Okres bożonarodzeniowy już dawno za nami, ale warto wracać cały rok do smaków świątecznych. Doskonałą propozycją oraz przekąską będzie zasmakowanie ciasteczkami korzennymi od Baking Concept ! Składniki: 430 g mieszanki ciasteczek korzennych 50 g miodu wielokwiatowego 150 g masła Sposób przygotowania: Do miski dodać masło i miód - wymieszać bardzo dokładnie. Następnie wsypać mieszankę do wypieku ciasteczek. Całość bardzo dokładnie wymieszać(...)uformować kulę. Odstawić do lodówki na 10 minut. Po upływie czasu masę wyjąć. Formować 2 cm kulki i lekko spłaszczyć. Ciasteczka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 15-20 minut w 160 stopniach. Smacznego
Truskawkowa FiestaŚledzie po włosku to świetna śledziowa sałatka w nietypowej odsłonie. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2022\/12\/sledzie-po-wlosku-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content
Bardzo Gruby Smoktyle właśnie sztuk serniczków podaję przepis. Jeśli chcecie zrobić je w tradycyjnej formie składającej się z 12 gniazd, podwójcie ilość składników. Składniki na 6 serniczków : Spód : 100 g ciastek lub herbatników maślanych 40 g masła Masa serowa : 300 g twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie lub dobrej jakości sera z wiaderka 100 ml śmietanki kremówki(...)waniliowego lub cytrynowego Karmel : 110 g cukru ( pół szklanki ) 30 g masła, miękkiego 200 ml śmietanki kremówki 30%, w temperaturze pokojowej sól, do smaku Wykonanie : Spód : Masło roztopić. Ciastka zmielić, np. w blenderze, przesypać do miseczki i dodać roztopione masło. Wymieszać dokładnie do uzyskania masy o konsystencji mokrego piasku. Masę ciasteczkową rozdzielić równo pomiędzy 6 gniazd w formie
Opowieści z piekarnikaMazurek z różą to kolejny pyszny mazurek. Wbrew pozorom nie jest aż tak słodki, jak by się mogło wydawać. Jest po prostu przepyszny! {"@context":"http:\/\/schema.org
Bardzo Gruby SmokKic, kic, kic! Macie ochotę na zajączki na wielkanocnym stole? Smok poleca pyszne i bardzo efektowne zajączki drożdżowe. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl
Bardzo Gruby SmokTarta z łososiem i szpinakiem na cieście francuskim to propozycja zarówno obiadowa, kolacyjna, jak i pomysł na przekąskę lub poczęstowanie gości. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe
Bardzo Gruby SmokStrucla to pyszne ciasto drożdżowe z przeróżnym nadzieniem w formie warkocza. Moja jest nadziana orzechami - u mnie: pół na pół orzechy włoskie z migdałami, ale równie
Kuchnia MagdaLenyProsty przepis na sernik na zimno o smaku brzoskwini z marakują. Przygotowany na spodzie herbatnikowym z masą serową z prawdziwego twarogu z dodatkiem pulpy z marakui
Kuchnia MagdaLenyPizza z boczkiem i cebulą poleca się na obiad, kolację lub na imprezę. Smak, który polubi każdy. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content
Bardzo Gruby SmokDieta bezglutenowa wprowadza ograniczenia w kwestii składników jakie używamy do komponowania swoich posiłków. Szczególnie mocno dotyka to pieczywa. Z czego mogą być produkowane bezglutenowe bułeczki? Na
Kuchnia MagdaLenyLeśny mech” – to przepis na pięknie wyglądające ciasto! Gotowany ser przełożony jest ciastem ze szpinakiem. Sprawdź przepis – https://viagusto.pl/sernik-gotowany-ciasto-lesny-mech/ Sernik z białą czekoladą i kawałkami ciastek Oreo – to wariacja na temat klasycznego sernika. W tym przypadku do ciasta dodaje się białą czekoladę, która nadaje mu słodkości i kremowej konsystencji. Do tego dodaje się ciastka Oreo, które zapewniają chrupiący i słodki kontrast. Sernik cytrynowy z kruszonką – to sernik o wyrazistym, orzeźwiającym smaku. Cytryna nadaje mu charakterystycznego smaku, a kruszonka dodaje chrupkości. To idealna propozycja na lato, kiedy chce się czegoś lekkiego i orzeźwiającego. Sernik z serkiem mascarpone – to sernik dla miłośników bardziej wyrafinowanych smaków. Serek mascarpone nadaje mu kremowej konsystencji. Sernik
Via Gustodeserów na bazie owoców, polewa czekoladowa – rozpuść czekoladę w pastylkach na parze lub w mikrofalówce (z ostrożnością, aby nie przegrzać). Gdy będzie płynna, polej nią ciasta, ciasteczka, owoce, bezy, lody czy inne desery. Polewa stężeje pod wpływem chłodzenia, zamieniając się w chrupiącą warstwę, czekoladowe ciasteczka i brownie – przygotuj ciasto na ciasteczka, brownie czy muffinki, a następnie wmieszaj do środka pastylki(...)sposób urozmaicisz swoje wypieki, fondue czekoladowe – rozpuść pastylki czekoladowe z odrobiną śmietanki lub mleka na małym ogniu, mieszając, aby uzyskać gładką konsystencję. Podawaj gorące fondue z owocami, ciasteczkami, piankami marshmallow czy innymi przekąskami do maczania, dekoracja deserów – układaj pastylki na wierzchu tortu, na paterze z owocami, w kształcie wzoru na talerzu czy jako elementy dekoracyjne w deserach warstwowych. Możesz również
ProstePesto.plW krainie wielkanocnych smaków, gdzie tradycja przeplata się z nowoczesnością, możesz odkryć tajemnice wspaniałych dań rybnych. Zanurz się w atmosferze świątecznej radości, podczas której doświadczysz wyjątkowego
Kuchnia MagdaLenyOwsianka z bakaliami i bananem to idealny start w nowy dzień pełny energii i dobrych smaków! {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads
Bardzo Gruby SmokBiała kiełbasa w niestandardowym wydaniu - w postaci klopsików w sosie chrzanowym - to świetna propozycja na wielkanocny obiad. Do przygotowania klopsików potrzeba kiełbasy białej, surowej i kilka
Kuchnia MagdaLeny