Tarta z szynką na cieście francuskim 123Niespodziewani goście? Tarta z szynką na cieście francuskim to bardzo łatwa i szybka do przygotowania przekąska. Dosłownie w kilka minut przygotujesz całość, a potem możesz spokojnie
Bardzo Gruby Smok
5 efektownych pomysłów na udekorowanie tortu. Sprawdź! 164Tort zazwyczaj przygotowuje się na specjalne okazje, takie, jak różne rocznice czy urodziny. Osobie, która go piecze najczęściej zależy na tym, aby był pyszny, a przy
Kuchnia MagdaLeny
Jak przechowywać ciasta, aby dłużej były świeże? Sprawdź nasze sposoby 136około 4 dni. Najkrótszy termin przydatności do spożycia mają ciasta ze świeżymi owocami . Należy je przechowywać w lodówce, ale nie dłużej niż 2 dni. Ciasta drożdżowe oraz różnego rodzaju ciasteczka mogą być przechowywane w temperaturze pokojowej przez około 3 dni. Wyjątek stanowią tradycyjne pierniczki, które nadają się do spożycia nawet kilka miesięcy po przygotowaniu. Pamiętaj również(...)przechowywanie świeżości ciasta, jest umieszczenie go w hermetycznym pojemniku, który całkowicie odizoluje je od innych produktów w lodówce. Dzięki takiemu zabiegowi wydłużysz świeżość ciasta o dodatkowe 2-3 dni. Ciasteczka i pierniki trzymaj w szczelnym pojemniku Do przechowywania ciasteczek i pierniczków idealnie nadają się różnego rodzaju puszki i słoje z pokrywami. Dzięki temu wypieki nie chłoną wilgoci z zewnątrz
Słodkie okruszki
Owsianka figa z makiem 95Kto z Was słyszał kiedyś, że dostanie figę z makiem czyli nic? Smok proponuje coś! Owsianka figa z makiem na pewno Wam się spodoba. {"@context":"http
Bardzo Gruby Smok
Ciasto Delicja 167bardzo smaczny wypiek z dodatkiem każdemu dobrze znanych ciasteczek w czekoladzie o nazwie Delicja. Ich dodatek w cieście sprawia, że smakuje ono wyjątkowo. Dodatkowo, by przełamać słodycz ciastek, namoczyłam je w kawie, co było strzałem w dziesiątkę. Dzięki temu całe ciasto ma fajny kawowy posmak. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto delicja to idealny wypiek na święta(...)mascarpone na puszystą masę. Cukier puder mieszamy z śmietan-fixem. Dodajemy partiami do masy. Gotową masę dzielimy na dwie części. Na jeden blat biszkopta wykładamy połowę przygotowanej masy. Następnie ciastka delicje moczymy w kawie i wykładamy na masę śmietankową. Kiedy wszystkie delicje będą już wyłożone na ciasto, wykładamy pozostałą część masy. Całość przykrywamy drugim blatem biszkopta, delikatnie dociskając. Czekoladę
Przepiski.pl
Orzechowiec z makiem i jabłkami 268Orzechowiec to rewelacyjne, wielowarstwowe ciasto przekładane. Składa się z biszkopta orzechowo-miodowego, masy makowej, masy orzechowej, masy jabłkowej oraz na wierzchu z ciasta miodowego pieczonego razem
Kuchnia MagdaLeny
Wigilijny barszcz czerwony 134Przepis na tradycyjny, wigilijny barszcz czerwony, który króluje w naszym rodzinnym domu już od kilkunastu lat. Zazwyczaj przygotowuje go moja mama, w dużym garze i jemy
Kuchnia MagdaLeny
Ciekawe sposoby na wykorzystanie kawy w kuchni: desery, przetwory i dania główne 120Picie kawy rano to nic niezwykłego. Większość z nas chętnie sięga po kubek tego gorącego napoju zaraz po przebudzeniu. Okazuje się jednak, że to nie jedyne
Kuchnia MagdaLeny
