W sezonie malinowym koniecznie trzeba zrobić na zimę dżem i sok malinowy. Robi się szybko i prosto, a potem smakuje świetnie. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe
Bardzo Gruby Smokpolecam dodatek orzechów brazylijskich, włoskich lub pekan, orzechy nerkowca, pistacje, orzeszki ziemne solone lub nie. Suszone owoce Polecam suszone owoce, takie jak daktyle, figi, śliwki, krążki jabłek, suszone morele. Ciastka, kulki owsiane Polecam ciasteczka kruche, niezbyt słodkie, krakersy, gorzką czekoladę połamaną na kawałki, praliny kawowe lub z dodatkiem chałwy, mocno czekoladowe ciastka do pochrupania, wszelakie kulki z płatków
Zasmakuj KuchniSałatka z łososiem i pomidorkami zasmakuje każdemu koneserowi ryb, a szczególnie łososia. Szybka i prosta w przygotowaniu sprawdzi się na kolację czy na imprezę. {"@context":"http
Bardzo Gruby SmokJeżeli lubicie pieczywo, przemyślcie pieczenie go w domu. Smok proponuje pyszny chleb na zakwasie. Pieczenie trwa długo, ale warto! {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https
Bardzo Gruby Smokużyj w tym celu termometru kuchennego). Przelej do miski i mieszaj aż do ostudzenia. Piekarnik nagrzej do temperatury 180°C. Nabieraj dużą łyżką małe ilości masy i formuj małe ciastka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do nagrzanego piekarnika na około Enfournez 15 minut. Ciastka powinny się zezłocić z wierzchu i być chrupiące. Pozostaw do ostudzenia
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaPizza z grzybami leśnymi to absolutny hit jesienią! Nie dość, że pizza, to jeszcze własnoręcznie zebrane grzyby to przepis na kulinarny sukces. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type
Bardzo Gruby SmokUdziec z indyka po włosku poleca się na obiad lub ciepłą kolację. Szybko i prosto się go przygotowuje, a smakuje wybornie. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe
Bardzo Gruby SmokBiałko jest podstawowym budulcem mięśni, komórek i tkanek ciała, dlatego jest tak ważnym elementem codziennej diety. Odpowiada za wzrost, rozwój i odbudowę organizmu. Nieodpowiednia ilość białka
Kuchnia MagdaLenySercem każdej jadalni jest oczywiście stół. To on zajmuje centralne miejsce w tym pomieszczeniu, przy nim gromadzą się na wspólnych posiłkach domownicy i goście. Jak wybrać
Kuchnia MagdaLenydeser. Jego geneza sięga czasu studiów (wieki temu;)), kiedy wspólnie z moją współlokatorką przyrządzałyśmy go sobie dość często w akademiku. Wówczas była to wersja “bez pieczenia”, gdzie spodem były ciastka biszkopty, a teraz w domowej i zdrowszej wersji piekę biszkopt. Polecam Fanom jabłek polecam również najlepszą tartę jabłkową . Warto wypróbować również jagielnik z brzoskwiniami , tort owocowy na zimno , dwukolorowe(...)Nadzienie: 6 średnich jabłek 1 galaretka roślinna (40 g) pomarańczowa 2 galaretki roślinne (2 x 40 g) czerwone (np. truskawkowe lub wiśniowe) *Zamiast piec biszkopt można ewentualnie użyć gotowych ciastek biszkoptowych. Wykonanie: Biszkopt: Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni C. Do większej miski przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia, wsypujemy cukier i mieszamy. W niewielkiej misce mieszamy olej, ocet
Lamarida.plwaniliowego kremu to prawdziwa uczta dla podniebienia, która doskonale komponuje się z aromatyczną kawą podczas niedzielnego popołudnia. Smacznego! Szarlotka bez pieczenia 10 porcji Składniki: Spód ciasteczkowy 200 g ciastek digestive 80 g masła, rozpuszczonego Nadzienie z jabłek 1,2 kg jabłek obranych i oczyszczonych z gniazdek 100 g cukru 1½ łyżki cynamonu 30 g masła Krem waniliowy(...)śmietanki kremówki, 36% tł. 500 g waniliowego serka 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu 30 g cukru pudru lub wedle smaku 1 łyżeczka soku z cytryny cynamon do posypania Ciastka digestive pokruszyć i wymieszać z roztopionym masłem. Rozprowadzić kruszonkę na dnie foremki z odpinaną obręczą, dobrze dociskając. Wstawić do lodówki na godzinę. W międzyczasie przyrządzić nadzienie z jabłek. Obrane jabłka pokroić
codojedzeniaSmoczy barszcz a la ukraiński to smocza wariacja na temat tej popularnej zupy na bazie buraków i jarzyny, Pyszny i treściwy. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe
Bardzo Gruby SmokKruche babeczki z owocami to propozycja pysznego deseru w sezonie letnim (choć nie tylko!) – są pyszne, idealne na każdą pogodę (też na upały!) i świetnie
Bardzo Gruby Smokgorącej wody 200 ml mleka 200 ml śmietanki 30% 1 ½ łyżeczki żelatyny 5-7 łyżek mleka skondensowanego (wg własnych preferencji słodkości) 1 łyżeczka cukru waniliowego 100 g ciasteczek petite beurre 30 g masła Przygotowanie: Galaretkę rozpuszczam w gorącej wodzie i odstawiam do wystygnięcia. Następnie rozlewam galaretkę do pucharków i wstawiam do lodówki do zastygnięcia. Żelatynę zalewam niewielką ilością zimnej wody(...)zastygniętą galaretkę – uzyskamy wtedy równe warstwy. Ja, ponieważ rozrobiłam galaretkę i jednocześnie przygotowałam masę waniliową, wstawiłam masę do lodówki, a później nakładałam do pucharków łyżką. Kiedy warstwy stężeją, blenduję ciasteczka. Masło rozpuszczam i dodaję do ciasteczek. Mieszam do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Ciasteczkami posypuję deserki, a górę dowolnie ozdabiam. Mogą to być orzeszki, owoce, posypki, czekolada… Deserki waniliowo-malinowe gotowe
Słodki sentyment