ciasteczka - 39423 przepisów (strona:366/2629)

5 efektownych pomysłów na udekorowanie tortu. Sprawdź! 149

Tort zazwyczaj przygotowuje się na specjalne okazje, takie, jak różne rocznice czy urodziny. Osobie, która go piecze najczęściej zależy na tym, aby był pyszny, a przy

Kuchnia MagdaLeny
Jak przechowywać ciasta, aby dłużej były świeże? Sprawdź nasze sposoby 129

około 4 dni. Najkrótszy termin przydatności do spożycia mają ciasta ze świeżymi owocami . Należy je przechowywać w lodówce, ale nie dłużej niż 2 dni. Ciasta drożdżowe oraz różnego rodzaju ciasteczka mogą być przechowywane w temperaturze pokojowej przez około 3 dni. Wyjątek stanowią tradycyjne pierniczki, które nadają się do spożycia nawet kilka miesięcy po przygotowaniu. Pamiętaj również(...)przechowywanie świeżości ciasta, jest umieszczenie go w hermetycznym pojemniku, który całkowicie odizoluje je od innych produktów w lodówce. Dzięki takiemu zabiegowi wydłużysz świeżość ciasta o dodatkowe 2-3 dni. Ciasteczka i pierniki trzymaj w szczelnym pojemniku Do przechowywania ciasteczek i pierniczków idealnie nadają się różnego rodzaju puszki i słoje z pokrywami. Dzięki temu wypieki nie chłoną wilgoci z zewnątrz

Słodkie okruszki
Owsianka figa z makiem 88

Kto z Was słyszał kiedyś, że dostanie figę z makiem czyli nic? Smok proponuje coś! Owsianka figa z makiem na pewno Wam się spodoba. {"@context":"http

Bardzo Gruby Smok
Ciasto Delicja 153

bardzo smaczny wypiek z dodatkiem każdemu dobrze znanych ciasteczek w czekoladzie o nazwie Delicja. Ich dodatek w cieście sprawia, że smakuje ono wyjątkowo. Dodatkowo, by przełamać słodycz ciastek, namoczyłam je w kawie, co było strzałem w dziesiątkę. Dzięki temu całe ciasto ma fajny kawowy posmak. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto delicja to idealny wypiek na święta(...)mascarpone na puszystą masę. Cukier puder mieszamy z śmietan-fixem. Dodajemy partiami do masy. Gotową masę dzielimy na dwie części. Na jeden blat biszkopta wykładamy połowę przygotowanej masy. Następnie ciastka delicje moczymy w kawie i wykładamy na masę śmietankową. Kiedy wszystkie delicje będą już wyłożone na ciasto, wykładamy pozostałą część masy. Całość przykrywamy drugim blatem biszkopta, delikatnie dociskając. Czekoladę

Przepiski.pl
Orzechowiec z makiem i jabłkami 260

Orzechowiec to rewelacyjne, wielowarstwowe ciasto przekładane. Składa się z biszkopta orzechowo-miodowego, masy makowej, masy orzechowej, masy jabłkowej oraz na wierzchu z ciasta miodowego pieczonego razem

Kuchnia MagdaLeny
Wigilijny barszcz czerwony 128

Przepis na tradycyjny, wigilijny barszcz czerwony, który króluje w naszym rodzinnym domu już od kilkunastu lat. Zazwyczaj przygotowuje go moja mama, w dużym garze i jemy

Kuchnia MagdaLeny
Ciekawe sposoby na wykorzystanie kawy w kuchni: desery, przetwory i dania główne 110

Picie kawy rano to nic niezwykłego. Większość z nas chętnie sięga po kubek tego gorącego napoju zaraz po przebudzeniu. Okazuje się jednak, że to nie jedyne

Kuchnia MagdaLeny
Ciasteczka korzenne KRUIDNOTEN 100

Święta coraz bliżej, a w kuchni unoszą się typowe zapachy do tego okresu w roku. Z wielką chęcią polecam przygotować ciasteczka korzenne Kruidnoten od Baking Concept ! Składniki: 430 g mieszanki ciasteczek korzennych Krudnoten 150 g masła 50 g miodu  Sposób przygotowania: Do miski dodać masło i miód - wymieszać bardzo dokładnie. Następnie wsypać mieszankę do wypieku ciasteczek. Całość bardzo dokładnie(...)wymieszać i uformować kulę. Odstawić do lodówki na 10 minut. Po upływie czasu masę wyjąć. Formować 2 cm kulki i lekko spłaszczyć. Ciasteczka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 15-20 minut w 160 stopniach. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Piernik kawowy z powidłami 101

