Ciasto bez pieczenia ze śmietankowo-jabłkową masą budyniową oraz bitą śmietaną na wierzchu, przygotowane na biszkoptach. Masa budyniowa składa się z budyniu śmietankowego, śmietanki kremówki oraz
Kuchnia MagdaLenySałatka owocowa z dodatkiem jogurtu kokosowego, przygotowana w pucharkach. Składa się z mango, kiwi, jabłka oraz winogron, a wierzch zdobi świeża figa oraz borówki. Całość dopełnia
Kuchnia MagdaLenyJeżeli lubicie grzyby, koniecznie musicie spróbować. Makaron z kurkami to idealna potrawa w sezonie grzybiarskim, ale można użyć też zamrożonych kurek lub kurek ze słoika. {"@context
Bardzo Gruby Smokkokosowe do ozdoby, Sposób przygotowania: W blaszce układamy pierwszą warstwę herbatników. Puree z dyni podgrzewamy w garnku, dodajemy galaretki i mieszamy do ich rozpuszczenia. Gotowy mus wylewamy na ciastka i przykrywamy go kolejną warstwą ciastek. Masło rozpuszczamy w garnku. Dodajemy zmielony ser, jajka cukier puder oraz olejek pomarańczowy i podgrzewamy masę, cały czas mieszając aby się
kulinarne odsłony patiKotlety schabowe to klasyka klasyki i najbardziej polskie danie. U wielu gości na talerzach podczas niedzielnych obiadów. Ten przepis po prostu trzeba znać {"@context":"http:\/\/schema.org
Bardzo Gruby SmokAndrut z masą kajmakową i dżemem porzeczkowym to bardzo prosty i szybki deser, który jest zarazem słodki i trochę też kwaśny. Kajmak daje mu wiele słodyczy
Bardzo Gruby Smokdojrzałe mango 1 mały jogurt naturalny bez cukru (150 g) 15 sztuk świeżych malin 3 obrane orzechy włoskie 3 łyżki dowolnej kruszonki (np. domowej prażonej granoli lub pokruszonych ciastek zbożowych, digestive, owsianych) listki mięty do dekoracji Przygotowanie deseru z mango: Mango obrać, pokrajać na kawałki (omijając pestkę) i zmiksować blenderem na gładkie puree. 1 dojrzałe mango Na dno każdej(...)trzech szklanek wyłożyć po 1 łyżce kruszonki. 3 łyżki dowolnej kruszonki (np. domowej prażonej granoli lub pokruszonych ciastek zbożowych, digestive, owsianych) Rozłożyć po 1/3 jogurtu naturalnego. 1 mały jogurt naturalny bez cukru (150 g) Na jogurcie delikatnie rozłożyć po 1/3 musu z mango. Ułożyć po 5 malin (umytych i osuszonych), dodać po jednym orzechu włoskim w kawałkach, udekorować listkiem
Moja Delicjakucharską. Nie, nie mam absolutnie nic przeciwko gotowaniu, lub pieczeniu, a zwłaszcza odgrzewaniu w mikrofali. Co to to nie! Pokazywałam już na blogu ksi ążeczkę z mikrofalowymi, kubeczkowymi ciastkami i muffinami - klik . W międzyczasie przybyło nam nawet do kolekcji kilka innych i przyznam szczerze, że często s ą zbawieniem: proste ciastka mog ą zrobić nawet dzieci
Lejdi of the houseZnudził Ci się zwykły pszenny chleb ? Chcesz trochę odmiany? Smok poleca chleb razowy. Jest równie prosty do upieczenia, a przy tym ma inny świetny smak. Najlepsze
Bardzo Gruby SmokTortilla z kurczakiem i pomidorem to bardzo proste i szybkie danie, które bez problemu zrobi każdy. Można je przyrządzić zarówno na obiad, jak i na kolację
Bardzo Gruby Smokmieszamy aż zgęstnieje, studzimy. 2. Margarynę ucieramy mikserem i stopniowo dodajemy ostudzony budyń. 3. Na dnie tortownicy układamy herbatniki namoczone w mleku. 4. Ciastka smarujemy cienko 1/3 masy kajmakowej. 5. Posypujemy połową ryżu preparowanego. 6. Następnie wykładamy połowę masy budyniowej. 7. Ponownie układamy herbatniki namoczone w mleku(...)masy kajmakowej, ryż i drugą połowę masy budyniowej. 8. Przykrywamy ostatnią warstwą ciastek i smarujemy pozostałą masą kajmakową. 9. Śmietanę ubijamy mikserem, dodajemy cukier oraz mascarpone . 10. Masą wykładamy na wierzch ciasta i posypujemy startą czekoladą
Kulinarna Chwilazrobiła się sucha "skórka” . Ciasteczka połam w dłoniach i lekko rozkrusz np. pałką ( nie mielę w malakserze, bo wtedy są zbyt miałkie). Orzechy posiekaj i dodaj do pokruszonych ciastek. Wymieszaj. Na dna słoiczka wsyp dużą łyżkę ciastek, potem budyń i jabłka. Powtórz czynność. Gotowe
AZgotuj!Jesień nadchodzi wielkimi krokami, więc warto zacząć wzmacniać swój organizm. W tym celu świetnie sprawdzą się naturalne zielone koktajle. Nie od dziś wiadomo, że zielone warzywa
Kuchnia MagdaLenySałatka z rukolą, smażonym serem halloumi oraz pomidorkami koktajlowymi i czerwonymi winogronami, z dodatkiem orzechów włoskich, podana z sosem musztardowo-miodowym na bazie oliwy. Tylko 5
Kuchnia MagdaLenyZapiekanki z pieczarkami i mozarellą to świetna propozycja na kolację, śniadanie czy na imprezę. Polecamy wszystkim głodnym smokom. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl
Bardzo Gruby Smok