ciasteczka - 38923 przepisów (strona:382/2595)

Dania z kurkami - 3 przepisy (recenzja robota planetarnego GÖTZE & JENSEN SB600K) 97

Sezon na kurki w pełni, więc warto z niego skorzystać. Kurki należą do jednych z najbardziej aromatycznych i najsmaczniejszych grzybów, a dania z nimi w roli

Kuchnia MagdaLeny
Desery z grilla? Czemu nie! 64

Na grillu zazwyczaj przygotowujemy dania wytrawne – mięsa, ryby, warzywa. Są jednak na rynku grille, które pozwalają nam zrobić z ich pomocą nie tylko typowe dania, jak

Kuchnia MagdaLeny
Tort leśny mech 71

Tort leśny mech to przede wszystkim piękny, zielony tort kojarzący się z lasem. A do tego jest oczywiście przepyszny i prosto go zrobić. {"@context":"http:\/\/schema.org

Bardzo Gruby Smok
Ziemniaczane kluski nadziewane grzybami z serem 65

Lubicie kluski w każdej postaci? To może tym razem ziemniaczane kluski nadziewane grzybami z serem? Pyszne i baaaaaardzo sycące. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https

Bardzo Gruby Smok
Sałatka brokułowa z wędzonym kurczakiem 129

Ulubiony przez Was Ebook to "Sałatki na każdą okazję" - najwięcej sprzedanych egzemplarzy - za co serdecznie Wam dziękuję, że doceniacie moją pracę ❤  Kto jeszcze nie

Kuchnia MagdaLeny
Puszek z wiśniami i czekoladą 74

tortownicę o średnicy 20cm wyłożyłam folią spożywczą. Na dnie ułożyłam biszkopty, docinając je do wymiarów blachy. Kawę rozpuszczalną wymieszałam z cukrem i zalałam 125ml gorącej wody. Wymieszałam. Naparem nasączyłam ciastka. Zimną śmietanę 30% ubiłam na sztywno z śmietan - fixem i cukrem waniliowym. Śmietanę śnieżkę ubiłam z zimnym mlekiem, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ubitą śnieżkę połączyłam(...)ubitą śmietaną i serkami waniliowymi. Na koniec do masy wmieszałam wystudzoną żelatynę. Masę wyłożyłam na ciastka. W masę poutykałam wydrylowane i odsączone z soku wiśnie. Wierzch ciasta posypałam startą na wiórki czekoladą. Ciasto wstawiłam do lodówki i chłodziłam całą noc. Po schłodzeniu zdjęłam ostrożnie obręcz tortownicy i pokroiłam ciasto na kawałki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do wypróbowania innych moich

Waniliowe Improwizacje
Ciasto budyniowe z truskawkami 88

Budyniowe ciasto na zimno z truskawkami i galaretką truskawkową. Przygotowane na pieczonym biszkopcie, z domową masą budyniową (bez dodatku kupnego proszku budyniowego), na wierzchu z połówkami

Kuchnia MagdaLeny
Kurczak w cieście francuskim z cukinią 66

Kurczak w cieście francuskim z cukinią nada się zarówno na obiad, ciepłą kolację, jak i jako przekąska na ciepło dla gości. Pycha! {"@context":"http:\/\/schema.org","@type

Bardzo Gruby Smok
FAWORKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO 71

odchudzonymi faworkami . Do przygotowania dosłownie w 10 minut plus kilka minut pieczenia. Wiem, że nie dorównują smakiem tym tradycyjnym faworkom, jednak to świetna alternatywa na szybkie, pieczone ciastka . Wystarczy je zawinąć upiec, a potem tylko posypać cukrem pudrem. Doskonała przekąska do pracy, dla dziecka do szkoły czy na piknik lub spacer rodzinny.  Faworki z ciasta francuskiego(...)pociąć wzdłuż krótszego boku na 3 równe części. Na środku każdego prostokąta zrobić nacięcie. Złapać za jeden koniec, przełożyć go przez otwór na środku i zawinąć na zewnątrz. Przekładać ciastka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180'C, piec faworki około 10 minut, aby się zarumieniły. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem

