Makaron z sosem grzybowo-serowym to bardzo proste, szybkie, a przy tym przepyszne danie dla smakoszy grzybów. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content
Bardzo Gruby Smokblogu znajdziecie wiele ciekawych przepisów z ciasta francuskiego jak na przykład: Faworki w 15 minut Zapiekanki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym Ciasto francuskie ze szpinakiem i fetą Ciastka francuskie z serem i brzoskwiniami to kolejny pomysł na deser z ciasta francuskiego. Wystarczy zakupić gotowe ciasto francuskie, twaróg i brzoskwinie. Kolejno przygotować ciasteczka i wstawić do piekarnika na kilkanaście
Przepiski.plUlubiony 40 ml śmietanki 30 % 1 małe jajko kl M 1/3 szkl cukru 20 g budyniu waniliowego esencja pomarańczowa lub skórka pomarańczowa na spód biszkopty bądź masa z pokruszonych ciastek i masła dodatkowo do środka powidła np. czekośliwka lub inne owoce Wszystkie składniki powinny być w temp. pokojowej ! 1. Składniki oprócz biszkoptów i powideł przekładamy do miski i krótko(...)miksujemy tylko do połączenia ich, następnie do blaszki na muffinki dajemy papierowe papilotki i na dno każdej dajemy albo po jednym biszkopcie albo odrobinę masy z ciastek następnie wykładamy masę serową tak nie całkowicie do pełna ale więcej niż 3/4 i na środek każdego serniczka dajemy po łyżeczce powideł. Serniczki pieczemy w 170 stop przez około 35 minut
Gotowanie...to proste !Sernik ze słonecznikową masą serową oraz kremową polewą z białej, palonej czekolady i karmelizowanym słonecznikiem na wierzchu, wykonany na spodzie herbatnikowym. Jest doskonały - mazisty i wilgotny
Kuchnia MagdaLenyKoktajle deserowe o smaku znanych i lubianych słodkości - tiramisu, oreo oraz snickersa. Przygotowane z przeróżnymi, oryginalnymi dodatkami, nie tylko na bazie mleka (zwierzęcego lub roślinnego), ale
Kuchnia MagdaLenymasła. Banany obrać pokroić na plastry i skropić sokiem z cytryny. Dzięki temu banany nie zrobię się ciemne w cieście. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć pierwszą warstwę ciastek. Wyłożyć połowę przygotowanego budyniu a następnie banany i lekko je docisnąć. Wyłożyć kolejną warstwę ciastek, rozsmarować masę kajmakową i przykryć herbatnikami. Wykładamy pozostałą masę budyniową i herbatniki. Śmietankę
Kulinarne przygodyDziś na tapecie ciasteczka. Delikatne, kruche, maślane...... pyszne. Dodatek drażetek czekoladowych dodaje im smaku i uroku. W słoiku na blacie kuchennym stają się fajną dekoracją. Myślę, że dzieci będą zadowolone. Na pewno chętnie zjedzą takie kolorowe ciacho. Do tego ciepłe mleko, lub kakao,... połączenie idealne. Ja bardzo lubię do herbaty. A Wy, z czym lubicie(...)porcji składników zrobiłam 44 ciasteczka. Składniki: 200 g. masła 5 łyżek cukru pudru 1 jajko 2,5 szklanki mąki + mąką do podsypania 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka naturalnego ekstraktu waniliowego Dodatkowo: 200 g. drażetek czekoladowych Wykonanie: Masło pokroić na kawałki wrzucić do miski. Dodać pozostałe składniki, oprócz drażetek. Zagnieść mikserem z hakami, lub robotem
Agusiowe smakołykiGrzybobranie się udało? Chcecie zachować smaki grzybów do zimy? Ususzyliście już mnóstwo? To może jeszcze grzyby pasteryzowane z cebulką? {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https
Bardzo Gruby Smok