wyczarować mnóstwo ciekawych przepisów. Jeden z nich to wykorzystanie dyni do jednej z moich ulubionych form deserów – przekładańców w słoiczkach. W tej wersji mamy warstwy puszystej śmietany, chrupiących ciasteczek i oczywiście kremu dyniowego. Przepyszna propozycja, nie tylko na jesień, bo dodatek aromatycznych pierniczków to jakby już jeden krok w kierunku Bożego Narodzenia (tak… jestem tą osobą, że tylko(...)mieszamy. Bierzemy kawałek folii spożywczej i kładziemy na powierzchni kremu, aby nie utworzył się kożuch. Odstawiamy do ostygnięcia. Gdy krem jest całkowicie wystygnięty możemy przygotować resztę składników – ciasteczka przekładamy do woreczka foliowego i rozkruszamy na drobno – użyłam do tego wałka do ciasta. Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno z odrobiną esencji waniliowej. Jeśli chcemy uzyskać ładne rozetki
Smaczna StronaSchab po morawsku zasmakuje każdemu i będzie świetną alternatywą do schabowego – też kawałki mięsa wieprzowego, ale z ciekawym sosem. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image
Bardzo Gruby SmokProste ciastka francuskie z borówkami to niezwykle łatwy w przygotowaniu i pyszny deser, który przygotujecie z zaledwie kilku składników. Znikają błyskawicznie! :) Ten tydzień na blogu zdecydowanie upływa pod znakiem prostoty. W przeprowadzonej już jakiś czas temu na blogu ankiecie wyraziliście jednak swoje zainteresowanie również właśnie taką tematyką przepisów, dlatego dzielę się z Wami także tymi ... Artykuł Proste ciastka
Pogotujmy.plW jesieni chętnie sięgamy po sezonowe owoce i warzywa a szczególnie po dynię. Może więc spróbujecie makaron z musem dyniowym? {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image
Bardzo Gruby SmokMielona wołowina w całkiem innym wydaniu, mniej oczywistym niż sos pomidorowy, sos boloński czy chili con carne. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu... Mielone mięso
Kuchnia MagdaLenyDzisiaj propozycja na „małe co nieco w wersji bankietówek: porcjowanych ciastek, które kuszą wdzięczną aparycją i zachęcają do skosztowania. A kryją w sobie symfonię trzech smaków: kawowego kremu, soczystości wiśni, i kuszącej deserowej czekolady. Ciastka w takiej formie są podzielne i bardziej niż ciasto przyciągają wzrok. Jeśli zależy Wam zatem na efektownej ,słodkiej ozdobie uroczystego stołu- zapraszam
Domowe ciastaSnickers to bardzo popularny deser, który może występować w formie ciasta na biszkopcie lub kruchym cieście, ciasta bez pieczenia, tarty, a także deserków w pucharkach. I
Kuchnia MagdaLenyZa oknami piękna złota polska jesień, a więc to idealna pora na pyszne sezonowe śniadanko. Owsianka jesienna to teraz strzał w dziesiątkę! {"@context":"http:\/\/schema.org","@type
Bardzo Gruby Smokjogurtu greckiego 150 g waniliowego skyru 200 g proteinowego puddingu waniliowego 2 płaskie łyżki żelatyny W rondelku umieszczamy mleko, masło oraz kakao, podgrzewamy, aż do połączenia. Ciasto + ciastka miksujemy partiami w rozdrabniaczu na piach. Przesypujemy do dużej miski. Dodajemy rozpuszczone, lekko przestudzone masło z mlekiem i kakao, krem czekoladowy oraz dżem. Mieszamy do połączenia (jeśli uznasz, że masa jest(...)zbyt „mokra” dodaj więcej zmiksowanych ciastek, a jeśli nie chce się dobrze połączyć, wlej odrobinę więcej mleka). Tortownicę (24 cm) wykładamy na spodzie papierem do pieczenia, dajemy przygotowaną masę bajaderkową, dokładnie dociskamy. Galaretki rozpuszczamy w 750 ml gorącej wody. Odstawiamy. Miękkie masło ucieramy na puch. Pod koniec dodajemy krem czekoladowy oraz mascarpone. Miksujemy krótko, tylko do połączenia
Smaki Na TalerzuMimo jesieni można poczuć się jak na wakacjach. Wystaczy usmażyć gofry! Nieważne czy same, z bitą śmietaną, owocami czy z dżemem . {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe
Bardzo Gruby SmokPrzedstawiam pizzę w rewelacyjnym wydaniu. Pizza blanca to pizza biała bez sosu pomidorowego. Przygotowana na cienkim i chrupiącym spodzie, z sosem beszamelowym oraz pysznymi dodatkami
Kuchnia MagdaLenySernik dyniowy przygotowany na korzennym, a'la biszkoptowym spodzie z masą na bazie serka mascarpone i jogurtu greckiego z dodatkiem puree z dyni. Na wierzchu sernika
Kuchnia MagdaLenyZupa krem marchewkowo-selerowa jest pyszna i będzie smakować każdemu. Co więcej nada się na każdą porę roku – zarówno zimą, jak i latem. {"@context":"http
Bardzo Gruby SmokDzisiaj mija dokładnie 7 lat od kiedy założyłam bloga Kuchnia MagdaLeny i postanowiłam dzielić się z Wami moimi przepisami. Chciałabym podziękować wszystkim tym, bez których ten
Kuchnia MagdaLenyŚLIWKAMI (mrożonymi) i kokosową kruszonką Ciasto drożdżowe ze śliwkami najlepiej smakuje jesienią i zimą – już sam zapach pieczonego ciasta sprawia, że jesteśmy głodni. Ciasto… ZOBACZ PRZEPIS MARCHEWKOWE CIASTKA z orzechami włoskimi w karmelu (wegańskie, orkiszowe) W czasie jesiennym warto wykorzystać sezonowe produkty. Do przygotowania ciastek użyłam własnie takich składników – jest to marchewka i orzechy
Via Gusto