Piernik last minute! Ekspresowy piernik z dodatkiem kawy, przełożony powidłami śliwkowymi i oblany polewą czekoladową. Pyszne, korzenne ciasto, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Nie

Kuchnia MagdaLeny
Ciasta na Boże Narodzenie 216

zrobienia Kremówka na herbatnikach – to kolejna odsłona deseru, który znika ze stołu w mgnieniu oka. Herbatniki i budyniowa masa z bitą śmietaną, czy może być coś lepszego? Ciasteczka Kruche ciasteczka przekładane z różnym nadzieniem i dodatkami. Kruche rogaliki z powidłami – bardzo delikatne i wprost rozpływające się w ustach

Słodki Blog
Makowiec – 15 przepisów 117

wieniec z makiem Babka z makiem drożdżowa Ciasto marchewkowe z makiem Drożdżówki z makiem Bezglutenowe muffinki z makiem Mini makowce z bezą Placek z brzoskwiniami Gofry à la makowiec Ciastka owsiane z makiem i kokosem Dietetyczne ciastka pełnoziarniste Migdałowe biszkopty z makiem Bułki z makiem Chleb orkiszowo żytni z amarantusem Makowe muffinki Artykuł Makowiec – 15 przepisów pochodzi

Dorota Smakuje
SERNIK STRIACIATELLA + FILMIK 92

Bardzo smaczny sernik z dodatkiem różnych smakowo czekolad. Dla łasuchów czekolady i sera to ciasto jest idealne, polecam przepis.  SKŁADNIKI :  1 poakowanie ciastek owsianych 210 g  50 g masła  200 g czekolady białej+ 100 ml mleka po 50 g czekolady deserowej i czekolady mlecznej 1 cukier waniliowy  1 szklanka cukru ( można dodać mniej(...)PRZYGOTOWANIE :  Tortownicę wykładamy papierem.  Ciastka miksujemy z rozpuszczonym masłem i wykładamy nimi dno tortownicy o średnicy 24 cm.  Ser mieszamy z jajkami, cukrem, mąką i kiedy składniki już się połączyłą, wlewamy rozpuszczoną, białą czekoladę. Mieszamy. Następnie dodajemy olejek i pokrojone bleczną i gorzką czekolade. Mieszamy.  Ciasto pieczemy 1 godzine, temperatura 175 % *, po upieczeniu studzimy

Kulinarne Fantazje Marioli
Kruche ciasteczka z daktylowym nadzieniem 94

składniki na kruche ciasteczka: 300 g mąki 100 g cukru 180 g zimnego masła 1 jajko 1 żółtko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka kardamonu składniki na krem daktylowy: 1 szklanka daktyli ( zalewamy wodą i zostawiamy na kilka godzin lub całą noc) 3 łyżki mleka 2 łyżki kakao 3 łyżki orzechów laskowych lub innych opcjonalnie: cukier(...)kakao i orzechy przekładamy do robota kuchennego i miksujemy do momentu uzyskania gładkiego kremu. Przechowujemy w lodówce.  Ciasto wyjmujemy z lodówki, a następnie rozwałkowujemy i wykrawamy różne kształty ciasteczek. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C (termoobieg) 10-12 minut lub do momentu, aż ciasteczka będą rumiane.  Gdy ciasteczka ostygną przekładamy je kremem daktylowym, posypujemy cukrem pudrem

noteskulinarnyfiga
WIGILIJNY BIGOS bez mięsa! Wegetariański bigos z tofu 115

inne przepisy na bezmięsne dania – klik . Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga: Facebook Instagram Pinterest Sprawdź najnowsze przepisy WIGILIJNY BIGOS bez mięsa! Wegetariański bigos z tofu Ciastka na choinkę z witrażem – CIASTKA BOMBKI Świąteczny likier orzechowy! PRZEPIS na domowy likier korzenny z miodem Sałatki na Święta! 10 przepisów na sałatki i przystawki na Boże

Via Gusto