całkowicie wystudzony kruchy spód tarty. Odstawić do lodówki do stężenia. Po tym czasie na tarcie wyłożyć owoce. Podawać, przechowywać w lodówce. *Uwaga dla zapracowanych: ciasto kruche można zastąpić pokruszonymi ciastkami wymieszanymi z roztopionym masłem. Np. 300 gr ciastek czekoladowych HIT z nadzieniem i do tego 50 gr rozpuszczonego masła, do tego np. 50 gr połamanej gorzkiej czekolady, wrzucamy
moj przepis nacynamonu 4 łyżki kakao (ja użyłam po 2 łyżki kakao i mąki ziemniaczanej) 2 gruszki obrane, wydrążone lub 2 dojrzałe banany 150 gr orzechów prażonych i solonych 300 gr ciastek kakaowych lub cynamonowych lub imbirowych lub pierniczków 100 gr śliwek suszonych (ja użyłam, ale nie ma takiej konieczności) garść orzechów włoskich Piekarnik nagrzać do 180 st., grzałka góra-dół(...)być gęsta, jak budyń, że łyżka prawie staje, w przypadku gdy jest rzadsza, dodać łyżkę kakao lub mąki ziemniaczanej, zmiksować, w razie konieczności dodać kolejną łyżkę. Dodać pokruszone ciastka, orzechy włoskie, śliwki, wymieszać. Posypać orzechami ziemnymi. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 1 godzinę. Wyjąć z piekarnika, całkowicie wystudzić w formie, wstawić do lodówki na 3 godziny. Nożykiem oddzielić boki
moj przepis naPrażone migdały świetnie nadają się jako dodatek do deseru lub dekoracja na torcie. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/08\/prazone-migdaly-250x250.jpg
Bardzo Gruby SmokNic tak nie zbliża jak wspólny posiłek przy rodzinnym stole. Wspólne jedzenie, a także przygotowywanie potraw to budowanie tradycji rodzinnych. Dlatego najlepsze wspomnienia powstają w domu
Kuchnia MagdaLenyUdziec z indyka w kurkach to świetna propozycja dla osób chcących odkryć odrobinę lasu i dzikości na talerzu. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl
Bardzo Gruby SmokBataty, czyli słodkie ziemniaki pieczone w piekarniku i faszerowane sosem pomidorowym z chrupiącym, pieczonym tofu oraz czerowną fasolką. Podane zostały z pastą z awokado oraz pomidorkami
Kuchnia MagdaLenyZupa ziemniaczana z kiełbasą to pyszna zupa dla wszystkich lubiących zarówno warzywa, jak i kiełbasę. Na dodatek jest bardzo, bardzo sycąca. Pycha! {"@context":"http:\/\/schema.org","@type
Bardzo Gruby Smokserkiem mascarpone, dodajemy drobno pokruszone orzechy. W osobnym naczyniu ubijamy 330 ml śmietany, po ubiciu łączymy z masą budyniową mieszając delikatnie łyżką. 3. Połowę masy wylewamy na ciastka, układamy drugą warstwę ciastek i ponownie wylewamy pozostałą masę. Chwilę chłodzimy w lodówce. 4. Czekoladę łamiemy na małe kawałki, przekładamy do rondelka, wlewamy pozostałą śmietanę
Kulinarna ChwilaSernik z chałwową masą serową, na spodzie herbatnikowym oraz kremową polewą chałwową na wierzchu. Posiada zbitą i kremową konsystencję. Jest naprawdę pyszny! Masa serowa wykonana
Kuchnia MagdaLenyGulasz gyros przygotowany z filetów z kurczaka, z dodatkiem pieczarek, papryki oraz ogórków konserwowych. Wychodzi naprawdę pyszny i bardzo aromatyczny. Fani gyrosowych smaków z pewnością będą
Kuchnia MagdaLenyCzekoladowy sernik na zimno z musem z suszonych śliwek oraz czekoladową chrupką z płatków kukurydzianych. Pyszne ciasto bez pieczenia, przygotowane na spodzie herbatnikowym, z czekoladową masą
Kuchnia MagdaLenyMając przepis podstawowy na kruche ciasto ogranicza Was już tylko fantazja i dostęp do składników. Wyczarujecie z niego wiele różnych ciast na kruchym spodzie. Podzielcie się
Bardzo Gruby Smoksię prezentują. Troszkę pracy z nimi jest, jak to z pierogami ale efekt wart poświęconego czasu. Ciasto i farsz przygotowujemy klasycznie. Cienko rozwałkowane ciasto wycinamy za pomocą foremki do ciastek o kształcie serca. Na jednym serduszku kładziemy na środku łyżeczkę nadzienia, przykrywamy drugim i zlepiamy brzegi. PRZEPIS PIEROGI Z SEREM NA WALENTYNKI Składniki: ciasto: 2 szkl mąki orkiszowej(...)stopniowo dolewamy bardzo ciepłą wodę i zagniatamy ciasto. Musi wyjść zwarte, elastyczne, gładkie. Potem twaróg rozgniatamy widelcem, mieszamy z cukrem, żółtkiem i wanilią. Następnie ciasto wałkujemy cienko, foremką do ciastek wykrawamy serduszka. Potem na jednym serduszku kładziemy na środku łyżeczkę nadzienia, przykrywamy drugim i zlepiamy brzegi. Następnie gotujemy w osolonym wrzątku ok 3-4 min od wypłynięcia. Finalnie gorące
Dorota SmakujePrzepyszny klasyk na bazie mięsa mielonego będzie świetnym pomysłem na obiad. Sznycle bardzo dobrze pasują z ziemniakami i dowolną sałatką. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image
Bardzo Gruby Smokwody i przelać do prostokątnego, płaskiego naczynia lub pojemnika (*). (Powinna mieć około 1/2 cm wysokości.) Ostudzoną galaretkę wstawić do lodówki, aby całkowicie zastygła. Następnie za pomocą wykrawacza do ciastek wykrawać z niej serduszka. (Nadmiar galaretki można pokroić w kostkę i wmieszać do masy.) Masa. Jedną galaretkę przezroczystą rozpuścić w 400 ml wody i po ostudzeniu schłodzić w lodówce(...)wypłyną na jej wierzch.) Po tym czasie w większej misce umieścić twaróg i miksując stopniowo wlewać galaretkę. Masę połączyć na jednolitą konsystencję oraz przełożyć do formy uprzednio wyłożonej ciastkami. Całość wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Wierzch. Drugą galaretkę przezroczystą standardowo rozpuścić w 500 ml gorącej wody oraz schłodzić w lodówce. Na wierzchu sernika ułożyć galaretkowe serduszka i wszystko
Di gotuje