIngredient":["500 g m\u0105ki pszennej tortowej","7 g suchych dro\u017cd\u017cy lub 20 g mokrych(...)/cynamonowe-rollsy-buleczki-a-la-cinnabons\/#wpzoom-rcb-direction-step-159656525994010327","image":""}]}],"aggregateRating":{"@type":"AggregateRating","ratingValue":"5.0","reviewCount":2}} Drukuj Cynamonowe rollsy bułeczki à la Cinnabons 5 od 2 osób Autor: Martyna Pietruszka Danie: Ciastka Trudność: Średnie Porcje 10 porcje Przygotowanie 30 min. Pieczenie 20 min. Kalorie 300 kcal Bułeczki cynamonowe à la Cinnabons z gęstą, kremową polewą z serka Philadelphia. Cynamonowe rollsy
ProstePesto.plCiasteczka maślane z czekoladą to nasze ulubione ciastka ostatnimi czasy! Maślany smak oraz kawałki czekolady sprawiają, że ciężko się im oprzeć. Możecie dodać ulubioną czekoladę, u nas padło na białą. Gorąco polecam! Składniki szklanka mąki pszennej (150 g) 1/2 kostki miękkiego masła (100 g) 1/4 szklanki cukru lub słodziku (70 g) jajko łyżeczka proszku do pieczenia (4 g) szczypta soli(...)tabliczka czekolady (100 g) Czas przygotowania: 25 + 10 minut pieczenia Liczba ciastek: około 15-20 ciasteczek Przygotowanie Używamy miękkiego masła lub podgrzewamy je w mikrofali albo rondelku. Do miski dodajemy mąkę , masło , cukier / słodzik , jajko , proszek do pieczenia oraz sól i całość mieszamy (można mikserem). Następnie siekamy czekoladę na mniejsze kawałki, dodajemy ją do masy i ponownie krótko
WegePrzepisresztą składników. Zresztą sami spróbujcie! Ciasto na paluszkach francuskich z kremem mascarpone, owocami i galaretką - składniki: (Forma o wymiarach 22 x 26 cm) Spód: 200-210g paluszków francuskich (ciastka Brześć ) Krem: 250g serka mascarpone 330 ml śmietanki 30-36% 3 łyżki cukru pudru (płaskie) kilka kropel aromatu waniliowego/esencji waniliowej (opcjonalnie) Wierzch: 2 opakowania galaretki (u mnie zielona(...)serkiem mascarpone oraz opcjonalnie z aromatem/esencją waniliową. Całość. Formę wyłożyć papierem do pieczenia/folią spożywczą oraz na jej dnie równomiernie ułożyć warstwę paluszków francuskich. Na ciastkach umieścić krem i wszystko wstawić do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie na kremie umieścić owoce, które następnie należy zalać tężejącą galaretką/galaretkami (*) Ciasto schłodzić w lodówce
Di gotujeCukinia faszerowana kuskusem z dodatkiem pomidorów i marchewki, zapieczona w piekarniku razem z twardym serem podpuszczkowym, np. parmezanem lub Grana Padano. Podana ze świeżymi kawałkami pomidorów
Kuchnia MagdaLenyAverage: 5 /5] składniki: 600 ml śmietanki 30% 3 galaretki pomarańczowe + 600 ml gorącej wody 2 galaretki cytrynowe + 600 ml gorącej wody biszkopty na spód ciasta ciasteczka w kształcie kwiatka z marmoladą wykonanie: Dno foremki (ok.22x32cm, wyłożoną papierem do pieczenia) wykładamy biszkoptami. Galaretki pomarańczowe rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Gdy galaretka będzie zimna ubijamy na sztywno(...)powoli wlewamy do niej zimną galaretkę pomarańczową.Masę wstawiamy na chwilkę do lodówki, gdy zacznie lekko tężeć powoli wylewamy na biszkopty np. przy użyciu chochelki. Na masie układamy ciasteczka i wstawiamy do lodówki aby stężała. Galaretki cytrynowe rozpuszczamy, lekko stężałą galaretkę wylewamy na wierzch. Wstawiamy do lodówki najlepiej
Domowy Smak JedzeniaSernik przygotowany na kruchym spodzie, ze świeżymi jagodami oraz tartym ciastem na wierzchu. Masa serowa o smaku waniliowym wykonana jest z twarogu sernikowego z dodatkiem waniliowego
Kuchnia MagdaLenyZupa ogórkowa z kiszonych ogórków to klasyka kuchni polskiej. Nie ma chyba osoby, która by jej nie znała. Przepisów jest pełno, bo można wykonać ją na
Kuchnia MagdaLeny