Zrób to smacznie
Młoda kapusta duszona na maśle 81

Młoda kapustka z marchewką oraz koperkiem duszona na maśle i zagęszczona zasmażką z cebulą.  Przygotowana według przepisu mojej mamy - stary i sprawdzony przepis. Gotowa w

Kuchnia MagdaLeny
SERNIK WANILIOW0-KARMELOWY NA KRUCHYM SPODZIE – kolejny przepis przygotowany w TERMOROBOT ICOOK MRK-18 95

Podany z lodami albo sezonowymi owocami jest fantastycznym deserem na upalne lato, które mamy nadzieję już coraz szybciej się do nas zbliża. Spróbujcie ! Polecam gorąco! SKŁADNIKI: SPÓD: * kruche ciastka – 300 g * masło – 150 g * cukier – 80 g MASA SEROWA: * twaróg 3x mielony – 1200 g * śmietana 36% – 150 g * brązowy cukier – 280 g * jajko(...)wanilia – 1 laska * skórka i sok z cytryny SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SPÓD: Do dzbanka wkładamy nóż. Wrzucamy masło, roztapiamy w 70C/3 minuty prędkość 1. Wrzucamy kruche ciastka i cukier. Blendujemy ok. 20 sekund/prędkość 6 . Wysypujemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, dociskamy, chłodzimy. MASA SEROWA: Do dzbanka wkładamy nóż. Wkładamy twaróg, sok, skórkę z cytryny oraz wanilię. Dodajemy

Ostra na Słodko
Eklerki z kremem truskawkowym 76

ciasto. Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, Ciasto przekładamy do worka cukierniczego i wyciskamy paski 3 centymetry szerokie i około 6-7 cm długie. pozostawiamy spore odstępy pomiędzy ciastkami. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 20-25 minut. Upieczone eklerki studzimy na kratce.  Truskawki oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki zasypujemy jedną łyżką(...)dodajemy przetarte truskawki z żelatyną.  Gotowy krem wstawiamy do lodówki na 1 godzinkę aby stężał. Wystudzone eklerki przekrawamy na połowę dolną część wypełniamy kremem i przykrywamy druga częścią ciastka. Eklerki można oblać czekoladą lub  oprószyć cukrem pudrem. Smacznego

Andzia Pichci
Ciasto na pierogi [przepis podstawowy] 78

Znając przepis na ciasto na pierogi możecie stworzyć niezliczoną ilość różnych dań słodkich i wytrawnych. Wystarczy, że przygotujecie różne farsze do ich wypełnienia. {"@context":"http:\/\/schema.org

Bardzo Gruby Smok
Jogurtowiec z musem truskawkowym 262

Ciasto bez pieczenia - jogurtowiec na zimno z musem truskawkowym. Przygotowany na spodzie herbatnikowym, z masą z jogurtów greckich oraz musu ze świeżych truskawek i bitą śmietaną

Kuchnia MagdaLeny
Truskawkowe ciasto na zimno 69

nasze pyszne polskie truskawki! Truskawkowe ciasto na zimno Truskawkowe ciasto na zimno Czas przygotowania: 40 minut + czas chłodzenia Proporcje na formę o średnicy 19 cm Składniki Spód: 210 g ciastek 50 g roztopionego masła Masa: 500 g zblendowanych truskawek 250 g mascarpone 5 czubatych łyżek cukru pudru  6 czubatych łyżeczek żelatyny Wykonanie W blenderze miksujemy ciasteczka wraz(...)następnie powoli dodajemy do pozostałego musu, cały czas miksując. Do mascarpone dodajemy po trochu masę truskawkową z żelatyną  miksując, aż do połączenia składników. Masę wylewamy na spód z ciastek i chowamy do lodówki na minimum 5 godzin. Przed podaniem dekorujemy truskawkami

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania