Czas na majówkę, wraz z którą rozpoczyna się sezon grillowy oraz turystyczny. Osobiście czekam na ten czas cały rok, by spakować grilla i wyjechać za miasto
Kuchnia MagdaLenyZupa wiosenna z cukinii i kapusty to powiew wiosny i mega dawka witamin. Smok gorąco poleca! Smacznego! {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content
Bardzo Gruby SmokSurówka marchewkowo-selerowa jest bardzo zdrowa i wybitnie prosta w przygotowaniu. Poleca się do każdego mięsa na obiad. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl
Bardzo Gruby SmokMajówka to idealny moment, by zainaugurować sezon grillowy. Nie wiem czy wiecie, ale na 2 maja przypada właśnie Dzień Grilla. Miłośnicy grillowanie nie mogą się już
Kuchnia MagdaLenyNie wiecie, co zrobić z jarzynką i skrzydełkami kurczaka, które Wam zostały z gotowania rosołu ? Mięsna kostka rosołowa z warzyw z rosołu się smoczo poleca! {"@context
Bardzo Gruby SmokCiasteczka owsiane z bananem to fit deser, bez dodatku cukru. Słodkie, miękkie i bardzo szybkie w przygotowaniu. Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 20 sztuk Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 1 ½ szklanki płatków owsianych 2 duże jabłka 1 duży dojrzały banan 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g masła (¼ kostki) 1 jajko 1 ½ łyżki miodu(...)jajko i wlać roztopione masło. Dodać wymieszane jabłka z bananem i miód – wszystko dokładnie wymieszać. Całość przełożyć do naczynia z suchymi produktami i dodać czekoladą – delikatnie połączyć. Ciasteczka wyłożyć za pomocą łyżki na papier do pieczenia i piec 10-12 minut w 180 stopniach. Krok po kroku: 1. Wymieszać suche produkty 2. Jabłka zetrzeć i wymieszać z bananem
KuchniaWeDwoje.pljajko 125ml oleju rzepakowego ½ szklanki drobnego cukru (100g) 50g masła orzechowego ok 350g mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej ok 4 sztuki ciastek oreo Polewa: 1 mleczna czekolada 50ml mleka wiórki kokosowe do obsypania misia Złoty pisak do oznaczenia kontur (można użyć np białej czekolady) Foremka misia, ale oczywiście jeśli nie mamy(...)sodą mąkę. Dokładnie mieszamy aż do połączenia. Tak przygotowane ciasto przelewamy na wysmarowaną masłem silikonową foremkę misia (lub na blachę wyłożoną papierem do pieczenia), wyrównujemy i wbijamy kawałki ciastek oreo. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180ºC i pieczemy do suchego patyczka, ok 45 minut. Lekko studzimy w formie, a następnie przekładamy na kratkę. Całkowicie wystudzone ciasto obracamy na drugą
Kuchnia w czekoladzieRewelacyjne ciasto przekładane, wielowarstwowe o nazwie "Parada". Jest efektowne, widowiskowe i składa się z różnorodnych warstw - stąd pewnie jego nazwa. Przepis znalazłam w starych zapiskach mojej
Kuchnia MagdaLenyKurczak w nowej odsłonie? Kurczak w zupie cebulowej nie jest nudny, a na dodatek jest pyszny. Smok poleca zwłaszcza fanom boczku. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe
Bardzo Gruby SmokWaniliowe placuszki z serka homogenizowanego, przygotowane na pianie z białek. Szybki, tani i prosty przepis. Wychodzą genialne - mięciutkie i delikatne w smaku. Dzieci je uwielbiają! Wystarczy
Kuchnia MagdaLenywody, mieszamy, potem podgrzewamy, ale nie gotujemy. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy serek homogenizowany, mieszamy. Dodajemy żelatynę hartując wcześniej ( dodając trochę masy do ciepłej żelatyny, następnie wlewając całość ). Układamy ciastka na blasze – jedno obok drugiego. Zalewamy masą serową, wygładzamy. Przykrywamy kolejną porcją nadziewanych ciastek. Oblewamy rozpuszczoną mleczną czekoladą ( możemy dodać odrobinę mleka do rozpuszczenia ). Chłodzimy przez
Ostra na SłodkoCiasteczka amoniakowe z kremem orzechowym są wspaniałe, kruche i bardzo pyszne. Ciasteczka świetnie też smakują bez żadnych dodatków. Ciasteczka amoniakowe z kremem orzechowym pochodzą od pani Anny. Dziękuję ślicznie za przesłanie przepisu. Składniki na ciasto 500 g mąki 100 g margaryny 150 g cukru pół … The post Ciasteczka amoniakowe z kremem appeared first on Smaczne potrawy
Smaczne PotrawyIzydor to przekładane ciasto wielowarstwowe na biszkopcie. Składa się z dwóch blatów biszkoptowych przełożonych masą jabłkową, bezą kokosowo-makową oraz domową masą budyniową (bez dodatku kupnego
Kuchnia MagdaLenyKotlety z siekanego dorsza w cieście majonezowym, z dodatkiem czosnku, cebuli oraz koperku. Są pyszne i delikatne w smaku. To bardzo fajny pomysł na wykorzystanie ryby
Kuchnia MagdaLenycytryna masa 200 g masła opcjonalnie 1-3 łyżek cukru pudru 300 g serka homogenizowanego waniliowego ( typu danio ) 2 szklanki mleka w proszku ( nie granulowanego) dodatkowo 300 g ciastek typu delicje 500 g truskawek 2 galaretki truskawkowe 800 ml gorącej wody przepis Do miski przekładamy oddzielone od żółtek, białka i ubijamy je na sztywną pianę, pod koniec ubijania wsypujemy(...)czynność. Następnie dodajemy serek homogenizowany, wsypujemy mleko w proszku i całość miksujemy do połączenia się składników. Na biszkopt przekładamy mleczną masę i dokładnie ją rozsmarowujemy. Na masie układamy ciastka delicje. Na wierzch ciasta wlewamy chłodną, lekko tężejącą galaretkę z truskawkami a następnie ciasto wstawiamy do lodówki na całą noc. Artykuł Ciasto biszkoptowe z mleczną masą, delicjami, galaretką
Smakowite Dania