Ciasteczka korzenne KRUIDNOTEN 106Święta coraz bliżej, a w kuchni unoszą się typowe zapachy do tego okresu w roku. Z wielką chęcią polecam przygotować ciasteczka korzenne Kruidnoten od Baking Concept ! Składniki: 430 g mieszanki ciasteczek korzennych Krudnoten 150 g masła 50 g miodu Sposób przygotowania: Do miski dodać masło i miód - wymieszać bardzo dokładnie. Następnie wsypać mieszankę do wypieku ciasteczek. Całość bardzo dokładnie(...)wymieszać i uformować kulę. Odstawić do lodówki na 10 minut. Po upływie czasu masę wyjąć. Formować 2 cm kulki i lekko spłaszczyć. Ciasteczka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 15-20 minut w 160 stopniach. Smacznego
Truskawkowa Fiesta
Piernik kawowy z powidłami 109Piernik last minute! Ekspresowy piernik z dodatkiem kawy, przełożony powidłami śliwkowymi i oblany polewą czekoladową. Pyszne, korzenne ciasto, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Nie
Kuchnia MagdaLeny
Ciasta na Boże Narodzenie 225zrobienia Kremówka na herbatnikach – to kolejna odsłona deseru, który znika ze stołu w mgnieniu oka. Herbatniki i budyniowa masa z bitą śmietaną, czy może być coś lepszego? Ciasteczka Kruche ciasteczka przekładane z różnym nadzieniem i dodatkami. Kruche rogaliki z powidłami – bardzo delikatne i wprost rozpływające się w ustach
Słodki Blog
Makowiec – 15 przepisów 122wieniec z makiem Babka z makiem drożdżowa Ciasto marchewkowe z makiem Drożdżówki z makiem Bezglutenowe muffinki z makiem Mini makowce z bezą Placek z brzoskwiniami Gofry à la makowiec Ciastka owsiane z makiem i kokosem Dietetyczne ciastka pełnoziarniste Migdałowe biszkopty z makiem Bułki z makiem Chleb orkiszowo żytni z amarantusem Makowe muffinki Artykuł Makowiec – 15 przepisów pochodzi
Dorota Smakuje
SERNIK STRIACIATELLA + FILMIK 98Bardzo smaczny sernik z dodatkiem różnych smakowo czekolad. Dla łasuchów czekolady i sera to ciasto jest idealne, polecam przepis. SKŁADNIKI : 1 poakowanie ciastek owsianych 210 g 50 g masła 200 g czekolady białej+ 100 ml mleka po 50 g czekolady deserowej i czekolady mlecznej 1 cukier waniliowy 1 szklanka cukru ( można dodać mniej(...)PRZYGOTOWANIE : Tortownicę wykładamy papierem. Ciastka miksujemy z rozpuszczonym masłem i wykładamy nimi dno tortownicy o średnicy 24 cm. Ser mieszamy z jajkami, cukrem, mąką i kiedy składniki już się połączyłą, wlewamy rozpuszczoną, białą czekoladę. Mieszamy. Następnie dodajemy olejek i pokrojone bleczną i gorzką czekolade. Mieszamy. Ciasto pieczemy 1 godzine, temperatura 175 % *, po upieczeniu studzimy
Kulinarne Fantazje Marioli
Kruche ciasteczka z daktylowym nadzieniem 98składniki na kruche ciasteczka: 300 g mąki 100 g cukru 180 g zimnego masła 1 jajko 1 żółtko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka kardamonu składniki na krem daktylowy: 1 szklanka daktyli ( zalewamy wodą i zostawiamy na kilka godzin lub całą noc) 3 łyżki mleka 2 łyżki kakao 3 łyżki orzechów laskowych lub innych opcjonalnie: cukier(...)kakao i orzechy przekładamy do robota kuchennego i miksujemy do momentu uzyskania gładkiego kremu. Przechowujemy w lodówce. Ciasto wyjmujemy z lodówki, a następnie rozwałkowujemy i wykrawamy różne kształty ciasteczek. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C (termoobieg) 10-12 minut lub do momentu, aż ciasteczka będą rumiane. Gdy ciasteczka ostygną przekładamy je kremem daktylowym, posypujemy cukrem pudrem
noteskulinarnyfiga