ciasteczka - 38923 przepisów (strona:366/2595)

Szybkie i proste pierniczki bezglutenowe – przepis krok po kroku 42

kakao Może nie wyglądają tak ładnie, jak pierniczki wykrawane, za to smakują wybornie! Koniecznie dajcie znać, czy Wy też pieczecie na święta pierniczki. A może macie inne, ulubione ciasteczka świąteczne? Już dziś zapraszam Was na drugi przepis na pierniczki – tym razem wykrawane Smacznego!   A jeśli szukacie przepisu na kruche ciasteczka deserowe, zapraszam tutaj: Bezglutenowe ciasteczka deserowe – prosty przepis

Okiem Blondynki by McBlondi
Gofry wytrawne z ciasta francuskiego 37

Gofry wytrawne z ciasta francuskiego to szybka i bardzo nieskomplikowana propozycja na przekąskę, śniadanie lub kolację na ciepło. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl

Bardzo Gruby Smok
Najprostsza kremówka z bitą śmietaną 321

kremówkę z bitą śmietaną: gotowy płat ciasta francuskiego (około 275 g) 400 ml śmietany 30% 250 g mascarpone łyżka żelatyny 100 ml wody 5 łyżek cukru pudru + do posypania ciastka   Przygotowanie Ciasto francuskie rozwijamy i przekrawamy na dwie równe części. Płaty układamy w odstępie na wyłożonej papierem do pieczenia dużej blaszce od piekarnika i nakłuwamy je widelcem(...)śmietaną Zobacz inne przepisy na szybkie słodkości: Błyskawiczne ciasteczka serowe – w sam raz do kawy Rustykalne muffinki czekoladowe – prosty i szybki przepis Gofry – przepis na pyszne i chrupiące gofry Ciastka francuskie z dżemem i kruszonką Niezwykle szybkie mini pączki z żurawiną i imbirem Artykuł Najprostsza kremówka z bitą śmietaną pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka z kapustą pekińską, suszonymi pomidorami i salami 101

Pyszna sałatka z kapustą pekińską, świeżym szpinakiem i dodatkami w stylu włoskim - suszonymi pomidorami, oliwkami, salami oraz serkiem typu włoskiego. Dodatkowo dla osób lubiących ostre smaki

Kuchnia MagdaLeny
Zdrowe przekąski – małe kroki do zdrowej diety 65

Co najbardziej nas gubi, gdy próbujemy jeść zdrowo? Można śmiało postawić tezę, że dwie rzeczy: niezdrowe przekąski i wysoko przetworzone produkty. Nie musisz jednak zupełnie unikać

Kuchnia MagdaLeny
Sernik z mango 51

kąpieli wodnej. Wtedy ciasto będzie wilgotne, puszyste i będziemy mieli pewność, że nam się idealnie upiecze. Sernik z mango składniki Sernik z mango składniki Spód z ciasteczek zbożowych składniki Sernik z mango przepis Zaczynamy od zrobienia spodu do sernika. Masło roztapiamy w rondelku i jak się roztopi odstawiamy do ostygnięcia. Ciasteczka zbożowe bardzo drobno kruszymy. Możecie je włożyć do torebki(...)strunowej, albo do blendera i bardzo drobno zmielić. Ciasteczka mieszamy z masłem. Powinniście otrzymać coś w rodzaju piasku. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wykładamy tam ciasteczka z masłem. Spód zapiekamy w 175 st. C. przez 10 minut. Po wyjęciu z piekarnika spód sernika studzimy. W rondelku podgrzewamy śmietanę, powinna być gorąca, ale musimy pilnować, bo nie może

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Deser banoffee 84

bombę kaloryczną ;) Mój deserek banoffee w szklance zawiera domowej roboty kajmak oraz warstwę czekoladowego ganache. Jest pycha! Składniki (2 większe lub 3 mniejsze porcje): 4 banany 120 g. kruchych ciasteczek np. z dodatkiem płatków owsianych Warstwa kajmakowa 165 g. śmietanki 30% 65 g. cukru Warstwa ganache 100 g. gorzkiej czekolady 130 g. śmietanki 30% Warstwa śmietanowa 150 g. śmietanki(...)mocno schłodzonej) 1 łyżeczka cukru pudru Ciasteczka wsyp do worka i rozbij tłuczkiem na małe kawałeczki. Śmietankę na kajmak wlej do rondelka, wsyp cukier. Gotuj od czasu do czasu mieszając przez 30 minut. Gotowa masa kajmakowa jest gęsta i przybiera żółtawy kolor. Odstaw do wystudzenia. Śmietankę na ganache czekoladowy mocno podgrzej, zdejmij z palnika i wsyp pastylki czekoladowe lub drobno

Delicious Place
Tort czekoladowo-miętowy 267

Prosty przepis na tort czekoladowo-miętowy. Składa się z 3 blatów biszkoptu kakaowego przełożonych masą czekoladowo-miętową przygotowaną ze śmietanki kremówki oraz pastylek miętowych.  Tort

Kuchnia MagdaLeny
Marchewka z żurawiną na kwaśno 43

Marchewka z żurawiną na kwaśno sprawdzi się idealnie jako dodatek do mięs lub ryb. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2022\/12

Bardzo Gruby Smok
Muffinki z różą 48

W karnawale zajadamy się zazwyczaj pączkami , chrustem czy oponkami . A co powiecie na bardziej dietetyczną alternatywę? Muffinki z różą smakują przepysznie. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe

Bardzo Gruby Smok
Szybkie i proste pierniczki bezglutenowe – przepis krok po kroku 44

kakao Może nie wyglądają tak ładnie, jak pierniczki wykrawane, za to smakują wybornie! Koniecznie dajcie znać, czy Wy też pieczecie na święta pierniczki. A może macie inne, ulubione ciasteczka świąteczne? Już dziś zapraszam Was na drugi przepis na pierniczki – tym razem wykrawane Smacznego!   A jeśli szukacie przepisu na kruche ciasteczka deserowe, zapraszam tutaj: Bezglutenowe ciasteczka deserowe – prosty przepis

Okiem Blondynki by McBlondi
Muszle makaronowe meksykańskie 39

Muszle makaronowe meksykańskie będą smakować każdemu fanowi makaronu. Meksykański farsz nasyci nawet największego głodomora. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2022\/05

Bardzo Gruby Smok
Szopki krakowskie 2023 40

Jedną z pięknych i jakże oryginalnych tradycji bożonarodzeniowych są szopki krakowskie. Od 1937 roku (z przerwą w czasie wojny) co roku odbywa się konkurs, w którym

Bardzo Gruby Smok
Sernik potrójnie czekoladowy 146

studzenie sernika. Łączny czas przygotowania: 90 min + czas na chłodzenie sernika najlepiej cała noc   Składniki: (na tortownicę 16 cm, przelicznik na inne blaszki znajdziesz tutaj ) Spód: 7 ciastek oreo 80 g 20 g roztopionego masła Masa serowa: 170 g czekolady gorzkiej ok. 60 % kakao 100 g śmietanki 30 % 150 g cukru 15 g kakao 350 g twarogu(...)wiaderka 3 jajka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Ganache: 50 g czekolady gorzkiej ok. 60 % 50 g czekolady mlecznej 100 g śmietanki 30 % Przygotowanie: Spód: Ciastka rozdrobnij w blenderze Dodaj roztopione masło i wymieszaj do powstania konsystencji mokrego piasku Przełóż masę do tortownicy, której dno wyłożone jest papierem do pieczenia, wyrównaj i lekko dociśnij Podpiecz w piekarniku nagrzanym

Słodki Blog